Jump to content
Annons

hillebard

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av hillebard

  1. Jag tackar för kloka inlägg... Jag håller helt med den käre blåsaren... Musikprogrammen ska vara ett medel för att nå målet - göra musik - och vilket program man väljer har nog inte så stor betydelse i slutändan. Som ni skriver ska vi förstås ha några licenser från flera tillverkare så elever ska kunna göra projekt i olika miljöer, - Men det blir dyrt om man skulle ha flera olika program per dator...så... Jag sitter här och funderar... Eftersom så många har pc hemma kanske man skulle satsa på Cubase för att ge möjligheten för elever att jobba hemma... Ja man kan grubbla ihjäl sig. Vi ska snart ha möte och bestämma oss...Se om vi kan enas...Det känns nästan religiöst för vissa...
  2. Som det ser ut idag använder de flesta större studios i Sverige Macintosh, Digidesign hårdvara och Logic eller Pro Tools som mjukvara. - Det är min uppfattning i.a.f. Kommer det fortsätta på detta sätt eller kommer vi få se en förändring? Nu kommer PC allt mer och Logic finns bara för Mac. Kommer Cubase bli Stort i proffsvärlden? Jag jobbar på en skola (med Mac) och vi ska nu börja satsa på något av ovanstående...Frågan är bara vad... Man vill ju att eleverna ska lära sig det man får mest användning av... Har ni några funderingar???
  3. Det finns många mjukvarusamplers på marknaden...De mest självklara är väl kanske Halion, Sampletank, ESX24, MOTU m.fl. Alla dessa kostar en slant och kan vara ganska avancerade. Har någon lite tips på enklare, billigare sampleplayers som klarar några vanliga format? Jag är mest intresserad av program som fungerar på Mac/Cubase men det är säkert andra som vill få tips till PC också... Anyone?
  4. Jo det här med att trycka upp ljudet till 0 db är jag helt med på...Men..det finns inga baksidor? Faror? Jag tycker mig ha hört nånstans i bakhuvudet att man inte ska normalisera för att...ja det kommer jag inte ihåg. Nåt jag kan tänka mig är att när man höjer signalen höjer man också bruset på kanalen...fel ute?
  5. Hur är åsikterna om att normalisera spår? Själv gör jag det sällan men jag vet dem som alltid gör det på alla spår innan mixning. Jag känner att jag har lite för dåliga kunskaper för att teoretiskt förstå för- och nackdelar med detta men någon kanske kan upplysa mig?
  6. En utbildning som kan vara lite intressant kan vara musik och media-programmet på musikhögskolan i Stockholm. Det är inte en ljudteknikerutbildning men det är definitivt åt det hållet. Klistrar in programinnehållet... Musikproduktion Multimedieproduktion Webproduktion Videoproduktion Musikteknik Filmmusik Ensemble- och ensembleledning Sång och instrumentalspel Komposition och musikteori Musik och samhälle Pedagogik, metodik och praktik Eget val Man måste vara ganska hemma på musik och det är antagningsprov men jag tror att det är förhållandevis få som vet om att utbildningen finns.
  7. Cubase fungerar på ett helt annat sätt än reason. Man kan se cubase som ett program som "samordnar" ljudfiler, midi och vstinstrument. Det finns alltså inga samplade ljud som följer med Cubase utan det får man skapa själv. Dock följer några vstinstrument med som man kan spela på och du kan även använda cubase för att spela på Reasons instrument. (Lite krångligt men det funkar). Inte så uttömmande men om du läser i manualen för programmet kanske du får en lite tydligare bild.
  8. Din dator är så pass gammal att den knappt orkar med audio. Det billigaste alternativet för att få ut musik ur din dator är nog att köpa en gammal synt som har midi in- och ut och koppla den till joystickporten. Då behöver du inte köpa nåt ljudkort. Lycka till!
×
×
  • Skapa ny...