Jump to content
Annons

Hullabaloo87

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Hullabaloo87

  • Födelsedag 1987-12-25

Om mig

  • Stad/plats
    Höganäs
  1. Mailade dem precis, får se vad de säger. Tack för tipset! Värsta fall får man pendla dit några gånger från skåne, ligger i lindköping.
  2. Hullabaloo87

    Examensarbete!

    Tjena Studio-boys! Om man som mig vill jobba med musik, gjort projekt arbete inom realtids programering Reverb. Finns det företag i Sverige som sysslar med detta? Haft lite svårt att hitta inom Sverige. Arbetet är inom mjukvara, kanske en plugg,effekt eller liknande, algoritmer inom signalbehandling dvs. Om någon har tips på företag jag borde kontakta så vore det underbart! MVH Richard
  3. Varför knäpper mina BehringeMonitorer ( Nä jag orkar inte kolla modellen) till varje gång ikeabordslampor går igång, skrivbordslampr med 2 olika styrkor..
  4. Verkar inte vara någon som bumpar, så det gör jag =) Tänkte köpa tc helicon VoiceLive men på Amazon så skeppar de inte den till mig =/ Så någon som vet vart man kan köpa den?
  5. Funderar på att skaffa Tc Helicon create, för att kunna få det där speciella magiska lyftet i refrängerna. Tror ni det hade varit najz? Har kollat lite filmer och det verkar som att man kan göra det jag vill. Sen har vi stört mycket rundgång i våran replokal, och undrar om den på något sätt kan motverka det genom att själv verka som en förförstärkare till vårat Pa? För då kan man sänka förstärkningen hos det vilket jag hoppas löser problemet... Har sett någon produkt, tror det var halméns, som var en svart låda som just kunde motverka rundgång.
  6. Ja som sagt gjorde jag inget speciellt men nu kan jag inte få tillbaka mitt lilla kontrollbord... Det som ligger i nedredelen av skärmen, som flyter över allt annat som innehåller t.ex. utvolymen med klipp-kontrollen... Börjar bli helt cp, hur kan jag få tillbaka det? Kollade i window, hitta inget där.. Kollat överallt.. Säkert skitlätt, hjälp!!!
  7. Det låter fan jävligt coolt! Ska fan använda detta i någon låt, älskar när det låter mystiskt, fullt med känslor, men jag sysslar med doom-metal så det är väl självklart =D
  8. Saken med midi är att du spelar in endast vilken tangent som ska spelas när. Sedan kopplar du ihop program i datorn som lägger på ett ljud, ger dina tangenter ett liv. När du kopplar en synth med ljud i midi, så har inte datorn som kör cubase ljudbanken som finns i din midi.. Så då blir det inget om den inte spelar upp det i din synth, så tyvärr blir du illa tvungen att spela det som audio eller om du hittar en snarlik ljudbank i datorn.
  9. Just det du säger där funkar. Vet inte hur jag ska bli mer begriplig, men när jag sätter delay på inputen på tracket så funkar det som jag vill. Ska försöka säga detta så bra som möjligt.. Jag importerar en fil, en ljudfil men en fras. Filen som är importerad är gjord så att ytan den spelas på börjar exakt när snubben snackar, och slutar exakt när han är klar. Om jag då lägger på en delay på filen så att han ska säga sin sak, men det ska repeteras så händer det inte, pga att YTAN som filen spelas i INTE utvidgar sig fastän det ska fortfarande EKA vidare. Om skaparna av Cubase påstår då att det inte går att enkelt bara expandera spåren hur man vill, utan måste göra det med ett externt program eller importera, spela in med tystnad i slutet, importera och då lägga till effekt så att DELAYEN får rum att vackert fade'a ut än att bara KLIPPAS exakt samma tidpunkt som ursprungsklippet.. Såhär många punkter består filen av i orginal: - - - - - - - - Med Delay så blir den längre: - - - - - - - - - - - Men pga att filen importerades färdig så klipps delayen | där! Har klistrat ihop filen med ett "tomrum" jag ritade med pennan men när jag lägger till Delay i plugin så expanderar inte ljudet in på den tomma filen. Har letat som in i helvete men hittar inte hur det går att göra.
  10. nej, saken är den att när jag lägger på delay så klipper den fortfarande ljudet exakt när filen man ser stannar, den "dras" inte ut. Delayen läggs in, hörs i början men man får inte den där svansen som delayen ska göra pga att filen i fråga inte kan "sträckas ut"... En kompis till mig föreslog att jag skulle exportera filen med lite marginaler före och mycket efter. Sedan importera den och göra samma sak. Jag vet att det funkar men jag har ganska många filer, det kommer ta onödig tid och jag är säker på att det måste kunnas göra på ett enklare sätt.. Typ insert silence trodde jag..
  11. jag ritade och klistrade först. Sedan lade jag på en delay på ljudet. Men som ni ser så när ljudet kommer till kanten så klipps det istället för att fortsätta in i den tillagda delen, där svansen på delayen egenteligen kommer att vara. Är detta verkligen så svårt för cubase att göra? Förlänga en fil.
  12. Hmm, saken är att i filen så börjar filen exakt när han börjar sin fras och slutar exakt när han sagt det. Så läger man till en delay eller liknande som gör att ljudet kommer att bli längre, då det är en delay. Men då så så klipps ljudet när den kommer till slutet av filen, ljudfilen blir inte större, utan när det egenteligen ska "eka" så slutar det bara.
  13. Tja! Har importerat en audio-fil av en zealot som säger "For Ardun" och vill lägga på Delay på den så att det drar ut lite på längden av filen.. Saken är att jag fattar inte hur jag förlänger audio-filer. Jag har provat att rita och sedan klistra ihop men det funkar inte.. Hur gör man?
×
×
  • Skapa ny...