Jump to content
Annons

Gubben i Kalmar

Medlem
  • Antal inlägg

    227
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Gubben i Kalmar

  1. Näää jag har fibi mot Rylanders. Avatarn visar vår första "pippi" som skulle bli mycket förolämpad att bli kallad "undulat", för "undulat" är ju en "papegoja och djungelpajas". Nää avatarn är en fin herre, en fink, och skön-sångare, kanariefågel. Tyvärr har Hobbe, Biggles, Rasmus gått ut tiden och har sin sista vila under en sten på Öland. Vi vill inte heller betala 150 kr frakt. Men vi kollar upp om det ska köpas strängar och lite annat. Vi ska "hur eller hur" beställa flera stycken adaptrar......men hur många behöver Du? EDIT: Snavfel
  2. 🙂 Hur titta Du den, pressrec! Jag har sökt och letat på Thomann:s webb sid i timmar. 😳 Men Du har väl "magiska fingrar" 😎 Tusen tack för hjälpen!
  3. 🙂 Mikrofonhållar adapter var köper man de? Ja ni vet mikrofon hållaren har ju en gänga som är för stor för mikrofonstativet. Stativet tycks har en 3/8" gänga. Jag har kollat Thomann och musikbörsens webbsidor utan resultat. Det var en sådan adapter med hållaren när den var ny. Men den har slarvats bort. 😊 Var kan jag köpa en ny? Helst från någon webb butik!
  4. Tack debatt. Ska kolla upp stativet. Jag ska själv ha ett bättre notställ så det blir nog Thoman "hur eller hur".
  5. Det är nog sant...men du har ett pris på 1049 kr.....var då? Nä det måste vara 1149 på Thoman?!?
  6. Det blev en hel del att "smälta" detta. Men "til syvende og sidst" ska väll Zoddos säga sitt. LP Matador verkar han vara "körd på", ljust ek och guld-kromatering. Men dom tiger mönstrade, lite mörkare är ju urtjusiga.
  7. Men något som slog mig........storleken verkar vara en "kritisk parameter". Stora är dyrare och kan leverera djupare ljud....eller är jag ute i det blå?
  8. Jag/vi ska jämföra ljudproven och hoppas det är "äkta". Nu har vi lite mer att ta på.....och mycket bra att kunna bolla tankar, erfarenheter med andra som har "seglat förr". Nu har Zoddos lite och bita i!
  9. Men det ska tydligen inte vara kossan själv utan av ungen (kalvskinn). Jo jag skulle nog också vara noggrann med valet av skinn, om man har ett par trummor av "högre kvalité".
  10. Mycket snygga Bongos, debatt! 3komma3 lakan??? Men ska det vara bra så ska det. Vår budjet är ca: ett lakan! Jag spelar inte "bongo" själv......men är inte skin standard som strängar till guran? Eller låter Indisk kossa annorlunda mot sydamerikansk?
  11. 😄 Ett par "LP M201-AW BONGOS MATADOR" för 1150 Kr. Är det ett "bra val"? (på Thoman) Är det någon som har erfarenhet av detta "bongos"?
  12. 😄 "......,Latin Percussion är väl nån slags standard......" Tack för Din "input".
  13. Tack för länken helgoblad! Man är lite villrådig......men vad för fabrikat har gott rykte...eller marnads- ledande?
  14. 😄 Stackars Olsberg, han vet säkert inte vad som väntar honom på måndag. Men blir vi bara tillräckligt många så...... 😎 Vänligen Kalle och Gubben i Kalmar
  15. Kalle kom in till mig och undra om det inte gick att beställa fler Studio T-shirt:s. 🥰 Vad säger redaktören, dom gamla börjar bli urtvättade även om kvalitén är bra. Vänligen Gubben i Kalmar och grabben Kalle.
  16. Jag har lite kontakt med en kille, "en högtalar-guru" i Danmark. Han tipsa mig och Kalle att bygga ett par "mycket välljudande högtalare för inga pengar" som han uttryckte saken. Det har vi också gjort! 😄 Begreppet "inga pengar" blev ca: 400 kr/st med färg och allt. Jag ska inte säga annat än att när "HiFi-folk" beskriver ljudet säger dom; "man tappar hakan,... att en så litet element kan göra så bra ifrån sig, ......över hela frekvensområdet". Högtalar konceptet är inte nytt. Det publicerades i "Audio Express" 2006, av den danske killen, Björn Johannesen. Han kallar konceptet "TABAQ". De står för Tang Band Quarterwave. Björn Johannesens koncept: Byggbeskrivning: http://coolcat.dk/bjoern/TABAQ_TL_for_TB.pdf Edit Björns länk.
  17. Tack ska Du ha Claesse! Jag har jagat på "Steinbergs Kowledge Base" och tycker mig känna igen Ditt citat. Men det är värre än så, HSB-filerna raderas tydligen när man uppgraderar, för mappen där dom ursprungligen fanns är tom. Jo tom. I kväll är jag för trött i skallen för att ta itu med nedan citat. Jag fick intrycket av att det kommer från Steibergs amerikanska support. Men jag ska titta igenom Ditt förslag också. Så att allt är OK.
  18. Jag får ett felmedelande när jag startar HalionOne. "Cannot find or load preset "någonting" " 😐 Det som är gjort är; instalation av CS 4.01 och sedan uppgraderat till 4.52. Jag har testat CS 4.01 och då funkar HALionOne perfekt. Men efter uppgraderingen strular det. Finns det någon vänlig själ på forumet som känner till problemet och vet en lösning? Vänligen Gubben i Kalmar
  19. Jag hade nog tänkt mig en lite mer väl underbyggda erfarenheter. Det bästa är "hands on" i "skarpt läge". 😆
  20. 😛 Är det någon som har erfarenhet av Samplelord? Går den sabilt på Cubse 4? Vad är possitivt? Vad är negativt?
  21. Tack ska Du ha Linus. Efter mycket om och men titta jag filen. D:/Document and Settings/Studio 4/Application Data/Steinberg/Cubase Studio 4. Där låg Defaults.xml. Hur som.... rullar det igen. Vänligen Gubben......
  22. Hörö Linus, våra pluggar, dom från 4.1 syns inte heller. Men jag hittar inte någon "Defaults.xml" heller. Vad menar Du att jag ska göra när Du skriver; "Kasta /Användare/din användare/Bibliotek/Preferences/Cubase 4/Defaults.xml"? Vänligen Gubben i Kalmar PS Jag ska nämna att jag försökt att instalera pluggarna på nytt, men det funkar inte. DS
  23. Man skiljer på "samvetslösa" personer och personer som tror att dom inte har ett samvete. Samvetslösa personer "kraschar" alltid för eller senare. Fast i grunden har alla mäniskor något som säger "detta är rätt" och "detta är fel". Tänk vad mycket det kan bli; Per Gessle, TV licens och samvete.
  24. Associations psykologi......... 😉 "Ett gott samvete är bästa huvudkudden" sa den vise Kung Salomo. Killen (Gessle) kan väl inte rå för att han är musikalisk och andar inte. Nä vet ni va......en duktig yrkens man det är vad Mr Gessle är. Självkart vill vi se och höra "proffsen" och lära. Vänligen Gubben i Kalmar
  25. Tack för den sakliga informationen "spaceman". Det är extra värdefullt när man är en selektiv TV-tittare. Vänligen Gubben i Kalmar
×
×
  • Skapa ny...