Jump to content
Annons

Tuppis

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Tuppis

  • Födelsedag 1990-04-08

Om mig

  • Stad/plats
    Solna
  1. Tuppis

    Sitar

    Hallåj! Någon som vet om det finns några kurser här i stockholm (eller i Sverige öht) i sitarspel?
  2. Trummorna var iallefall jäkligt lik de från FPC:n
  3. Är inte det vad man faktiskt skulle kunna påstå att diverse "religiösa verk" är upphov till? Ta inte illa upp! Men det är så långsökt att det nästan är fel (eller nåt fan vet jag). För att en människa ska dö i förtid behövs det en människa som är född med den magnifika fria viljan. Det tråkiga är dessa påvar och präster och allt sånt, som också är födda med den fria viljan, indoktrinerar en massa konstigheter som de själva diktat ihop i folk.
  4. Menat att göra gott? Baserat på vadå? De flesta av religionerna har bra många år på nacken, och jag tror knappast att de som uppfann dem någonstans berättade om deras sanna avsikt med det. Jag är av åsikten att religion bara är till för att kontrollera människor då religioner till stor del består av en massa regler som man ska följa för att vara guden/gudarna till lags. Som att man inte får vara homosexuell till exempel, eller att man ska stena en kvinna som har haft samlag före äktenskapet. Allting för att hålla ihop folket, om alla tror på samma sak blir det lättare att hålla koll på dem, samt att risken för inre stridigheter minskar drastiskt. De som inte håller med blir utmobbade ur samhället för att de inte tror på "rätt sak". Eftersom man kan vara en god människa även utan religion är alltså religionen och alla dess regler och åsikter onödig och är bara en riskfaktor då många som baserat hela sina liv på det inte kan tolerera att någon annan vägrar att tro på det, vilket i sin tur skapar konflikter osv. Nej, religioner består inte av regler. De regler som man kan finna i t.ex. bibeln är ditskrivna av andra människor som inte riktigt förstod vad det hela handlade om (bibeln har inte bara en författare, om man nu ska kalla det för författare). Texterna i bibeln är så abstrakta att man kan vrida och vända på de rätt mycket. Ofta vrids de rakt emot motsatt håll de är avsedda för. Den största missuppfattningen man kan hitta bland människor är dock att de tror att Gud är en karl som sitter på ett moln och styr och ställer. Bra att tänka på är att Gud är ett andligt fenomen, inte ett fysiskt, och kan därmed alltså inte ha någon som helst påverkan på den fysiska världen. Gud är bara ett slags synonym för det "eviga". Detta eviga förekommer i alla stora religioner och har samma innebörd. Tyvärr har Gud fått en skepnad i dessa skrifter för att människor var inte så skarptänkta på den tiden antar jag eller nåt, det var alltså lättare att berätta som om det var en liten fabel. Jo fasen man kan nog säga att bibeln är en slags fabel. Fast det står en massa konstiga saker däri också, som antingen är så långsökta att nästan ingen förstår sig på dem, eller så är de bara trams som någon har lagt dit i berättelsen av någon outgrundlig anledning och kan lätt ignoreras.
  5. Religion dödar inte? Hur skulle något så abstrakt som religion kunna ha någon fysisk påverkan på den fysiska världen? Det är ju som att säga att Henning Mankells böcker är grunden till all ondska, och den får folk att mörda varandra!!!
  6. Trams! Att säga att religion dödar är som att säga att "Köksknivar dödar, inte människor". Det var menat att göra gott och inte ont, på samma sätt som en kökskniv kan vara ett instrument till att tillaga en god middag, eller instrument till att styckmörda sin granne. Du är precis lika inskränkt som de där bokstavstroende fanatikerna. Obs! Ta inte illa upp.
  7. Det är mycket möjligt, isåfall någon speciell elektronisk version. Det kanske är ett hemmabygge.
  8. Det skulle vara kul om du kunde berätta vad det heter om du får reda på det.
  9. Tuppis

    Wobblebas

    Jag har försökt använda waspen. Men det blir inte riktigt så där perfekt som jag vill ha det. Men visst är WASPen jävligt användbar.
  10. Vem bryr sig om genrer. Jag har bara använt den där sidan för att skaffa lite nya musiktips. Finns mycket bra där.
  11. Jag går i en kurs just nu på en kulturskola i Hallonbergen om DJing och sånt. Det finns säkert en kulturskola i din ort med liknande kurser.
  12. Tuppis

    Wobblebas

    Javisst det borde jag ha gjort direkt. Wobblebas är ett vanligt fenomen inom dubstep. Det beskrivs väl som bas med LFO. Det kan låta på många olika sätt. Här har ni ett ljudklipp: http://mp3.juno.co.uk/MP3/SF256026-01-01-01.mp3
  13. Tuppis

    Wobblebas

    Tjena! Jag har försökt ett tag nu att göra "Wobble" bas. Sånt som ofta förekommer inom dubstep. Jag har svårt att få till det riktigt bra. Jag har googlat runt lite men har inte hittat något värdefullt. Har någon några bra tips? Sen skulle det vara bra om någon kunde tipsa om någon skön bas-VSTi. Hellst gratis. /Tuppis
×
×
  • Skapa ny...