Jump to content
Annons

TTA

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Man fick ut ackord bas och annat på midi i alla fall. Ovanlig känsla att jobba hbelt utan tempogrid i alla fall. Det är ju NÄSTAN som dom gjorde förr innan sequencers fanns. Blir ett helt annat liv i låtarna. De flesta är ballader så det är bra. Borde lära mig mastertempo-grejen bara så man får in tempoändringarna i arret. Det mesta är redan inspelat, bara övrfört till min daw i default tempo.
  2. Det löste sig med Melodyne Editor Plugin native inom logic. Nu blev det bredd på piano-ljuden 🙂
  3. Hej Jag sitter och ska komplettera livespelningar som varierar ganska mycket i tempo. Jag ska dubba upp pianon, stråkar och annat för att få en större ljudbild. Pianot var exempelvis inspelat helt i mono och var ganska litet i ljudbilden. Efterssom tempot varierade så mycket så valde vi att ha default tempo i logic-projektet och låta ljudfilerna göra sitt, så att säga. Jag har lyckats få in audiofilerna i melodyne editor som gör om det till midi felfritt. När jag sen lägger in midit jag exporterat från Melodyne så insisterar logic på att spela upp det i det tempo projektet är satt i. Är det nån inställning i Melodyne när jag exporterar som säger att det inte ska kvantiseras, eller är det någon inställning i logic. Midit spelar exakt som audiofilerna förutom tempovariationerna då. Pianot på midit kommer ur synk med audiopianot. Finns det nån här som kan nåt om detta och kan hjälpa mig så vore jag hemskt tacksam. Tack på förhand
  4. Kom på det...sen såg jag att den har optiskt också, så där finns det säkert fler möjligheter till inputs via nåt interface.
  5. Hejsan Jag skaffade mig en Nucleus nyligen och måste bara börja med att säga att den är helt fantastisk till sånginspelning vilket det är vad jag har använt den till primärt. Jag har sång-micken på Preamp Input 1 och talkback på 2an. Men det verkar varar vad inputs som finns. Jag har lite funderingar kring framtiden om att köpa nån liten mixer för att koppla in mina hårdvarusynthar i (som jag inte använder för tillfället). Då vill jag ha in outputen från den mixern in i Nucleusen. Kom på att tänka på EXT Jacks då. Just nu använder jag dom för att monitorlyssna min DJ-rigg. Men det verkar som om EXT Jacks enbart är monitorlyssning. Det routas alltså inte vidare in i logic. Eller har jag fel? Det vore super om de Ext Jacksen kunde få komma in i logic. Hoppas ni förstår min fråga...annars får ni be mig förklara bättre.
  6. Jag använder 9.0 och borde således uppgradera. Just nu är det bara mjukvaru-instrument. Jag uppdaterar och kollar om det löser problemen.
  7. Hej Jag har precis skaffat mig en iMac i5 quad, och håller på att switcha över från PC. Jag kör ett M-Audio 2626 audiointerface. Jag har problem med midinoter som fastnar (alltså håller kvar den aktuella noten tills jag resetar midi) så fort jag stoppar playbacken i logic studio 9. Jag har testat med olika latency/buffer-inställningar och har senaste drivrutinerna. Finns här någon som har nån aning om varför Logic beter sig på det här viset? Är det ett vanligt problem?
  8. Kunde dom inte bara gjort den med firewire istället? Känns som att USB är lite för låg bandbredd för det den ska göra.
  9. Hej, Jag har precis köpt en Mac och ska gå över från windows. Jag undrar om jag måste konvertera mina project i windows så dom går att öppna i mac, eller om det bara är att öppna dom direkt som dom är. Uppskattar svar från någon som vet innan jag har sönder några filer 🙂
  10. Jag läste att pl600 är mer skonsamt. Men jag ska pysa iväg till Jula idag så jag köper väl en av varje och kollar vilken som funkar bäst. Inkommer med rapport senare och eventuellt lite foto 😑
  11. Jag har sökt lite på google, och hittat en del artiklar där de föredrar PL600 för att det är vattenbaserat och därfär inte luktar eller skadar absorbenterna, och att det fäster bättre. Några åsikter?
  12. Hur ser det ut på väggen när man tar ner det sen?
  13. TTA

    Fästa Auralex basfällor

    Hej Jag har auralex basfällor på stativ till mina hörn. Men Jag vill inte ha dom på stativ längre. Jag försökte fästa dom på väggen med dubbelhäftande tejp, men det tog inte lång tid förrän de föll ner. Tejpen ville inte riktigt fästa på skumplasten. Har ni några tips på hur jag ska få upp dom på väggen så att det inte blir märken när jag tar ner dom igen?
  14. Hej Jag är då vad ni kallar för "kändis-dj" som kommer till klubben, kör 2 timmar för att sen lämna över till hus-dj'n igen. Jag är en av 3 medlemmar av Guru Josh Project (enda svensken i projektet för övrigt). Innan jag började med GJP hade jag inte ens rört vid en dj-rigg. Jag var musikproducent, kort och gott. Men när man får en sån hit som vi fick så måste man ut och promota skivan. Nu för tiden är det vanligast att man kör ett dj-set om man tillhör klubbscenen, såvida man inte är vocalist - då kan man komma dit och sjunga sin hit och då funkar det. Det finns en del artist-dj's som precis som jag inte kunde yrket när dom började. En del kör med färdigmixade sets. Själv hade jag med mig en stöd-dj som jag mixade ihop med och som lärde upp mig. Han följer fortfarande med ibland, även om jag inte behöver honom längre - just för att vi funkar bra ihop. Jag är ingen posör, men publiken förväntar sig en show, så då får man ge dom det. Det kan handla om att vifta med armarna, klappa händer, använda effekter osv för att få igång publiken. Efter att ha spelat ute ett tag vet man ungefär vilka låtar som funkar, så då kan man ha ett antal fasta låtar och lägga till eller ta bort efterhand som man ser hur publiken reagerar. Utomlands fattar publiken att man är en gäst-dj och kommer dit för att se dig, men i sverige är folk lite mer "tröga" (ursäkta om det låter nedlåtande, inte meningen), tror att man tillhör huset och kommer upp och önskar låtar. Jag har inget emot önskemål och spelar gärna det folk vill höra, men om jag är där och ska köra 1-2 timmar klubb och får en önskning på Charlotte Perelli (eller annan valfri schlager-drottning/kung) kan jag inte låta bli att småskratta för mig själv. Kort och gott, sverige har inte hängt med riktigt i dj-scenen. Numera är DJ'n mer än en jukebox. Han/Hon är många gånger en artist lika mycket som en sångare. /Snakebyte
  15. Jodå, jag skulle kunna köra i macos, men jag har alltid använt windows och där är jag bekvämast. Macen var inte till musik egentligen när jag köpte den, men eftersom jag ska pensionera min gamla pc tänkte jag testa med macen innan jag köper en ny pc.
×
×
  • Skapa ny...