Jump to content
Annons

Vilket digitalpiano?


peiroxplay

Recommended Posts

Hej!

Jag ska köpa ett nytt eller begagnat digitalpiano i sommar, det är en djungel det här med digitalpianon och därför söker jag studioforums hjälp. 🥰 Jag vet att det finns många liknande trådar, men ingen passar mig.

Kraven jag har är:

*Max 7-8000 kr får det kosta

*88 vägda hammer, tangenter

*Bra kvalitet

*Realistisk pianokänsla

*Hög känslighet i anslag

*Inbyggda högtalare

*Pedal/pedaler

*(Om beg) - inte för gammalt

Och sen vill jag helst köpa ett som liknar ett riktigt piano till utseendet med detta är inte nödvändigt.

Jag undrar vilket jag borde satsa på? Hur bra är mindre kända märken som tex orla,hemmingway,thomann och eastone?

Har just nu en casio keyboard som jag inte är nöjd med, dålig anslagskänslighet osv. Hur bra är casios digitalpianon?

Vilket piano ska jag köpa?

//MVH Jacob H

Redigerat av peiroxplay
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Hej. Köpte mitt piano efter att ha provat hur många som helst, åkte till en massa ställen för att hitta något bra. Hade tidigare bara haft riktiga pianon. Och pengar förstås, ja, inte så mycket. Till slut så hittade jag ett begagnat Kawai CA71, tror jag köpte det begagnat för 1400, och detta har jag inte ångrat en sekund. Känslan i detta piano är enormt liknande ett riktigt piano. Den här kända så ska det låta flygeln ligger i mitt tycke långt bort från känslan när man spelar på mitt Kawai. Yamaha som jag tycker har de bästa riktiga pianon får inte alls samma känsla i sina digitala pianon, mycket tråkigt, eftersom jag alltid drömt om ett riktigt yamahapiano, bara för känslan.

Så, varför är det så bra känsla i mitt piano? Det kan bero på att det är riktiga trätangenter och att det är vägt i 8 olika etapper.

Så kommer vi till ljudet i mitt Kawai. Här är jag inte lika övertygad, det håller helt klart måttet för att klassas som ett riktigt bra köp för de pengarna, men man vill ju alltid ha bättre. Men jag skulle säga att ska du ha bättre så får du lägga ut mer än 3 gånger pengarna och leta en stund.

Det är en riktigt fin möbel.

Mitt råd är förstås först och främst att prova, och försök att prova något Kawai. Och allt beror ju givetvis på om du är ute efter känsla eller ljud. Tänk också på, ifall du ska ha pianot ställt mot en vägg, att ljudet i många digitalpianon blir helt annorlunda då. I musikaffärerna så står ju pianona oftast utan vägg.

Hoppas det går bra. Timmy

Link to comment
Dela på andra sajter

Nej, CME är vad jag vet tillverkare av rena MIDI-klaviatur.

Jag skulle säga som många andra - Yamaha ligger bäst till när det kommer till själva pianoljudet. Vet dock inte om du får tag på ett ordentligt som dessutom har inbyggda högtalare i den prisklassen, men kolla runt - och testa mycket! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

maart (oregistrerad)
Jag skulle säga som många andra - Yamaha ligger bäst till när det kommer till själva pianoljudet. Vet dock inte om du får tag på ett ordentligt som dessutom har inbyggda högtalare i den prisklassen, men kolla runt - och testa mycket! 🙂

Håller inte med. Roland har länge haft bäst pianoljud enligt mig. Jämfört med motsvarande Yamaha i samma prisläge låter Roland mycket mer realistiskt, Yamaha låter som nåt som försöker låta som en flygel eller ett piano. Nu har jag, som många andra, fallit för Clavia (Nord). Men det är ju en annan prisklass...

Link to comment
Dela på andra sajter

Har inte provat några pianon från 90 talet. Men jag kan tänka mig att det är bättre ljud nu, och detta för att bra samplingar, som använder olika samplingar beroende på tex hur hårt du trycker, tar ganska stor plats. Och alla vet ju hur mycket datorkraften har utvecklats. Med detta tvivlar jag inte på att det finns bra digitalpianon från 90 talet, men jag tror att de är betydligt färre.

Link to comment
Dela på andra sajter

Okej, tack för svaren! 😛

Det lutar åt yamaha, har testat lite och gillar dem.

De är dessutom billigare än de andra tex roland.

Är yamahas arius YDP modeller mycket sämre än clavinovorna?

Jag gillar YDP-140/YDP-141 ,har inte testat dem men är de något att satsa på eller lägga på några tusen till en CLP modell??

//Mvh Jacob

Link to comment
Dela på andra sajter

pme (oregistrerad)

Casio har kammat till sig ordentligt på senare år. Jag har ett yamaha och jag tycker de är bäst, men det är nog ganska tveksamt om de är mest prisvärda. Kurzweil har väl fatar klaviaturer och fatar är ett alternativ för de som enbart vill ha midi.

Link to comment
Dela på andra sajter

fatar är ett alternativ för de som enbart vill ha midi.

Det Fatar-keyboard jag har testat var riktigt bra. Skulle jag köpa ett nytt midi-keyboard så skulle det nog bli ett sånt. Men vill man ha med inbyggda ljud så är det förstås inget alternativ.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag kör på ett Casio Privia från 2003 typ, funkar fortfarande riktigt bra. Pianoljudet var väldigt bra då men låter kanske lite gammalt idag, men de nya i serien är kanske bättre. Iallafall är de hyfsat billiga och väger nästan noll trots att de är solida, väldigt sköna tangenter :-)

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...