Jump to content
Annons

JAM och tidningen Studio


scrub

Recommended Posts

Detta har inget med den pågående JAM-diskussionen att göra, utan handlar om en artikel i tidningen Studio.

Läste lite i JAM-tråden och kom att tänka på en sak som jag reagerade på i Studio nr 9. På sidan 78 är rubriken "Våga låna stålar", och artikeln ser över hur det fungerar att handla på kredit. I artikeln får en hushålls ekonom från konsumentverket gå igenom 3 erbjudanden från JAM och finner en modell "överraskande billig". Artikeln konstaterar också att "Jams erbjudande ser alltså ut att kunna vara ett billigt sätt att handla på avbetalning". Det jag reagerade på var att artikeln har en konsumentupplysande och objektiv ton i sin granskning av konceptet samtidigt som det är en direkt marknadsföring av JAM. Den enda jämförelsen (vad gäller erbjudanden) som görs är med On Off, som ju inte säljer musikprylar, och jämförelsen utfaller till JAMs fördel.

Om det är en slump att det är just JAM som förekommer i artikeln så får man väl säga att JAM hade en väldig tur?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Anledningen till att vi valde Jam var att de är stora återförsäljare och får stå som ett exempel på hur det kan se ut i musikbranschen. Jämförelsen med On Off var inte för att jämföra med en annan musikåterförsäljare, utan för att jämföra med en annan bransch.

Nu finns det naturlgitvis flera musikåterförsäljare att jämföra med, men vi ansåg att denna jämförelse blev mest intressant och visade fördelen med denna bransch.

Oavsett vad vi skriver om så blir det naturligtvis "gratisreklam" eftersom det får uppmärksamhet - och det är ofrånkomligt. Artister, företag eller produkter. Det finns mängder av produkter vi inte skriver om och som något orättvist blir lämnade i skymundan. Men det finns så oerhört mycket att ta upp bland de redaktionella sidorna att vi helt enkelt måste sålla. Och vi gör allt för att hitta den bästa och mest relevanta/intressanta avvägningen för er.

Sedan kanske vi inte alltid lyckas till hundra procent? 😛

Link to comment
Dela på andra sajter

Var finns den pågående diskussionen om JAM? Hittar den inte....

J

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...