Jump to content
Annons

scrub

Medlem
  • Antal inlägg

    63
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Man kan ju bara räkna det första resultatet. Efter det uppstår ju en träningseffekt, det är ju samma "frågor".
  2. Köp minnen själv. Ca 2000:- för 2Gb. Kör själv med Corsair i min macbook. Även hårddisken är mycket enkel att byta, dock inte lika lönsamt.
  3. Har också irriterat mig på det där. På samma tema då, är det någon som vet hur man exporterar 1 specifik midifil utan att få med alla andra i projektet? Utan att starta ett nytt projekt, kopiera in filen dit, och sedan exportera, vilket är omständigt.
  4. Vad är det som är så märkligt med att fråga sig varför man själv/andra tycker om/inte tycker om något? Det är väl så man gör för att förstå varandra. Anledningar till att jag har svårt med det mesta inom hårdrock: Jag uppfattar det som ett väldigt vitt, heterosexuellt, bredbent etc - uttryck. Det här "hårda" som det talas om, blir för mig ett sorts desperat, aningen banalt, sätt att försöka känna sig mäktig i ett väldigt traditionellt manligt avseende. Vilket känns ganska plufsigt och inte alls hårt. Detta är nog vad som hindrar mig från att känna någon lust/glädje/aggression etc, det blir bara stopp. Att försöka förvandla musik till något skolämne så att man kan betygsätta i teknisk färdighet etc känns meningslöst. Det är någon sorts tvångsmässighet eller osäkerhet inblandat. - Om jag vet att det är en "duktig" musiker, som har tränat i 20 år, då kan jag tycka om det. Men om en 16-åring har programmerat en trummaskin och pratar i en vocoder då är det en annan femma. För mig är det skit samma.
  5. http://www.thomann.de/thoiw5_mackie_mackie...l_prodinfo.html
  6. Väldigt tjusigt. 😄 Om det framförallt är akustiken inuti båset man vill kontrollera, så skulle jag försöka med en konstruktion utan spånskivor som bakplattor (inte helt enkelt). Ett så litet rum ger resonanser (det man vill undvika) inom sångregistret, burkighet alltså. Man slipper högfrekventa reflektioner, men får ett "bumligt" bas/mellan-register. För att behålla spånskivorna och slippa resonanserna är jag ganska säker på att man behöver högre densitet på dämpningsmaterialet samt tjockare sådant. Eller, hur låter det?
  7. scrub

    Takhöjd

    Det där med din tunga kan du tjäna grova pengar på. Men jag är skeptisk. 😉
  8. Du både cyklar och flummar? 😱
  9. Om du ändå ska köpa något så föreslår jag följande. Några snygga stenplattor i lämpligt format. Ovanpå dem ett par Auralex Mopads eller liknande. Bättre än ett stativ stående på bordsskivan, och borde kunna bli ganska snyggt? 😄
  10. scrub

    Cubase vs Logic!

    Det här är intressant. Har själv ingen egentlig erfarenhet av Logic. Har alltid använt Cubase. Måste dock sätta lite frågetecken efter många av argumenten som förs fram för Logic. Det förekommer en del diffusa beskrivningar som "Logic känns mer enhetligt","Cubase känns mindre komplett och jag upplever att det känns mer amatörmässigt". Min erfarenhet när man ger sig i kast med ett program som man är ovan att använda är att man blir förbannad eftersom man inte kan göra som man är van att göra. Det innebär ju inte att programmet är sämre? Sedan är det väl så att alla inte trivs med samma verktyg. Jag upplever den här spaden som amatörmässig. Sedan undrar jag vad den här otroliga flexibiliteten i Logic egentligen innebär konkret? Har inga som helst problem med att routa saker som jag vill i Cubase. Och inte är det särskilt besvärligt? Att skapa sin setup som man vill är inte heller något problem i Cubase. Eller är det något jag missat? Återstår det här med belastning av CPU för Logic resp Cubase då. Det finns väl mätningar gjorda på samma/liknande projekt som i så fall kan klargöra det? Har själv inte sett någon skillnad mellan SX2 och SX3 vad gäller belastning. Håller inte med om att ljudet man får ut är helt avhängigt av ljudkortet. Både Logic och Cubase har väl sina algoritmer för att summera kanalerna och dessa kan ju vara olika. Själv skulle jag välja det som jag redan kan, och inte lägga mer tid på något som, sannolikt, inte kommer att lyfta musiken 1 mm i slutändan. Tillägg: Att oroa sig över tillverkares olika insyn i operativsystemet är en sådan sak. Lite synpunkter. 😄
  11. scrub

    Cubase vs Logic!

    Det har Logic7.1 också. Aha. Det var på tiden.
  12. scrub

    Cubase vs Logic!

    Cubase har ju fullständig plugin-delay-kompensation, vilket är smidigt när man använder DSP-kort.
  13. Ja, det är ett bra pris. Särskilt om man tänker köpa Cubase SX3 också. Min är billigare dock. 😠
  14. Tja, ca 20000 burkar. Det kommer ta mig 16 timmar och 40 minuter att panta dem.
  15. Är osäker på om detta är ok med forumreglerna, men, jag har en 01X till salu. Om någon är intresserad skicka ett pm. Den är i nyskick och precis så bra som den verkar. Att jag vill sälja den beror på att 1. Trots att den är en superb kontrollyta med motoriserade faders har jag inte kunnat sluta använda musen. 🙂 En gång mus alltid mus. 2. Trodde att jag skulle ha användning av den digitala mixern och många inputs, men så har det inte blivit.
×
×
  • Skapa ny...