Jump to content
Annons

hemmastudiobygge


filmanka

Recommended Posts

Hej!

Jag ska nu ta tag i mitt ministudiobygge. Jag har en nord lead 3 som även fungerar som midi klaviatur.

Det som fattas är dator och ljudkort. Jag vill ha en bärbar dator och jag har några som jag funderar på.

Jag vill ha råd från er för jag förstår inte mycket alls då jag är grön på området.

Dessa datorer funderar jag på:

alt1 http://www.midat.se/catalog/product_info.p...roducts_id=3732 ( men med 2 gig ram)

alt 2 http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP....fYAAAEODXRZtSxN

alt 3 http://www1.euro.dell.com/content/products...=dhs&~ck=mn

Är jag ute och cyklar eller skulle någon av dessa fungera med ett externtljudkort och cubebase? Om inte, har ni något förslag på bärbar inom samma prisklass?

Förslag på ljudkort?

Väldigt tacksam för svar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det andra är när man använder virtuella instrument. Om det är audio så behöver du inte lika mycket ramminne i datorn som med VSTi. Då är det nog vettigare att köpa till en extern hårddisk på 7200 rpm än den som följer med som troligtvis är på 5400 rpm som du använder för din audioinspelning. Om det bara är audio och kanske nått VSTi du ska använda så räcker det med 1 gig i ram vill jag påstå. Har en gig själv men använder inte så mycket virtuella instrument i mina produktioner och det funkar klockrent. Jag kör dock MAC och Pro Tools så det kan ju vara så att Cubase kanske behöver mer ram än Pro Tools så där får någon gärna fylla i mina luckor. Sen är jag inte så inne på PC heller så det jag ger tips om är ju mer generella grejor. Sen är det så att bärbara PC-datorer oftast inte har 6pin firewire anslutningar. Det kan också vara något att kolla upp vad ditt ljudkort behöver. Rekommenderar dig att inte ta ett ljudkort med USB anslutning då det belastar din processor mer än firewire.

MVH

Anders

Link to comment
Dela på andra sajter

Du behöver absolut inte gå på MAC (om du inte vill) Det var inte så jag menade. Dom du länkade till tror jag duger utmärkt, men som sagt att du kanske köper till en extern hårddisk bara 🙂 Kolla också så att processorn är intel core duo.

MVH

Anders

EDIT: ljudkort finns massor att välja på. Det du ska kolla på är att det har minst en XLR - ingång för din mikrfon, samt två Line ingångar för din synth och helst då firewire anslutning med extern strömförsörjning om du har 4pins firewire på datorn. Jag vet att flera rekommenderat Presonus Firebox här på forumet men jag har inte testat det själv. Om du skulle vilja gå med i vår härliga MACfamilj (lite smygövertalning tillåts dock) kanske en ny Imac skulle sitta fint. Den kostar lite mer än de du tittat på, men kika gärna på den och jämför de teknsika specifikationerna med de bärbara du tittat på. Annars så kan man alltid köpa en begagnad MAC och få en starkare dator för lite billigare peng.

http://store.apple.com/Apple/WebObjects/sw...me/desktop/imac

Redigerat av Gizmozis
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...