Jump to content
Annons

Köp av låda en 15" eller 4 10or


kasman (oregistrerad)

Recommended Posts

Annons
captain nemo (oregistrerad)

En fyrtia är troligen lite rappare i attacken, men du får kanske inte den djupa basen.

Sedan kan man ju undra om en 15" räcker för live. Beror kanske också på om ni har PA eller om ni kör utan uppmickade förstärkare.

//Nemo

Link to comment
Dela på andra sajter

2 st 15". Helt klart. Vill du ha lite "rapp" i ljudet så komplettera med 2 st 12" gitarrelement (typ Celestion e d). Då de flesta basstärkare klarar 2 ohm (kolla upp det först) så kan man göra en trevlig parallellkoppling av elementen (under förutsättning att det är 8-ohmare allihop). Då har man möjlighet att "lajna" stärkaren för lågbas, och "micka" en av tolvorna för klippet. Har själv använt denna kombination i flera år. Passar bra både live och i studio. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

4x10 är bra. Har du bara 15 tummare tappar man lätt lite av briljansen från de ljusare frekvenserna. 4x10 räcker i de flesta lokaler, men om det är en riktigt stor lokal bör du kanske komplettera med en 15", men då är man ju oftast uppmickad i en stor PA rigg och har bara förstärkaren som monitor, så då behövs det ju inte. Djupet på lådan spelar också in för hur mycket bas du får ut ur lådan. Ju djupare desto bättre. Kolla tex in SWR förstärkarna på www.swr.com . Svinbra förstärkare med bra låddjup och de finns i de flesta storlekar och kombinationer.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...