Jump to content

bassman

Medlem
 • Content Count

  460
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bassman

 1. Det är ingen uppdatering utan ett nytt program. Så 9:an ligger kvar om du vill köra något projekt i det. Men den använder samma biblioteksmappar, så alla dina presets mm hänger med så du kan använda dem både i 9:an och Pro X.
 2. Här kommer skärmdumpar på additional content.
 3. Samma pris oavsett om du har 9:an eller ej. Har köpt det men inte hunnit prova än. Här finns i alla fall en recension: http://www.macworld.com/article/2044283/logic-pro-x-loses-none-of-its-power-gains-great-new-features.html
 4. +1 på euphonix, numera Avid Artist. Har satt ihop en MC Control och en MC Mix och är helt klart nöjd med hur allt funkar.
 5. Testa att ta bort alla plugins som ligger på master-regeln när du ska spela in, den som heter output i ditt projekt. Bypassa inte utan ta bort. Pluggar på master-regeln orsakar ofta latency. Lägg tillbaka när du ska mixa. edit: Såg att du redan fått tipset om master-regeln men det är en stark kandidat till problemet.
 6. Om du har Logic Pro borde du även ha Waveburner som följer med i den sviten. Det är ett mastringsprogram där du kan sätta ihop hela din skiva, bestämma pauser, lägga till cd-text, pq-kod med isrc mm. Här kan du även spara ut filen som en ddp-image som är standard format om det ska skickas till ett cd-presseri.
 7. Använder dem både live och till iPhone. Är själv basist och tycker det blir bra ljud. Det är ganska logiskt att med så små lurar och membran blir det inget kraftigt bottentryck, men det blir tydligt och bra ljud om du inte känner att du behöver massa sub-tryck direkt i örat. Lätt att höra vad man spelar.
 8. Måste förresten justera priset på q-jays. 2.000:- betalade jag visst för dem när jag köpte dem och det kostar de fortfarande. I vilket fall som helst är jag nöjd med dem i mina små öron. Och som sagt, om det inte blir helt hundra i ditt öra kan du ju alltid köpa till en formgjutning i efterhand.
 9. Har också små örongångar och de flesta in-ear (inklusive shure-varianter) jag provat ramlar helt enkelt ut. Nu har jag q-jays från svenska jays.se De har bra ljud och är de minsta jag har lyckats hitta. Sitter helt ok i örat. Vill jag ha perfekt passform har de ett samarbete med Bellman så de kan gjuta en propp som q-jaysluren passar i. Då snackar vi nog ett par tusen för gjutningen och inga 10.000:- Sen kostar förstås själva q-jayysluren runt tusenlappen.
 10. Det kostar inget att använda tjänsten utan A&R. "Vad får du av din A&R, vad menar han med att släppa två skivor gratis?" Jo man måste ha en EAN/UPC-kod för digital utgivning. A&R kan ge bort två sådana gratis till artisten. Vill man köra det på egen hand kan man köpa en UPC-kod från recordunion för 10 dollar. Du kan även köpa EAN/UPC på annat håll och använda här. "Vad tjänar A&R på det?" 1-2 artister = 2,5% av försäljningen 3-5 artister = 5% Fler = 7,5% Denna procent tas av recordunions del. Artisten får alltid 85% oavsett om man använder sig av A&R eller inte. Har man sen en seriös A&R får man ju hoppas att han lägger lite jobb på marknadsföring.
 11. Du borde kunna ställa känsligheten i din Alesis modul. Har inte provat d-5, men har en Alesis iO och där löser man allt med burkens inställningar. Gain = Hur stark gain som skickas vidare efter ditt slag. Sätter du den för högt blir även svaga slag stenhårda. Threshold = Tröskelvärdet. Hur hårt måste du slå för att den ska reagera. Sätter du för lågt missar du ghostnotes mm. x-talk = Att experimentera med. Hur mycket påverkas triggen när du slår på en annan trumma, eller hur påverkas den av vibrationer retrigger = Hur lång tid det får ta från att den har registrerat ett slag tills den får lov att registrera ett nytt. Du måste prova dig fram. Kan vara helt olika från trumma till trumma. Det räcker oftast inte att ändra en inställning utan det gäller att hitta en kombination. Det är lätt att få dubbeltriggar, särskilt med odämpade trummor. Om du inte behöver höra det triggade ljudet live kan du bara gå in i efterhand och plocka bort feltriggarna från midifilen. Vet inte hur menyerna ser ut i din burk.
 12. Ip.board appen funkar finfint på studio forum. Svarar genom den nu, fast från iphone.
 13. Du kan bara köra upp t o m Logic 8 på powermac.
 14. Mac Pro från 2010 (Quad-Core Intel Xeon 2,66 GHz) 8GB minne OS X 10.6 Logic Pro 9
 15. Själv kör jag EWQL symphonic orchestra gold tillsammans med Logic och är mycket nöjd. Inte bara stråkar utan alla symfoniorkesterinstrument med många typer av artikulationer, effekter mm. Du får pynta upp några tusenlappar, men jag tycker det är värt pengarna. Om du bara vill ha feta stråkar finns tex EWQL Hollywood Strings.
 16. I Malmö finns tex Fredricsons trä. De har i stort sett allt i träväg för snickerier. Jag har bl.a. Köpt en stor skiva med fanér i körsbärsträ till mitt studiobord. De finns tydligen på nätet också. www.fredricsons.com
 17. bassman

  Val av stagepiano

  Slår också ett slag för NordStage. Dock är det inte vad du letar efter om du behöver en "smör och bröd synth" som har hela GM banken med blås, stråk, glockenspiel mm. Det är bara fantastiskt bra piano, elpiano, orgel och analogsynt.
 18. Jo det är helt möjligt att överföra hela projekt med alla inställningar mellan olika DAW. Jag gör det. Kruxet är bara att du behöver ett program som Pro-Convert från Solid State Logic och det går lös på några tusenlappar. Om du kör mac Om du kör pc
 19. PM:a om du fortfarande vill ha hjälp så kan jag göra en version till dig. Har server på webhotell som du kan ladda upp till.
 20. Säljaren måste flytta över sin registrering på dig för att du ska kunna använda dig av inbytesprogrammet. Åtminstone tidigare fanns det speciella blanketter på digidesigns hemsida för att göra det. Vet inte hur det är nu med Avid.
 21. Jag kör med en kombination: Euphonix MC Control + Euphonix MC Mix och är väldigt nöjd. Skön känsla, perfekt med motoriserade faders, bra integration med program. Kör du logic behöver du inte göra en enda inställning. Allt är färdigkonfigurerat för Logic så fort du har installerat Euphonix drivarna och programvaran. Kände att jag behövde bägge två för att kunna dra i ganska många kanaler samtidigt, men MC Control-delen är nog den jag använder mest. Nu kan jag inte vara utan "jog-wheel" och alla transportknappar. Här har du dessutom ett touchscreenfönster som underlättar när du vill ratta på inställningar inne i pluggar. Vet inte hur din budget ser ut, men jag kan varmt rekommendera att du skaffar bägge kontrollytorna.
 22. Hur ser ditt utblås ut? Är det ett galler eller nåt som du kan plocka av? Om det finns ett runt ventilationsrör innanför är det bara att köpa dämpare i rätt dimension och trycka in dämparens ändstump där. Är det inte helt tätt får du plocka fram lite silikon. I mitt fall var det samma dimension (15cm) på både stumpen på dämparen och på ventilationsröret. Därför fick jag köpa till en liten skarv med gummitätningar, annars passade de inte på varann. Det är lite hane/hona principen. Eftersom jag hade "hane" på bägge sidorna fick jag sätta en skarv med "honor" i bägge ändarna. Skarvbiten är alltså några millimeter större än dimensionen så man kan trycka in röret där från båda sidor. Hoppas jag inte rörde till det för mycket. Den här typen har jag: Lindab Med skarv/övergång av den här typen: övergång Titta en bit ner under övergångsstosar. Det spelar ingen roll om du stöttar upp den underifrån eller spänner upp den i taket. Tänk bara på att det inte är något som vibrationerna kan fortplanta sig för mycket i.
 23. Går väl teoretiskt att sätta den på utblåset om dimensionen /diametern matchar, men då får du dämparen stickande ut i rummet + att den behöver fästas upp på något sätt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.