Jump to content
Annons

Wintermute

Medlem
  • Antal inlägg

    110
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Wintermute

  1. Jag satt tidigare idag och funderade varför jag alltid får stånd när jag är riktigt trött... Typ mornar när jag sovit riktigt riktigt dåligt. Det är som att den kan resa sig när jag jäspar. Konstig grej.
  2. Wintermute

    pro tools HD

    Nu sitter ju jag med ett RME hammerfall dsp9652 kort, och det avlastar ju processorn en del... tjänar jag ändå på att köra på G5an utan accellerationskort? Borde jag testa stoppa i mitt hammerfall-kort och köra det mot hans 192or istället?
  3. Wintermute

    pro tools HD

    Hoppar in på ett hörn för jag är i en smått liknande situation... min kollega har just beställt ett nytt protools system, med 192 omvandlarna och 2 dspkort. På det har han köpt en G5a dual 2Ghz med 2,5 gig i ram. Jag som kör logic på min gamla G4 skulle vilja nyttja hans resurser som ni förstår... dvs köra Logic på hans system. Hur fungerar det? Både mjukvaru och hårdvarumässigt? Förlorar jag de interna emagic pluggarna? Jag använder mjukvarusyntharna och spacedesigner väligt mycket...
  4. I gävle finns en utbildning som heter Musikproduktion som går genom komvux och den täcker allt från ljudteknik till musikteori och musikjuridik. Väldigt omfattande (om än kanske inte så djupgående praktiskt på ljudtekniken). Väl värt att kolla upp iallafall...
  5. Ångrade mig. Öl + ironi går inte hem.
  6. Wintermute

    Gitarrtråden

    Ibanez S-450 med EMG81 i stallet -- Whamy 1 -- Boss Phaseshifter -- TC Electronic Booster -- Marschall JCM 2000 - effektloop : Korg racktuner -- TC Electronic G-force.
  7. Jag är också lite nyfiken på tips hur jag ska ställa iordning trummorna för att triggern ska svara så rätt som möjligt. Just köpt en DM5 och ska köra den på kagge, men jag vet inte riktigt hur jag får bäst repons. Hårt eller slappt spännt kaggskinn?
  8. Jag har ett Soundtracs bord på jobbet, och har bara använt preamparna i bordet, men jag har precis beställt en Amek purepath DMCL... är rätt peppad på att få den och sätta den i arbete.
  9. Gadget - men det är nog inget som någon här har hört...
  10. Wintermute

    Hej Addic!

    Köper du den ofta? 🙂 Såfort jag åker tåg... Det är väl för att man är snål antar jag. SoS kostar ju ändå 40 kronor mer.
  11. Wintermute

    Hej Addic!

    Ja det kanske är jag som borde köpa en prenumeration på SoundOnSound och sluta gnälla... snart kan jag ju dessutom köpa dom artiklar jag tycker verkar intressanta genom hemsidan. Blir ju fan bitter varje gång jag köper tidningen.
  12. Wintermute

    Hej Addic!

    det är alltså inte bara jag som funderat på varför studio postar artiklar med låg expertis-nivå? absolut ingen diss mot herr addic (!), men jag fattar verkligen inte varför jag skulle vilja läsa om hur man riktar en 57a mot en valvestatecombo i en garderob. hela tidningen är visserligen som ett "pc för alla" i studio-väg, men det här sista påhittet är ju helknepigt. ser fram emot när man kan köpa artiklart på lösvikt genom hemsidan...
  13. Wintermute

    Micka upp pukor

    Min fråga är ; vad är det för fel på underskinn? Och varför inte spela in både över och underskinn?
  14. Jag tycker inte det är något större fel på mixen... och om man ska göra något åt saker så skulle man nog ändå behöva spela in det på nytt. Låter som SixfeetUnder tycker jag. Hårt, fett och pinnigt. Haha.
  15. Det jag vet mest av allt är att jag HATAR hartke... sånt jävla klonk-skit. Köp en Mesa/Boogie... eller om du vill spendera mindre pengar så leta en gammal marshall bastopp.
  16. trigga den med midi så blir det smidigare.
  17. Nu har jag kört det ett tag och hittat fler konstigheter : - jag kan inte längre dubbelklicka på "overview" beräknaren för att snabba på processen. Det står i manualen att jag ska kunna göra det men det händer inget när jag prövar. - jag förlorade min gratis-plugg Izotope Vinyl(?) och när jag installerade om den kom den ändå inte upp i listan över AU-pluggar i mitt nya logic. - jag kan inte hitta inställningen för Freeze-filer, där man enligt manualen ska kunna ställa in bit-ljupet på dessa. Läser jag fel eller finns den på ett hemligt ställe? - logic har krashat en näve gånger när jag växlat mellan olika arrangemang utöver detta undrar jag om det är meningen att man ska ha kvar sitt gamla logic och bara installera 7an eller om man ska avinstallera 6an innan man kör in sjuan? Jag har gjort det förstnämnda, men jag är inte säker på att det var rätt.
  18. Jag uppgraderade i förrgår och har ännu bara hunnit småtesta saker. Är helt lyrisk över att jag äntligen fått alla pluggar och synthar! Så jävla skönt. Era problem har jag inte märkt av (ännu), men däremot uptäckte jag direkt att det blivit något knas med midi:t. Jag spelade in lite midi för att köra med mjukvarusyntharna på min senaste inspelning, och märkte att det lät precis som det skulle när vi spelade in, men när vi skulle lyssna på det så var det transponerat ned ett steg. Eller egentligen var midi:t som det skulle, men för att det skulle stämma i tonart så fick jag transponera upp det ett hack. Helt sjukt. Sen när vi gjorde några pålägg så märkte jag att en annan synth vi lade behövde transponeras upp 2 steg för att hamna rätt. Trots att allt låg som det skulle. ingen som har en teori?
  19. Vill inte vara petig, men Dimmu Borgir har egentligen föga med Göteborgs-soundet att göra... det refererar ju inte till Studio Fredmans produktioner utan till stilen på musiken. Även om Nordström producerat de flesta av de större därifrån.
  20. missa inte svenska logic forumet om du inte redan hittat dit... http://logicpro.se/ mycket trevliga och kunniga folk som hänger där.
  21. Folk säljer dom ibland för runt 3000-lappen på vendolin. Jag tycker det är lite överpris med tanke på micken, för att inte tala om det hutlösa nypriset. Den är jävligt schysst, men inte SÅ schysst.
  22. jag tycker att det drygaste som finns är att mixa tillsammans med musiker. musiker-packet borde förbjudas att vistas i kontrollrummet i första skedet av mixandet, sen borde dom släppas ut ur buren och säga vad dom tycker och tänker, EFTER att man fixat grunden. Sen kan man jobba på dom bitarna ostört igen och sen precis innan man kör ner mixen kan man låta dem lyssna igen. jag kanske generaliserar lite nu.... och jag kanske inte menade det jag nyss skrev... hm... ska nog ta mitt kaffe och gå tillbaka till mitt musikerpack. Dom väntar på mig uppe i kontrollrummet i skrivande stund.
  23. jag har aldrig prövat funktionen på något annat än percussion så jag vet faktiskt inte hur det funkar på stränginstrument.
×
×
  • Skapa ny...