Jump to content
Annons

Kabel till C1 +lite annat


roboseal

Recommended Posts

Hej,

1:a posten för mig 🙂 , har ägnat många timmar här dock för att lära mig om alla fräcka prylar man vill ha hemma och nu är det dags att slå tag i saken.

Kort intro till min fråga:

Jag har tidigare gjort en del musik då jag inhandlade en Yamaha CS1X för många herrans år sedan och kopplade då in den via midi på gameporten i ett "vanligt" ljudkort, men vill nu köpa lite bättre prylar och har mer eller mindra fastnat för följande:

EMU 0404 USB

Behringer C1

Jag har sökt lite och det verkar inte komma med någon kabel/sladd att koppla in mikrofonen till ljudkortet och jag undrar då vad för kabel jag ska köpa. Den får gärna vara billig.

Mikrofonen bör väl även duga för att både sjunga lite i och spela in akustisk guitarr med, på en ren superamatörnivå menar jag?

Jag ska beställa från Thormann, de verkar ju vara rätt bra enligt vad jag läst.

Tack på förhand

/Roboseal

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Tackar!

Då passar en sådan här The Sssnake SM6BK utmärkt att koppla in direkt i en ingång i ljudkortet?

Jag är inget vidare på att sjunga (och kommer inte sjunga så jättemycket) så jag borde klara mig utan puffskydd tror jag.

Jag såg också att det fanns en t.bone SC300 mikrofon som var runt 20 euro billigare, men det kanske är dumt att snåla, det handlar ju inte om så hemskt mycket, C1 är kanske värd de hundringarna även för en kraxmaskin som jag 🙂 ?

Link to comment
Dela på andra sajter

Japp en sådan sladd fungerar fint.

Angående mick har jag ingen erfarenhet av någon av mickarna. Men när jag tidigt slog ihop mig med en kollega för något år sedan, ägde han en Behringer B1, och visst, den fungerade utmärkt.

Du kan alltid spana in Claes micktest-sida som säkert någon kommer tipsa om, om du velar fram och tillbaka mellan mickar. Jag är inte säkert om Behringer modellerna finns med där, men några under tusenlappen skall finnas med.

MXL 990 från fjärde omgången var t.ex min första mick, och den var jag nöjd med.

Vad hade du tänkt med att använda för program?

Link to comment
Dela på andra sajter

gött att du kommer köra reason.. det är fruktansvärt bra o stabilt program sm har det mesta, förutom audio.. men med rewire kan man "enkelt" koppla mot cubase o ha audio där.. 😄

t-bone mickarna har jag lyssnat lite på.. en polare har en av dom kommer inte ihåg, men han köpte den från thomann för en billig slant!!

och jag tyckte den fungerade väldigt bra.. han har spelat in mkt traditionella folkmusikinstrument med den o det låter bra som fan faktiskt!!

så satsa på den om du nte vill lägga för mkt pengar men få ett relativt bra resultat.. det är ju ite direkt Polar Studio-kvalitet men det hörs inte direkt heller att det är hemmapulat.. 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Postat (redigerat)

Ja reason är nice, jag har bara skrapat på ytan ännu, men jag kom ihåg att jag alltid började med att koppla ihop en "default" startuppsättning med reverb och chorus mot aux-rattarna så man enkelt kunde styra dom på separata kanaler, det ska bli spännande att se hur mycket jag kommer ihåg då jag inte använt det på 4-5år 🙂 .

Då kanske jag istället satsar på den billiga tbone micken för 30 Euro, den lär duga för mig.

Jag ska göra en sista check på lite saker i natt så blir det att trycka på "bekräfta beställning" på morgonkvisten då jag slutar jobba 😳

Blev lite sugen också på Refx Nexus VST synthen, jag har laddat hem demot men inte hunnit prova ännu, men den måste man väll koppla till en sequencer väl..typ reason eller cubase för att ha nytta av antar jag?

Edit: Då var det beställt 🙂 EMU 0404 USB + t.bone SC300 + div kablar + synthställ

Redigerat av roboseal
Link to comment
Dela på andra sajter

Vst-synthar använder man i sequencers som stöder vst-pluggar, och i ditt fall Cubase. - Reason har inte stöd för vst-pluggar.

Installationen sker automatiskt, dvs att vst-filen (eller .dll som den kallas) lägger sig i mappen vstplugins, i Steinberg-katalogen.

För att "starta" vst-synthen trycker du F11, eller Devices/Vst instruments i menyn, och väljer valfri vst-synth från en lista.

Sen är det bara starta ett midispår, och välja din midikeyboard som input och den startade vst-synthen som out.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...