Jump to content
Annons

Servobalanserad?


biggie

Recommended Posts

Hej alla, jag håller på och hjälper en kompis att välja monitorer. Han har kollat på Behringer Truth och i deras specifikation anger dom att de har "servobalanserade" ingångar. Nån som har koll på vad detta innebär, om det är nån skillnad på detta och andra balanserade kopplingar eller är det bara nått dom har hittat på för att det låter avancerat?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det stämmer säkert. Men det är helt ointressant för en användare. Det som räknas är hur det låter.

I jämförelse med en bil är det som att tala om vilken sorts stål som används i karossen, det som räknas är hur fort det rostar. Hur fort det rostar beror på en hel mängd saker, i och för sig spelar stålsorten roll.

Gunnar

Link to comment
Dela på andra sajter

Servokoppling är ett sätt att koppla transitorer/op-amps så att ingen DC-offset ska kunna uppstå (likspäningsmässig skillnad på bias (förspänning)).

Inget sexigt med det egentligen det är bara ett sätt att koppla på helt enkelt. Alternativa sätt att uppnå balans kan t.ex vara en passiv transformator etc. Men på nåt sätt så gillar HIFI/audiofil branschen att beskriva servokoppling som nåt bra..

Missförstå mig rätt nu.. det funkar..

Exempel på servokoppling och viss beskrivning av detta kan du t.ex hitta på http://home.swipnet.se/~w-50719/hifi/qsxm2/schema_qsxm2.html

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...