Jump to content
Annons

biggie

Medlem
  • Antal inlägg

    161
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om biggie

  • Födelsedag 2006-06-2006
  1. Du skall ha en 4ohms last mot ett rörslutsteg som är specat för 4 ohm. Mitt tips är att skaffa en 4x12:a till på 8 ohm o parallellkoppla. Om det är två högtalar utgångar på toppen är dom nästan garanterat parallellkopplade. Brukar stå 4 ohm (8+8) el liknande. 100W i dubbla fyrtolvor levererar ett ljudtryck som är outhärdligt kan jag lova dig 😄
  2. Jo nu har jag provat att köra banditen genom en 4x12 låda. Lådan ifråga är Crate lådan som säljs billigt på musikbörsen nu. Vill börja med att säga att Peavey bandit är en stärkare som ligger mig varmt om hjärtat. Den har följt mig från och till genom åren och jag har svårt att se någon musikelektronisk produkt som ger mer valuta för pengarna. Jag måste säga att jag är imponerad över hur mycket kraft man kan kräma ur den! Kan konstatera att en Bandit tillsammans med en 4x12 låda lirar alldeles utmärkt. 😱 Jag hade bara min metalgura att tillgå när jag testade så det var bara dist ljud som gällde och det låter Bandit men mycket mycket mer. Att överrösta ett trumset är inga problem. Jag kan utan vidare rekommendera den här riggen för folk med tight budget. /B
  3. Jag har en Fostex MR8-HD. Den har USB interface som gör det supersmidigt att föra över filer till datorn. Man ställer in den i USB-läge och sen i med sladden i datorn så ploppar MR8:ans HD upp i datorn. Sen är det bara att dra in dem till datorns HD och öppna i din DAW. Spar en slant och strunta i CD-brännaren, den är helt överflödig anser jag när USB interfacet funkar så bra.
  4. >>JJ Ja, en extra tolva var min första tanke så jag tog dit en till bandit som jag lånade av en kompis för att prova. Testade både att köra den passiv som högtalarlåda och som slav med sitt eget slutsteg. Visst gav det ett extra drag, men tyvärr inte det bottentrycket jag var ute efter. Skulle vara intressant iofs att prova att sätta i ett annat, hög-kvalitets element i banditen. Med tanke på att en ny kostar 3k i butik lär det ju inte vara nått flaggskepps element som sitter i. Nån som har koll på vad som sitter i en bandit och vilka schyssta 75-100W element som passar till tung metall?
  5. Har bestämt mig för att ta steget fullt ut o köpa en halvstack. Kommer iaf att prova hur det låter med banditen inkopplad i fyrtolvan och skriva ett omdöme i den här tråden om någon mer skulle vara sugen på en budgetstack i framtiden.
  6. biggie

    peavey bandit+4x12.a

    Har en peavey bandit i repan men den är för klen i basen tycker jag och har börjat spana efter ny stärkare. Spelar med emg mick och neeeerstämt och hårt. Har även funderat på om man skulle köpa en 4x12:a till banditen istället för jag gillar ljudet i den annars. Har någon av er provat att köra den med extra låda? Kan det vara lönt att försöka. Måste i alla fall köpa en låda för det är stack som gäller annars.
  7. biggie

    KT Drumtrigger!

    Oki, ska försöka förklara bättre, har inte KT uppe så jag försöker ta det rakt ur minnet så ursäkta mig om jag skriver fel. Om du kollar högst upp i KT's "limpa" så ser du vågformen på ljudet som kommer in. Under det finns filterreglar som du kan använda för att filtrera ut oönskat ljud som kan ge spöktriggningar. Längst ner kan man välja om man vill höra ljudet med eller utan filtret på. I ljudfönstret finns två vägräta streck, det översta av dem är tröskelvärdet som bestämmer vid vilken nivå det ska trigga, dra ner regeln "Threshold tills du ser små ringar varje gång vågformen går över strecket, där är triggarna. Det undre strecket styrs med regeln "hysteresis" och används även det för att ta bort spöktriggar, vågformen måste passera under det för att en ny triggning skall ske. Nu när du har fått triggningar (små ringar på vågformen) gå ned till regeln note och dra den fram och tillbaka tills du hittar rätt trumljud, om jag inte minns fel ligger baskagge och virvel på 36 och 40 i GM-standarden och pukor lite högre än de. Observera igen, det här är helt taget ur minnet men ungefär så här funkar det. 😛
  8. biggie

    KT Drumtrigger!

    Lägg KT som plugin på pukspåret, gör ett midispår, välj KT som ingång på midispåret och EZ som utgång. Använd MIDI-note regeln i KT för att bestämma vilket ljud som skall triggas i EZ. Lycka till
  9. Har ett LE, låter kanon tycker jag o tickar som en klocka tillsammans med Cubase. Funderade också på FW410 när jag skulle köpa men det blev LE p.g.a att jag hade läst om andra som hade problem med drivisar. Jag har haft andra M-audio prylar som strulat med pissiga drivisar så det fick mig att dra öronon åt mig. Jag har som sagt inte provat FW410 så jag kan inte avråda från det men jag kan med gott samvete varmt rekommendera Saffire LE.
  10. 1. FreeBoB 2. Jag är oxå ny i Ubuntustudio och har inte hittat något som motsvarar dessa. Däremot kan man bygga vst stöd för linux, detta måste man dock göra själv p.g.a juridiska orsaker. Jag ska försöka mig på det efter att ha fått kläm på ardour+jack. 3. Skulle bli förvånad om det inte går, det finns flera midi sequenser alternativ i Ustu-distron. Lycka till och posta gärna framgångar/motgångar med Ustu här. *edit* fixade trasig länk
  11. biggie

    Limma akustikskum

    Jag klädde en gymnastiksal med cellplast en gång när jag var byggjobbare, då använde vi tapetlim för våtrum för att det inte skulle smälta. Kanske kan va nått.
  12. Jag läste den HÄR boken och byggde sen en liten stärkare med ett marshall/bassman försteg och ett litet enrörs klass A slutsteg o det var skitskoj och jag lärde mig massor. Men som sagt, man måste vara försiktig för det är högspänning man jobbar med. Rekommenderas varmt.
  13. De första obalancerade exemplet är en spänningsdelare 😉 . Men visst det var ett bättre exempel med fler varianter, med resistansvärden o allt. 🙂 EDIT: Bör påpekas att det är viktigt att använda precitionsmotstånd om det är en balanserad signal för att bibehålla signalens symmetri.
×
×
  • Skapa ny...