Jump to content
Annons

Omfixad - pianoinspirerad pop


Richie76

Recommended Posts

Itzhak - Kul! ja, det blev lite bättre mix tack vare bl.a dina strålande tips.. Har fortarande inte riktigt fattat galoppen än! Trodde man skulle panorera ut vissa saker så långt ut det bara går för att få en bredare stereobild, men kanske inte så tydliga melodier, eller?

komprimering är över lag väldigt viktigt när man spelar in, eftersom instrumenten ofta har en dynamik som inte kan återges bra i ett par högtalare.

sång är ex. något som kan vinna på att man komprimerar enskilda band. genom att komprimera det låga mellanregistrer så kan en annars bullrig sång smälta in fint, utan att sången blir för tunn på vissa ställen.

som effekt så kan ju starka panoreringar vara bra, men jag har aldrig gillat när enskilda instrument sprids för mycket i stereofältet; typ, riden i ena högtalaren och hihaten i den andra. rumsklangen vinner ju däremot oftast på att spridas i stereo, och så hör vi den också helt naturligt.

panoreringar ska man heller aldrig vara beroende av, eftersom det är sällan personer sitter i någon optimal stereoposition när de lyssnar på musik. tänk om din låt exempelvis spelas upp i en mono-radio?

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Ok, Tack för dessa tips.. Har inte tänkt riktigt så förut men det stämmer nog både komprimeringen av sången och panoreringen av rumsklang.. Får sätta mig ner och fixa och trixa! 😉

Har bara hållt på med hobby-inspelning sen i somras, så jag känner att jag har väldigt mycket kvar att lära plus att jag måste bli bättre på att lyssna på ljuden om du förstår vad jag menar.

Men man lär sig väl nåt hela tiden, speciellt när man hänger här i krokarna..

Tack än en gång! 😳

Link to comment
Dela på andra sajter

😉 ..ok Richie76..det här är ju en riktigt trallvänlig pop-låt som är mycket bra gjord 😳 ..bra gitarr-gung som kommer in 1.49 🙂 ..bra intro md pianot..ja här var det inga mistakes 😄..förstärker du sången så har du en hit!..rena rama MF-klass..
Link to comment
Dela på andra sajter

Tack så mycket falk! Trevligt omdöme! Inte för att jag vet vad MF är men jag antar att det är något positivt! 😳 Håller med dig angående sången och har faktiskt fixat det redan.. Har inte lagt upp en ny version eftersom jag ska få hjälp att lägga nya livetrummor och bas! Lägger nog upp den färdiga versionen då!

😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Absolut första ordet som sjungs,, förväntade mig en melodislager låt ala -93 eller så. Men ändå första ordet "fee-eee-eel" falskt? Eller bara att det är lite fel just där, förväntade mig nog något annat.

Bra låt, men det blir aldrig något tryck någon stans. När det känns som om det skall bli lite riv, så blir det inte det. Efter ett brk t.ex. Det känns så jäkla tydligt att nu blir det mer power,, men det händer liksom inte.

Mycket svammel, men en bra låt trots allt!

Link to comment
Dela på andra sajter

😱 tja! jag kan inte lyssna på det, har problem när jag klickar på den bifogade filen så får jag bara upp ett nytt fönster, där det är en bild på en trasig film typ...vet inte vad jag ska göra! kan du hjälpa mig..?

Installera / installera om Quicktime...

Borde fonka...

// O

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack för inlägget Lighthead! Ja, kan hålla med om att det saknas lite power men förhoppningsvis får låten sig ett lyft när Olle och Eliasson ska ge sig på ny bas och trummor. Angående falskheten vet jag inte om jag håller med.. 😱 Har inte reagerat på det. Kan vara att det ligger ett annat delay på första ordet.. Får kolla upp det!

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag gillar VERKLIGEN den här låten. Det finns dock en punkt där man önskade att Du fortsatte att sjunga, och det är runt 1.03. "that you make" Två toner till

skulle passa! "Make" = F, e, d-e-d." (Du fortsätter ju sedan ändå leaden på d.)

Maa-a--aaa-ke

01.25 "I feel"---lite surt...lite för lågt , den tonen är väldigt känslig i övergången.

Lycka till vad som än händer. Jag tror på denna låten, som är vacker dessutom.

Nad

Link to comment
Dela på andra sajter

Tack så mycket falk! Trevligt omdöme! Inte för att jag vet vad MF är men jag antar att det är något positivt! 😄 Håller med dig angående sången och har faktiskt fixat det redan.. Har inte lagt upp en ny version eftersom jag ska få hjälp att lägga nya livetrummor och bas! Lägger nog upp den färdiga versionen då!

😮

Ok Richie76..med MF syftade jag på Melodifestivalen år 2006..el..2007..o då som en låt som tillhör de positiva jokrarna..som jag gillar jmfrt med resten 🙂 ..dvs det var postivit menat..ifall du har gått o grubblat på det 🙂 du kanske skall prova att lägg Sam som kör 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Riverstream - Tackar som bockar, det var väldigt fina ord.. kul att du gillar den!

Nad - Kul att du gillar låten och ett stort tack för att du har tagit dig tid att analysera och ge tips om förbättringar, ska genast kolla upp dessa. 😕

Falk - Ok, nu fattar jag med MF! 😳 Tror att Sam blir bänkad så länge.. men man vet aldrig!! 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Lägger nu bort låten, ska som sagt fixas om.. 😕 med live-trummor och bas, av Eliasson och Olle m.fl.. (Online-samarbete är det senaste tydligen 😉 )Lite nyfiken på hur det ska bli! 😳

Tack till alla som eds lyssna och kommentera, hjälpte verkligen!! 🙁

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...