Jump to content
Annons

mange_andersson

Medlem
  • Antal inlägg

    343
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    kungälv
  1. kom fram till att det var datorn.. drar man ut laddaren så funkar det perfekt.. : ) nån som har en ide på hur man kan jorda detta på enklaste sätt?
  2. ja det kan ju verka så.. men, eftersom "steget" inte brummar när man kör det med en cd spelare så känns det ju inte riktigt som det är steget.. men jag kan ha fel.. men finns det något riktigt enkelt och billigt sätt att jorda ett ojordat el uttag.. jag bor numera i en lägenhet ovanför ett stall, och kommer väl bo här ett år ungefär.. så jag vill inte gärna göra något dyrt eller jobbigt för att få det och funka.. 😆 tack på förhand! gällande balanserade kablar så tror jag inte det är problemet.. ps. jag tror felet kan ligga i att datorn är ojordad, är inte säker, men det känns så, miss ljuden kommer så fort som man slänger in firewire express kortet i datorn... men som sagt så är det ju lite mysko att det funkar via min vanliga förstärkare..
  3. tjena! jag köpte ett quad 303 slutsteg i helgen och ska få det att funka med mina tannoy system 600. kedjan funkar kalas bra om jag drar in steget i en cd spelare, fast det spelar ju väldigt högt då, pga att det inte finns något volym reglage på cd spelarn. men när jag kopplar min laptop -- motu ultralite -- steget -- monitorerna så får jag ett mycket otrevligt brum eller konstant missljud. man hör t.ex när man flyttar musen eller öppnar en applikation!! extremt störande! beror detta på att jag inte har några jordade utag i den lägenhet jag nu flyttat in i.. eller på steget? vill bara påpeka att om man kör denna kedja: laptop -- motu ultralite -- harman kardon förstärkare -- monitorerna så funkar det kalas. kan det vara så att harman kardon förstärkaren/ cd-spelaren har en såpass bra och stabil inviduell jordning så att det är därför man slipper missljud i det läget.. quad steget är ju ca 30 år gammalt, men som sagt, funkar kanon i ojordade utagen ihop med en cd spelare.. kan det vara laptopen som är den svaga länken..? för jag tror knappast att det är motu kortet.. vore galet tacksam för hjälp!!! mvh magnus!
  4. det borde inte alls funka, motu är kända för att vara "kräsna" när det gäller dom sakerna.. självklart senaste drivrutiner.. men som jag sa så är den inbyggda firewiren för instabil, och det vet jag till 100%.
  5. tjena. jag köpte en ny bärbar dator för nästan 4 månader sen, den har vart kanon ända fram tills nu.. innan har jag kört på ett firepod ljudkort, och då funkade det med den inbyggda 4-pins firewire anslutningen. men nu har jag köpt ett motu ultralite, vilket behöver en mer stabil anslutning, och då började jag leta efter ett 54mm express kort att trycka in i datorn, men hittade inget.. jag har kontaktat MASSOR med internet butiker osv. för att hitta ett, men utan framgång. då körde jag på alternativ två, och köpte ett 34mm expresskort. men insåg när jag testade det att det inte kommer funka.. för det glappar fö mycket. dator tillverkaren säger att 54mm porten är kompatibel med både 54 och 34mm. det anser inte jag stämma.. för att stoppar man in ett 34mm kort i en 54mm port där du behöver ansluta något till kortet, så glappar det. det är så känsligt att vem som helst skulle anse det som icke kompatibelt enligt min mening.. vid kontakt med dator tillverkaren så säger de bara att det är tråkigt, men de anslutningarna är så känsliga.. kan man värkligen komma undan med det!? att i beskrivningen av produkten inte överhuvud taget nämna att med VISSA 34mm kort kan det uppstå problem.. hade det stått så hade jag anat oråd, och kollat upp så att man säkert kan få tag på 54mm firewire kort.. men eftersom det står klart och tydligt att det är kompatibelt med båda, så slog jag till.. är det någon här med samma problem? som kanske fått löst det? eller som är vansinnigt förbannad som mig, och som på något sätt vill sätta åt dator tillverkaren..? edit: efter att ha pratat med konsumentverket fick jag reda på att det inte är upp till datortillverkaren att lösa mitt problem, utan återförsäljaren.. dvs. elgiganten. så jag får ge det ett försök till att få dem att fixa det. antingen ge mig pengarna tillbaka eller en annan likvärdig dator fast där specen överensstämmer med beskrivningen. får se hur det går... tacksam för svar!!! mvh magnus.
  6. att eq:a bra redan vid inspelning låter inte som en så bra ide i mina öron, då det elimenarar chanserna att återställa något om du ångrar dig.. vänta med att eq:a tills du ska mixa.. lycka till med letandet!
  7. man ska inte tro på allt mange schmidt säger....
  8. "Jag tror inte någon skulle ha någon invädning om jag skrev att jag gjort allt men samitidgt så vill man ju cred till dom samtidigt som det kanske ser bättre om det står att jag gjort allt om ni är med. Jag är fortfarande lite splittrad" fundera ut vad du vill innan du startar en tråd, så att du slipper spendera 100 inlägg på att förklara vad du vill fråga.. för jag tror nog problemet ligger i din formulering.. fett mos
  9. om du nu kan lira alla instrumenten så varför gjorde du det inte? då hade du ju inte haft nått problem.. jag tycker inte att du kan skriva att det är du som spelat dem.. däremot kan du väl skita i att nämna det. men det vore ju att ljuga om du säger att det är du som gjort det. om jag ber en gittarist om hjälp med t.ex ett solo, och säger att han ska spela på tre stängar, så är det ju inte mitt solo sen, och visst jag skulle väl säkert kunna hävda att jag skulle kunna göra det själv, om jag nötade det i en dag typ. men det är ju ändå inte jag som gjort det... mitt tips, var inte girig, utan det som du spelat o gjort ska du ha cred för.. men inte ta cred för andras insatser o hävda att det är du som gjort det.
  10. tjena! min email är: mange_andersson2@hotmail.com hade vart kul att höra nått ni gjort... Mvh Magnus
  11. klart att allegin spelar in! men ta en rejäl whiskey o skrik allt vad orkar en stund så ska du nog se att det släpper...
  12. vid tolfte bandet riktad mot resonanshålet har jag som standard..
  13. tycker inte om sån musik alls, men om han hade kunnat uttala engelska bättre så hade det nog blivit nått..
  14. jag använder kortet och är hel nöjd.. har vissa midi problem, men inte av större betydelse.. och det beror säkert inte på kortet utan det i kombination med min dator osv.. nån hake med kortet är det nog inte, inte vad jag märkt iaf. man får ju vad man betalar för.. köper man ett lika dyrt kort med halva antalet preamps så e det klart att i de flesta fall är de bättre.. men jämfört med ett motu travel t.ex så kan inte jag höra någon som helst skillnad.. men jag läste på nått forum att presonus preamps var något mer bas fattiga än motu:s.. men det är knappast hörbart om man inte är väldigt duktig..
×
×
  • Skapa ny...