Jump to content
Annons

När kommer E-MU 1616?


jivegard

Recommended Posts

Du får göra som jag...spela in på den interna disken å lägg sen över projektet på en extern disk. Det funkar fina fisken. Då slipper man iaf en pryl att släpa på.

Paris hälsas... 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 123
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Postat mest i detta ämne

Jag är ägare av ett 1820-kort, så detta kanske är lite off-topic... Men jag läste pratet om Patch-Mixern (som jag antar är densamma till 1820 och 1616). Jag tycker att den suger rätt hårt faktiskt.

Till att börja med är den svåröverskådlig, lätt att blanda ihop asio-kanaler med fysiska ingångar. Routa signaler till utgångar är opedagogiskt, åtminstone det där 'kopplingsschemat' som visas i 'tv-rutan'.

Det är lätt hänt att man får rundgång om man inte gör inställningarna noggrannt.

Jag kan räkna upp många fler irriterande detaljer.

När jag köpte mitt 1820 var jag jättenöjd, idag blir jag mer missnöjd med ljudkortet för varje dag som går känns det som. Det bara krånglar hela tiden, och sen när man läser om hur mycket problem det varit med EMUs drivrutiner kan man ju undra vad det är för skämtverksamhet de egentligen bedriver...

Jag hoppas att EMU 1616 fungerar bättre än EMU 1820, annars finns det risk att fler än jag blir besvikna.

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Döden har väckts ur sin tystnad! Var det NÖDVÄNDIGT dead silence? Nu vet jag ju inte om jag kan köpa det här ljudkortet.

Njaa...rättare sagt, jag har helt akut blivit erbjudande en annan lägenhet, varför jag inte hinner skaffa kortet just idag helt enkelt. Var hos en ny tandläkare i gryningen (gäsp) och tjänade just sju tusen kronor, jämfört med den tidigares åtgärds- och kostnadsförslag: 2 papp istället för 9. Så det var välkommet. Ska kolla in det området i em... Städa (påbörja i alla fall...)...

Oroväckande att inte någon upplevt E-mu som fenomenala. Istället framträder uttryck som "skämtverksamhet" och "suger rätt hårt". Skulle vara skönt att få en recension i fackpressen också: MM, Studio, SoundOnSound eller liknande. För mycket begärt?

😕

torr och slemmig//:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Shit! Hösten. Spelar ingen roll. Hinner köpa't denna vecka OCH greja med det. Måste. Står och stampar.

😕

usch vad korta meningar det blev//:musik

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

Ursäkta om jag skrämt upp folk med mitt förra inlägg.

EMUs senare ljudkort (inkl 1820) har ju fått otroligt bra recensioner i press, så något rätt borde EMU göra tycker man väl!

Kanske är det bara jag som upplevt problem och besvikelser med mitt EMU-kort. Men spana in det inofficiella EMU-forumet på:

http://www.productionforums.com/emu/default.asp

Jag blev inte precis lättad efter att ha läst en del där, tycker att det övervägande diskuteras avancerade problem där.

Men men, jag ska strax göra en totalformatering av min dator och installera om allt från grunden och se om det gör saker och ting bättre!

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Jag var och kollade i Google lite grann. Hittade två ställen (ett norskt forum bl.a.) som sa att e-mu 1616 var otroligt stabilt och med riktigt bra ljud. De hade köpt det och använde det. Det lät riktigt lovande!

Jag skulle vilja veta om proteus-mjukvaran och wavelab lite och cubase le är bra!

😉

städar inför flytten//:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Jag undrar om det står nånstans i manualen till ljudkortet om det funkar vid videoredigering med t.ex. Pinnacle Studio eller InterVideo Creator? Vissa videoredigeringsprogram och/eller överföringar videosignal funkar inte så bra med vissa ljudkort nämligen, där man "bara" för över ljudsignalerna i stereo parallellt med videosignalen. Latency och det... Men samtidigt hänger väl det på drivrutinerna till kortet, eller är det inte så? Jag tänker främst på Pinnacle och InterVideo! Nån som testat?

Och kan man använda det till spel? Inte för att jag tänkt det, men i alla fall... Står det nåt om det i bruksanvisningen?

😆

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

jag har ingen aning angående dina frågor men jag kan iaf glatt meddela att jag fixat problemet med latencyn och allt fungerade perfekt när jag mixade ner en gammal låt i ny remix. 24 ljudspår, 5 eller 6 midispår med VSTis och en del effekter på spåren med 4ms latency utan problem. allt jag gjorde var att ominstallera kortet och avaktivera det inbyggda ljudkortet innan. om jag vill använda det inbyggda parallellt (stavning?) föreslår E-MU att man aktiverar eller installerar det efter att E-MUs kort är installerat och fungerar som man vill.

tror förresten de nämnde något om problem med E-MU 0404-kortet och datorspel i senaste studio vid ljudkortstestet? eller det kanske var något annat kort men kolla upp det annars...jag spelar inga spel så det är inte direkt intressant för min del.

mjukvarumixern är okej men som någon nämner och som jag skrev tidigare kan den vara lite svår att få överblick över men man kan koppla och så nästan hur man vill vilket är coolt så länge du gör rätt. det är lite som att använda en gammal analog mixer med 140 olika patchpoint där du kan flytta signalen till höger eller vänster på olika kreativa sätt.

~ f

musik hade rätt

Link to comment
Dela på andra sajter

force_fEd: Vet du hur man fixar monokanaler i PatchMixern? Jag vill ju kunna hantera varje kanal för sig, inte i stereopar.

J

Link to comment
Dela på andra sajter

Mmm...men de skickas ju också i stereo ... ASIO 1/2 och 3/4 t.ex. Det verkar ju ruggigt korkat. Varför måste det vara så? Varför inte 16 monokanaler istället?

J

Link to comment
Dela på andra sajter

bra fråga, borde ju inte vara helt omöjligt för dom att göra en sådan uppgradering i mjukvaran sen iofs eftersom det inte har något med boxen att göra. jag ska lämna det som förslag till dom och det kan ju du oxå göra så fler ber om den möjligheten 😆

jag gjorde en sökning på mono i instruktionsboken och hittade ingenting som tog upp detta så jag antar att det inte går..

~ force

skönt med grått väder idag

Link to comment
Dela på andra sajter

hallå, tror inte det har varit så stora problem med den? det är bara några få aktiva i den här tråden iofs och jag är nog den enda som haft problem av något slag som jag kommer ihåg. jag fixade detta genom att installera om drivrutinerna EFTER att jag disablat det inbyggda ljudet vilket jag inte hade gjort innan vilket E-MU förslog att man skulle göra.

jag har kommit ner i 4ms latency när jag kört ett ganska tungt projekt som du kan se uppe. detta fungerade även utmärkt igår när jag routade och bouncade ner 2 ljudspår med DSP-effekterna till två olika ljudspår i cubase... kanske inte går att jämföra med externa instrument eller en mic men fråga jiveguard om hans erfarenheter när han använde boxen under ett reptillfälle med sitt band (kan oxå läsas om ovanför om du scrollar upp några inlägg).

hoppas det hjälper något 😆

det är ju inte helt ovanligt att såna här grejer lider av lite problem när de är helt nya iom att det ska fungera på så många olika card-bussar, datorer, chipset, program och allt vad som finns men då kommer det väl nya drivrutiner att levereras som tar död på de problemen.

sen kan man ju ha tankar om saknade eller onödiga funktioner som t.ex. mono ASIO-kanaler som vi nyss pratade om eller att DSP-mixern kan vara svåröverskådlig och svår att hantera i början. speciellt om man inte är van vid vanliga mixrar eller att patcha runt signalen.

jag är iaf helnöjd för tillfället och jag tror mycket mer på ett sånt här korts framtid än ett firewire- eller USB-kort.

smiles,

~ f

oj, chefen kollar på mej!

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har kört med EMU 1820M nu i snart 1 år och det funkar helt klockrent! Micpreampsen e underbara, interfacet funkar perfekt och jag har inte haft några som helst problem. Som sagt, ta iinte hela den här EMU-amatörkortsdiskursen på för stort allvar. Jag har kört med MOTU, M-audio (på laptopen) och EMU på studoburken och i sanningens namn så är inget varken sämre eller bättre. Det handlar mer om att lära sig hur en bra mix ska låta ur de olika korten. Å självklart är det massa problem som dyker upp om man googlar EMU-kort. (som vilket annat kor som helst?) Varför skulle någon skriva ett forum-inlägg om det funkar klockrent? Det är ju bara de som det skiter sig för som makes a noise.

Peace. :rolleyes:

Redigerat av ardic
Link to comment
Dela på andra sajter

Musik: Absolut inte, men det är ofta den kritiken kortet får av folk som inte får det att funka som de vill! Jag tror den fördomen bottnar i att EMU är uppköpta av Creative, som alltid har sammankopplats med budgetkort. Men motsägande är ju då att EMU alltid har legat i fronten när det gäller ljudmoduler och samplers mm. PlanetPhat och Orbit t.ex måste ju vara bland de mest använda ljudmodulerna i EDM-historien?

Anyway: Nu har emu släppt nya drivar (1.8) också som kanske fixar de problem en del har haft?

http://www.emu.com/support/welcome.asp?rd=download

Peace. :rolleyes:

Redigerat av ardic
Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Sitter här med några hårdvarufrågor:

Varför lyser lamporna olika varje gång man sätter på ljudkortet? Alltså, ena gången lyser cliplampan för ingång 2 gult, stänger man av och sen på det igen så kanske adat out lyser rött, en tredje gång lyser loggan blå och bägge cliplamporna gult. Varför lyser inte allt samtidigt?? Har inte gått vidare...med mjukvaruinstallationen ännu därför. Fel?

Sedan tycker jag det är konstigt att varken kontakterna till lådan eller instickskortet kan sättas i ordentligt, hela vägen om man så säger... Nu ser man trådarna och hela klabbet. Även instickskortet hänger en bit ut från pc:n. Ska det va så?

😄

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

jag tror att anledningen till att boxen lyser när du startar det är att det synkroniserar sina inställningar med DSB-kortet. det är inte meningen att du ska slå av och sätta på det så där...stog nåt om det i någon av guiderna. de olika färgerna är väl något "status" på kretsen eller nåt.

jag installerade DSP-kortet innan jag kopplade in breakoutboxen förresten och ja, jag kan se trådarna genom plasten på kabeln oxå och instickningskortet sticker ut typ 3 mm på min dator oxå. antar agg de försökt klämma i så mycket som möjligt i kortet och behövt att det sticker ut...eller så kanske olika cardbussar är olika djupa och de behöver ett kort som passar alla? vad vet jag...funkar fint iaf 😉

koppla ur boxen från kortet och installera grejerna nu...sluta sjåpa dej heheh..det kommer bli finfint när du är klar.. följ stegen i "getting started" manualen bara..

smiles,

~ force

tillbaka till musiken med mej!

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Nope. Det är fel på strömförsörjningen. Samtliga lampor ska lysa och inte olika från gång till gång. Läste manualerna två gånger innan så det har jag inga problem med... jag lät alltså inte bara minimitiden fyra sekunder som det stod i boken förflyta utan mycket mer än så. Har ringt en elkunnig expert och kollat dessutom. Byte idag?

😉

:musik

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

[VARNING]

* På sidan 2 i "Getting started"-häftet så finns en bild på Cardbus-kortet. I bilden står det Monitor Output Line level or Headphones. Men när man sedan läser under rubriken Monitor Output längre ned på sidan så står det: This output is designed to drive stereo headphones or any line-level input. Eehhh...det är farligt av E-mu att skriva såna fel! För det är väl inte alls frågan om någon input här, utan det är ju bara en UTgång. Eller? Säkraste sättet att paja elektronik är att koppla in prylar åt fel håll! Som en mik in i monitor out t.ex. Eller en orgel out till en stereo out. Och även om E-mu här menar "driva" i betydelsen att man från lådan ger en signal till ex. ett högtaleri, så borde det stå "This output is designed for use with stereo headphones or any suitable speaker system". Blanda inte in line-level INPUT alltså...

p.s. Jag har precis nu fått rådet att återkomma i veckan och att det inte verkar vara som det ska med ljudkortets box tyvärr. d.s.

😏

regn//:musik

Redigerat av musik
Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Ett par frågor oxå medans jag är vaken...

1) Kan man bara använda XLR-mikar med fantommatning? Då kan jag ju inte använda mina kondensatormikar med teleplugg, för det står ju "Use 3-pin XLR-jack for Low impedance microphones" och "Use the center Phone jack for High impedance instruments such as electric guitar or bass". Mina mikar är på 200 resp 250 ohm f.ö.

2) Det finns ju en käck och mycket användbar phonoingång. Den är till för att koppla en skivspelare direkt under förutsättning det är en Moving Magnet-variant. Jag har dock en med rörlig spole, men det är en Moving Coil som byggts på ett speciellt sätt så att spänningen är densamma som för en Moving Magnet-pickup.

Den heter Ortofon X1-MC. Kan jag koppla en sån dit direkt? På min förstärkare så använder jag läget "Moving Magnet" och inte "Moving Coil" för denna Moving Coilare i stereon.

3) För att kunna använda möjligheten med 8 ingångar (t.ex. för att spela in många instrument samtidigt), så måste man ju ha en ADAT-enhet. PÅ boxen finns ju "bara" en anslutning till en ADAT-enhet. Vilken rekommenderar ni som ADAT-enhet med ingångar? Pris?

😏

:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 4 veckor senare...

Stör mig på att Micpreamparna på docken använder en stereokanal var när man skickar signalen till ASIO. Det gör ju att man inte alls kan komma upp i 16 ingångar utan bara 14, eller har jag missat något?

Sen tycker jag att det är lite surt att kanalerna i PatchMixern endast sitter som stereokanaler, vilket bl.a. gör att man inte kan ge dem olika DSP-effekter. Ska det vara så? Verkar ju ruggigt puckat. Återigen..har jag missat något? :rolleyes:

I övrigt måste jag säga att kortet funkar fint. Igår spelade jag in Laleh på Kungstorget här i Göteborg och 11 kanalers inspelning funkade fint.

Johan

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Jivegard: min relativt nya HP-PC kan inte kommunicera med något pcmcia-kort överhuvudtaget, vi testade med e-mu 1616 och ett echo indigo också.

På HP-support sa de att även en annan kille som hade köpt ett e-mu 1616 hade haft problem med sin pc ihop med det ljudkortet. Har du haft problem med kommunikationen?

PC:n talar inte om att ett kort stoppats i. Det borde den göra oavsett om man avinstallerat eller avaktiverat ljudkortet.

😆

butterkaka//:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Nej, jag har inte haft några kommunikationsproblem med mitt kort. Kör en HP (compaq) nx7010. Jäkligt trist att du har sådana problem. Hur har du tänkt lösa problemen?

JJ

Link to comment
Dela på andra sajter

musik (oregistrerad)

Hej!

Köper FW-sladd och SD-kort genast och testar FW-porten och testar 6-i-1-kortläsaren, när jag ändå håller på. Ringer HP-support imorgon. Vet då om de tycker jag ska lämna in PC:n i butiken eller av dem hänvisat auktoriserat service center. Lämnar in den imorgon hursomhelst!!

😳

på språng//:musik

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...