Jump to content
Annons

Dead_Silent

Medlem
  • Antal inlägg

    87
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

  1. Hej, Jag undrar om någon har ett bra tips på hur man kan dela upp ett VST-instrument till flera kanaler i Cubase mixern. Det jag vill göra är alltså att ljudet kommer från ett och samma VST-instrument, och det delas upp på t ex två mixerkanaler där jag då kan skruva till ljudet olika på de båda kanlerna (lägga på effekter osv). Det borde fungera att skicka ljudet via en Send och lägga på effekterna där och på så sätt dela upp det, men eftersom antalet sends är begränsade så är inte detta helt optimalt. ...och att rendera ut VST-instrumentet till audiospår är inte heller aktuellt, jag vill kunna spela på det uppdelade ljudet i realtid. ...och att köra på dubbla VST-instrument känns inte heller som en bra lösning. Alla tips välkomnas!
  2. Jag tycker det är helt fantastiskt med 'döda' hårdvaruplattformar som lever vidare och just Atari verkar ju ha en väldigt dedikerad fanskara! Själv tycker jag iofs att Atari används bäst i chipmusiksammanhang, med trackers med direkt programmering mot YM-chippet. Fast jag saknar lite tiden då jag själv körde Cubase 2.0 på min 1040ST, funkade klockrent!
  3. Å fan! Då lärde jag mig något nytt! Jag visste inte att åtkomsten av ingångar påverkas om dsp-kraften i kortet tar slut. Då ska jag testa detta. Du har 8 analoga ingångar, 2 xlr/tele på framsidan och 6 tele på baksidan. Du kan uttöka med 8 kanaler in/ut via Adat-portarna. Själv har jag en Alesis AI3 för detta och det måste väl ses som ett budgetalternativ. Det finns många andra ADAT-convertrar att välja mellan.
  4. Hallå där. Först, jag hänger inte riktigt med vad du menar när du skriver 'den analoga mixern'. Har du ett mixerbord som du skickar signaler till ditt 1820-kort? ...eller menar du fysiska ingångar på breakout-boxen som 'analoga mixern'? I alla fall, i mjukvarumixern så kan ju varje ny mixkanal du skapar få ljudet från valfri ingång på ljudkortet (eller från inspelningsprogrammet). Där kan man ju kanske skapa viss ordning genom att kanal 1 på mjukvarumixern får ljudet från input 1 på ljudkortet osv. Att kanal 7 inte finns att välja... grattis, du är inte ensam. Jag har också problem med att vissa ingångar helt ologiskt inte går att komma åt.
  5. Tack för updaten! Jag ser fram emot fler rapporter! 😆
  6. Well... har mer funderingar över saker som inte framgår i produktinformationen eller t ex Studios recension. Typ, kan man köra alla in- &utgångar samtidigt med låg latency, hur kan 'shift'-knapparna användas, kan man spela in stereo och eller monospår hur man vill. osv osv. Det är ju mer såna saker som man kanske inte tänker på vid första anblicken, men som kan vara väldigt viktiga i slutändan. Ljudkortet jag har idag har t ex fått väldigt bra respons, men idag har jag hittat så många egenheter och konstigheter att jag funderar på att kasta ut skiten genom fönstret.
  7. Sitter och har blivit lite sugen på att skaffa en M-Audio Project Mix. Finns det någon som använder den och vill dela med sig av sina erfarenheter. Gärna både ris och ros! Hur är den jämfört med liknande produkter, typ Yamaha 01X?
  8. Hej! Jag söker ett eller flera riktigt bra CD-dupliceringsföretag som bränner små upplagor men med väldigt hög finish, dvs att CD-skivorna ser ut (nästan) precis som om de är pressade på fabrik. Jag har läst om att det ska finnas företag som fixar detta, har någon tips om var jag kan vända mig? Gärna företag inom Sverige! Alla tips är välkomna!
  9. Jag tror att en 8-kanals Focusrite-preamp i kombination med ProjectMix blir en dödligt bra kombination (utan grund dock, då jag inte provat någon av produkterna). Däremot, "Men jag har svårt att tänka mig att jag kommer behöva fler än 16 kanaler in". Vänta bara tills en dag då du är sugen på att koppla in några externa effekter och hårdvarusynthar och köra dem i realtid via ljudkortet, då fyller man 16 kanaler rätt snabbt. Beträffande Focusrite Saffire Pro så ser det ju ungefär ut som min våta dröm... fast med två frågetecken: - Releasedatumet, 1'a April ringer alltid mina varningsklockor - Varför är den så fruktansvärt FUL? Jag syftar främst på färgen.
  10. Hallå! Här kommer lite brutala åsikter... Jag håller på med ett stort arbete kring chipmusik, och har därför lyssnat extremt mycket på dataspelsliknande prylar den senaste tiden. ...och vill du att det SKA låta tv-spel så är mycket av låten ute och cyklar. Förutom melodislingan så låter egentligen inget som det skulle kunna komma ur ett 8-bits Nintendo t ex. ...om du vill att låten ska låta som synth (fast med en tv-spelsliknande melodisslinga) så är du bättre ute. I detta fall skulle jag vilja höra låten där allt är mycket mer superproducerat åt synthhållet, då tror jag att effekten till melodislingan ännu mer effektfull. Sen tror jag att sången går att göra mycket bättre, dels ljudmässigt och dels framförandet. ...och Nintendo-plingljudet har använts så många gånger redan, så det skulle jag välja att plocka bort. Hoppas du tar kritiken på rätt sätt och att det kanske bidrar till en bättre låt i slutändan!
  11. Nej, tyvärr... ingen ersättning. Som sagt, detta är ett skolprojekt och det finns helt enkelt inga pengar. Däremot finns det chanser att boken trycks och kan då vara ett trevligt arbetsprov eller helt enkelt en rolig upplevelse. Alltså, tanken är att flera kan hjälpas åt med textdelen, och det viktigaste är inte om någon bidrar med en sida eller hundra sidor. Båda fallen uppskattas!
  12. Jag har dragit igång mitt exprojekt som ska resultera i en bok om chipmusikgenren. Eftersom jag läser grafisk formgivning är inte själva textförfattandet min starka sida och behöver hjälp på det området! Så, om detta låter intressant, tveka ej på att höra av dig så kan jag återkomma med mer information! PS. Självklart är det en fördel om du gillar chipmusik, eller känner till scenen!
  13. Någon som hört vad rekordet för vanligt grind-komp ligger (dvs varannan kagge/virvel på 16-delarna)? Utbudet på toksnabba trummisar har ju vuxit snabbt, såg senast norska 1349 och blev typ överkörd av detta monster bakom kitet. Observera att det ska ju inte bara vara snabbt, det ska ju vara kontrollerat också!
  14. Precis, det är GENERIC DEVICE du ska använda dig av. Testade själv detta när jag fick mitt nya klaviatur och det var inte så jäkla svårt egentligen. Cubase har typ en 'listen'-knapp som gör att datorn känner av vilken regel/ratt/knapp du rör och sen väljer du vilken funktion den ska ha i Cubase. Dessvärre glömde jag spara mina inställningar i klaviaturet och sen dess har jag glömt bort att göra om proceduren! 😆
×
×
  • Skapa ny...