Jump to content
Annons

Nytt projekt - andra låten


bassace

Recommended Posts

Andra låten i projektet Going Big - Not Supposed to Let You Know

Har lärt oss massor sedan vi skickade in första låten, både från synpunkter/tips här i Mixakuten och genom egna erfarenheter. 

Precis som för första låten uppskattar vi feedback på hur mixen låter som helhet, balans mellan olika instrument, frekvenser, nivåer etc. Vad kan göras bättre? Förslag mottas jättegärna.

Going Big - Not Supposed to Let You Know_mix1.mp3

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Annons

Hej igen! Tycker det låter bra på det stora hela, rent frekvensmässigt. Låtens stora problem är leadsången - dels drunknar den i verserna (hamnar lite bakom gardinen så att säga) för att sedan poppa ut "för mycket" under refrängerna - speciellt vissa ord. Lyssna på svag volym, kanske genom ett par hörlurar som ligger på framför dig, och lyssna på leadsången - den ska kännas stabil och höras lika bra genom hela låten, utan några allt för stora dynamiska utsvängningar (nu talar vi alltså i generella termer om rock/pop).

Så, fokusera på leaden, få den att sitta jämt och tydligt i mixen så är mycket vunnet med denna låten. Möjligen är det lite jämntjockt hela vägen, så var inte rädda för att skala av verserna, för att få än mer dynamik när refrängen kickar in.

Mvh Jon

Edited by Jon Rinneby
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...