Jump to content
OneStopShop

Byta från Saffire Pro till SSL 2+?

Recommended Posts

Tjena!

Jag har idag ett Focusrite Saffire Pro 24 med alla finesser jag behöver. Detta kort kommer dock inte att supporteras framöver med nya versioner av macOS osv. Jag funderar därför på att byta till ett SSL 2+. Detta kort har också alla finesser jag behöver.

Min fråga är, byter jag ner mig eller är det ett OK byte?

 

Hoppas nån har mer koll än jag :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Tjena, gjorde själv precis ett byte från Saffire Pro 40 till Scarlett 3 GEN 18i20. Var egentligen mest för att jag är väldigt nöjd med Focusrites produkter. Beror helt på vad du är ute efter, men känner att är Focusrite svårt att slå, både i användarvänlighet och pris överlag, men det är ett helt rimligt byte för att besvara din fråga :).

  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tack för ditt svar! ja behöver man den mängden portar så förstår jag ditt val! har också tittat lite på Focusrite nya produkter och dom verkar trevliga. Gillar dock den gain som SSL erbjuder på sina preamps. Kör en SM7B för VOX så jag behöver all gain jag kan få :D Då får det bli en SSL 2+ så återkommer jag med ett utlåtande senare :)

  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har nu kört med SSL 2+ en stund och har verkligen bara bra saker att säga. Jag kör nu min SM7B rakt in i interfacet utan FetHead eller CloudLifter (något jag var tvungen att ha tidigare) och får en toppenbra nivå utan att jag upplever något som helst brus. 4K knappen har jag inte testat så mycket men tycker att den ger ett litet lyft, jag gillar dock att göra allt sånt efteråt och få en så "ren" inspelning som möjligt.

Något jag däremot lagt märke till, som jag absolut inte hade trott, är att jag upplever mycket mer detaljer och klarhet i lyssningen. Speciellt i hörlurar med den inbyggda hörlursförstärkaren.

Kort sagt är jag grymt nöjd med kortet och är verkligen glad att jag bytte ut mitt gamla Focusrite Saffire PRO 24.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.