Jump to content
Annons

(ESP) LTD bas.. Bra?


littlemess

Recommended Posts

Hej! Min sambo tänker köpa en bas. Han har aldrig spelat det förr, så han är nybörjare.

En som föll han i smaken är (ESP) LTD AX104: http://www.musicians...s#productDetail

Är det någon baskunnig person här som kan hjälpa och ge råd? Är den något att ha? Är det värt pengarna, ca 3000 kronor?

Har även kikat lite grand på någon Ibanez bas.. har ni kanske tips på andra basar? Den ska inte se ut som en "nybörjarbas", alltså sådana som oftast är svarta och vita. Den ska vara snygg. Och bra kvalité, prisvärd.

OCH basförstärkare.. En rätt så liten i bra kvalité, runt 1000-lappen men gärna mindre

VOX, är de något att ha? Roland Micro kube? Ibanez?

Help? 😄

Redigerat av littlemess
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Die Hard (oregistrerad)

När det gäller ESP så har de allt från billigt till svinbra. Ett tips när gäller bas eller gitarr, undvik allt som är "agathis body". Det är sämsta träslaget på ett stränginstrument. Kan bli svårt sälja vidare sen när man vill kliva upp. Ska man ha bra kvalitet så får man gå upp lite i pris om man ska köpa nytt. Tycker han ska ta och titta på andrahandsmarknaden på t ex vend och blocket då man kan få något klart bättre för den summan eller lite till.

Link to comment
Dela på andra sajter

Die Hard (oregistrerad)

Alltså vilket märke är en smaksak. Det bästa är att gå till närmaste musikaffär och prova sig fram till vilken sort man gillar bäst. Det är så mycket som spelar roll. Ska det vara en tunnare hals, tjockare etc. Det är bara genom att testa som man upptäcker vilken sorts halsprofil man föredrar. Några olika märken är som redan nämnts Fender, Ibanez, ESP/LTD så har du även Schecter, Sandberg, G&L, Warwick, Yamaha. Om du bor i sthlm så har du även svenska Woodo som har egen butik där de säljer sina guror och basar. Sen får man testa hur basarna låter distat om man även vill ha den möjligheten. Vissa modeller låter kanon och vissa inte bra alls. Det varierae även bland ett märkes olika basar.

Såna där startpaket med helt okänt märke bör man helst undvika då det är allt annat än bra kvalitet och man växer ur snabbt och är svårsålt och får nästan ge bort gratis för att bli av med.

Redigerat av Die Hard
Link to comment
Dela på andra sajter

Här är den riktiga länken på basen som han vill ha: http://www.espguitars.com/products/9834-ax-104-blk?category_id=1963358-ax-series-2

Här står det inte att det ska vara agathis body, utan basswood. Antar man ska tro på det som står på tillverkarens hemsida, så. Frågan är ju om det är samma sak? Jag läste att basswood ska vara lind och har bra egenskaper.. Stämmer detta? 🙂

Vi har inte någon tillgång att åka till musikaffär så lätt, så därför försöker vi kolla upp detta först så den eventuellt kan beställas 🙂

Och har ni tips på basförstärkare?

Uppskattar eran hjälp! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Nej men du hade rätt, för i första inlägget jag gjorde med en annan länk, så står det att det är agathis body. Men på alla andra ställen så står det ju inte det, utan basswood istället. Är basswood bra? 🙂 Är LTD AX104 bra grejer?

Link to comment
Dela på andra sajter

Die Hard (oregistrerad)

Basswood, eller lind som det heter på svenska är ett bra träslag. Men sen är det givetvis så att en dyr gitarr/bas som är lind är av bättre sort än en billigare. Kolla på tuben om basen. Fanns några videos och den basen lät helt ok för det priset.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...