Jump to content
Annons

NAMM 2014: Nästa generation gitarrstärkare från Line6


Lars Danielsson

Recommended Posts

Roland har testat territoriet med den billiga och relativt tystlåtna Cube Lite. Nu tar Line6 nästa steg med Amplifi.

Det handlar om en gitarrförstärkare som kan spela strömmande musik från populära enheter som smartmobiler och som även kan kontrolleras med IOS-enheter. Dessutom ska nytänkande vad gäller högtalare inte bara göra Amplifi till en tänkbar stereoanläggning, utan även medföra bra gitarrljud.

Att strömmande musik kan spelas ger naturligtvis möjligheter att öva till färdiga bakgrunder och även att testa arrangemang. Det finns även en kontakt för att ta in musik via sladd.

Att de två varianterna av Amplifi har uteffekter på 75, respektive 150 watt anger att det handlar om rejäla gitarrförstärkare.

Mest intressant är kanske högtalarkonfigurationen. 75-wattaren har en åttatummare och 150-wattaren en tolvtummare, den senare från Celestion. Därutöver finns två element för mellanregister och två för diskant. Det ska ge bra ljud i alla situationer, både för strömmande musik och för elgitarr. Vad gäller strömmande musik fungerar den stora högtalaren som en subwoofer.

Eftersom Line6 är leverantör bjuder Amplifi på modellering av förstärkare, högtalarkabinett och effekter. Det går att använda åtta effekter samtidigt. Fyra ljudkombinationer kan sparas i Amplifi och hur många som helst kan hanteras med en IOS-enhet.

Tillverkare: Line 6 (line6.com)

Kontakt: Luthman TTS (www.luthman.se)

Klicka här för att visa nyhetsartikel

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...