Jump to content
Annons

Så mixar du med gitarrpedaler


HoboRec

597 views

I veckans videoblogg är min tanke att ge lite inspiration för att tänka "outside the box" bokstavligen. Vid vissa tillfällen blir en helt enkelt trött på att bläddra presets, ratta med musen, eller överhuvudtaget leta efter nya effekter. Då kanske tanken kommer till en del hur gött det hade varit om en bara hade lite sköna hårdvarueffekter att leka med. Är du gitarrist så är chansen ganska stor att du har ett gäng liggandes, i from av pedaler.

Om du har tillräckligt med in- och utgångar på ditt ljudkort går det alldeles utmärkt att koppla in dessa för en något mer egen effektkedja. En del tänker säkert att det inte är optimalt då det är linjeutgångar från ljudkortet och pedalen är anpassad för att få signal från ett instrument. Enligt mig behöver en inte oroa sig så mycket över dessa skillnader i impedans så länge en tycker att det låter bra, det är ju ändå effekter vi är ute efter och då är inte mindre förvanskningar av signalen är av något större vikt.

För att visa ett exempel på detta och för att ge lite inspiration plockade jag fram min absolut konstigaste pedal, Into The Unknown, från svenska Parasit Studio. Eftersom det är en gitarrpedal finns det redan demos att se och höra för just gitarr, så jag valde att testa på bas och sång istället. Huruvida resultaten är användbara får du avgöra själv. Roligt var det i alla fall, och en vill ju ha kul! Se videon här:

Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Läs mer: HoboRecs samtliga blogginlägg >

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...