Jump to content
Annons

Så mixar du med gitarrpedaler


HoboRec

603 visningar

I veckans videoblogg är min tanke att ge lite inspiration för att tänka "outside the box" bokstavligen. Vid vissa tillfällen blir en helt enkelt trött på att bläddra presets, ratta med musen, eller överhuvudtaget leta efter nya effekter. Då kanske tanken kommer till en del hur gött det hade varit om en bara hade lite sköna hårdvarueffekter att leka med. Är du gitarrist så är chansen ganska stor att du har ett gäng liggandes, i from av pedaler.

Om du har tillräckligt med in- och utgångar på ditt ljudkort går det alldeles utmärkt att koppla in dessa för en något mer egen effektkedja. En del tänker säkert att det inte är optimalt då det är linjeutgångar från ljudkortet och pedalen är anpassad för att få signal från ett instrument. Enligt mig behöver en inte oroa sig så mycket över dessa skillnader i impedans så länge en tycker att det låter bra, det är ju ändå effekter vi är ute efter och då är inte mindre förvanskningar av signalen är av något större vikt.

För att visa ett exempel på detta och för att ge lite inspiration plockade jag fram min absolut konstigaste pedal, Into The Unknown, från svenska Parasit Studio. Eftersom det är en gitarrpedal finns det redan demos att se och höra för just gitarr, så jag valde att testa på bas och sång istället. Huruvida resultaten är användbara får du avgöra själv. Roligt var det i alla fall, och en vill ju ha kul! Se videon här:

Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Läs mer: HoboRecs samtliga blogginlägg >

0 Kommentarer


Recommended Comments

Det finns inga kommentarer att visa

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...