Jump to content
Annons
  • inlägg
    5
  • kommentarer
    5
  • visningar
    11 977

Dagens Session med Jan Allan


Anders F

2 530 visningar

Hejsan

Idag skulle man in i studion och spela in jazz. Måste erkänna att jag verkligen gillar att spela in jazz då det mycket handlar om att få fram musikerns sound och dynamik på ett sätt så musikern känner igen sig i då de ofta lagt ner oändliga timmar på att få fram sitt eget sound. Mixen skall helst vara minimalistisk också om man gjort allt rätt.

Musikern som skulle komma va trumpetaren Jan Allan. Innan vi ens startade sessionen så hade jag förberett mig och funderat ut hur jag ville fånga trumpeten, men samtidigt ha valmöjligheter att skruva fram soundet då jag bara hade 1,5 timme på mig att micka upp, och spela in tre låtar. 

Mikrofonvalet hamnade på earthworks qtc40 som huvudmick och en sontronics Sigma som komplement ifall jag behövde mer kropp och botten än vad earthworksmicken gav mig. Placeringen blev ca 6dm ifrån trumpeten (mätte inte men tar från minnet), lite över riktad neråt och bandmicken va lite längre bort men med samma tänk att den skulle vara lite över och riktad neråt. Detta fungerade ypperligt och jag känner mig väldigt nöjd med det sound som jag fick fram med denna kombo. Speciellt då det va rätt likt Miles Davis sound i mina öron som även va ett önskemål från Jan Allan att jag skulle ha som lite referens. Får bara hoppas han och Magnus som är han vars skiva det ska bli blir lika nöjda som jag 🙂

OBS! Självklart så rättade jag till faserna på mickarna och vid inspelningen va det bara QTC40 som gick ut i medhörningen.

Hojtar till när skivan släpps så kommer ni få höra resultatet 🙂

Trevlig helg och hoppas veckan bjuder er alla på spännande saker. 

Tack och bock 

0 Kommentarer


Recommended Comments

Det finns inga kommentarer att visa

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...