Jump to content

 • Studiofestival – Skapa bästa sommarlåten!
  Sommarens tävling har dragit igång.

  Läs mer här >

 • Similar Content

  • By Björn Olsberg
   NAMM öppnar inte officiellt förrän ikväll svensk tid, men har redan tjuvöppnat för journalister - och det firar vi med att smygöppna en ny avdelning på Studio forum - Videoguider.
   Här kan du under de kommande dagarna räkna med att vi lägger upp videoinspelningar från mässgolvet. Redan idag finns det fyra av mässans nyheter - först på Studio forum.
   Våra planer för avdelningen Videoguider sträcker sig dock långt längre än så. Härunder kommer du nämligen hitta premium-material som är exklusivt för de medlemmar som prenumererar på Studio forum. Detta kommer jag återkomma till längre fram, men Studio forum kommer inom kort berikas med såväl artiklar och tester, som exklusiva videoguider. Vi räknar med att lansera en beta-version redan den 1 februari.
   Här hittar du de öppna videorna:
   http://forum.studio....er.html/_/open/
   Läs mer
  • By Mats_S
   Japanska Roland bjuder på en massiv produktlansering i dag. Oavsett om du är gitarrist, keyboardist eller trummis finns något att hämta på eventet Roland Connect (vi återkommer till gitarrnyheterna senare under dagen).
   FA-06 och FA-08 är två workstationsyntar i helt nya produktfamiljen FA. De kännetecknas av en inbyggd sequencer med 16 spår, inbyggd sampler (baserad på fristående enheten SP-404SX), en uppsättning slagplattor för trumprogrammering samt inbyggd effektsektion. För dig som hellre ansluter FA-syntarna till en dator erbjuder Roland kommunikation via usb eller midi och möjlighet att överföra låtar från den interna sequencern till ditt inspelningsprogram.
   Om du vill skapa kompletta arrangemang direkt i din FA-synt går det bra att ansluta en gitarr, en mikrofon eller en linjekälla till de inbyggda ingångarna för att spela in ljudspår.
   FA-06 har en anslagskänslig klaviatur med 61 tangenter, över 2 000 ljudprogram från ljudmodulen Integra-7 och full kompatibilitet med de ljudprogram som utan kostnad erbjuds på Rolands webbplats Axial. Storebor FA-08 delar de flesta egenskaper med FA-06 men har i stället 88 vägda tangenter av samma slag som finns på Rolands mest exklusiva digitalpianon.
   De preliminära priserna är 9 110 respektive 14 580 kronor inklusive moms när syntarna landar i Sverige i mars.
   Helt nytt är också RD-800, ett stagepiano med 88 vägda tangenter som är skräddarsytt för liveframträdanden. RD-serien har funnits i 25 år och den nya medlemmen bjuder på både utseendemässiga och ljudmässiga förbättringar. Ljudbanken har utökats med fler piano- och flygelljud som kompletteras av orglar, syntljud och elpianon av vintagetyp. Det finns exempelvis fem olika akustiska pianoljud, med totalt 34 olika variationer. En helt ny funktion är den så kallade Tone Color-ratten, som ger dig stora möjligheter till drastiska ljudförändringar genom att justera en enda ratt.
   Priset hamnar på cirka 20 050 kronor inkl. moms när instrumentet börjar säljas i februari.
   Tillverkare/kontakt: Roland (www.roland.se)
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
  • By Mats_S
   Korg Gadget är varje samlare av elektroniska instruments virtuella dröm. I appen har du hela 15 olika trummaskiner, synthar och sample-spelare. Alla instrument har döpts efter platser som stått som inspiration till det sorts ljud som grunkan alstrar: Berlin, Kingston, London och så vidare.
   Appen är uppbyggd som ett traditionellt inspelningsprogram med sequencer/arrangemangsdel, mixer med effekter samt menyer där du kan välja bland det digra utbudet av grunkor. Tonvikten ligger på modern urban musik och det går snabbt som sjutton att komma igång och producera dansanta spår. Korg Gadget har direktkoppling till Soundcloud och stöd för Audiocopy och WIST, men inte Audiobus i nuläget. Tillverkaren meddelar dock att det finns en utvecklingsplan som även innefattar inspelning och redigering av ljud.
   Korg Gadget kräver IOS 7.0 eller senare och Ipad 2 eller högre. Appen kostar 219 kronor i Apples nätbutik App Store.
   Tillverkare/Kontakt: http://www.korg.com/us/products/software/korg_gadget_for_ipad
   Se en film med Korg Gadget:

   Klicka här för att visa nyhetsartikel
  • By Mats_S
   Tillverkaren Alesis presenterade flera nya produkter på årets Namm-mässa. Nya VI25 är en usb-klaviatur med 25 fullstora och semivägda tangenter som kompletteras av 16 slagplattor som kan lysa upp i någon av tre färger (rött, grönt och blått). Den har vidare åtta rattar, 24 knappar samt pitchbend- och modulationshjul. Ableton Live Lite Alesis Edition medföljer, liksom mjukvara för att konfigurera vilka funktioner de olika kontrollerna ska styra.
   VI49 och VI61 är två större produkter i samma familj med 49 respektive 61 semivängda tangenter. Förutom ett något större antal knappar och rattar skiljer de sig inte åt från lillebror VI25. Ytterligare nya klaviaturer är V25, V49 och V61 – förenklade versioner av produkterna ovan, men färre reglage och endast åtta slagplattor.
   IO Dock II är en dockningsstation för Ipad, som ger dig tillgång till de kontakter som behövs för att du ska kunna ansluta alla dina studioprylar. Den har ingångar för instrument, mikrofon, midi och fungerar med alla IOS-appar som har stöd för core audio och core midi.
   Core Series 24 är en ny usb-ljudkortsfamilj med tre medlemmar: Core 1, Core 2 och Core 8, där siffran givetvis anspelar på antalet ljudingångar. Alla Core-ljudkort levereras tillsammans med Cubase 7 LE.
   Andra nya produkter från Alesis är monitorhögtalaren Elevate 6, slagplattan/samplern Samplepad Pro samt Miclink Wireless, en adapter med tillhörande basstation som gör din mikrofon sladdlös.
   Prova 3 nr av Studio för bara 99 kr!
   Tillverkare: Alesis (www.alesis.com)
   Kontakt: Luthman (www.luthman.se)
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
  • By Carl Löfgren
   I slutet av 90-talet tävlade synttillverkarna om vem som kunde göra det skarpaste filtret som kapade frekvenser likt en rakbladsvass Katana. Idag är de mjukare två-polsfiltren de mest efterlängtade och med Waldorfs nya 2-Pole Analog Filter finns det inte mycket övrigt att önska.
   Förutom att filtret kan ställas in på låg-, hög- och bandpass, finns det gott om tuffa finesser såsom möjlighet att överstyra signalen innan och inne i själva filtret, envelope och LFO som låter dig automatisera filtret, samt en trigger funktion som låter dig styra filtret via en extern signal. Tänk side-chain.
   Lansering ska ske innan våren och priset lär landa på runt 2000 kronor.
   Kontakt: Fitzpatrick (www.waldorf-music.info).
   Tillverkare: Waldorf (www.fitzpatrick.se).
   Klicka här för att visa nyhetsartikel
 • Utvalda blogginlägg

 • Utvalda pressmeddelanden

 • live_puff_basta_pa-ljudet.jpg
  Jakten på det perfekta PA-ljudet (pdf)

  En av de viktigaste böckerna om PA-ljud, av Studios medarbetare Hans Nicklasson.

  Läs mer här >

×
×
 • Create New...