Jump to content
Annons
 • Yamaha uppdaterar sin YC-serie till OS v1.3 – DX7 flyttar in (video)

  Den nya Yamaha YC OS v1.3-uppdateringen innehåller en rad nya funktioner som förbättrar spelupplevelsen för musiker och är sett till antal nya ljud den största hittills.

  Yamaha

  Demovideon presenteras av keyboardisten Jonas Gröning.

  En av de nya höjdpunkterna i uppdateringen är tillägget av nya piano- och FM-ljud, som innebär tre nya varianter av pianoljud, däribland Hamburg Grand, Felt Piano och New CP80. Dessa ger musiker ett bredare utbud av alternativ att välja mellan. Dessutom innehåller uppdateringen både klassiska DX7- och TX81Z-ljud samt moderna FM-ljud, till det redan imponerande utbudet av FM-ljud. DX7-ljuden är torra med möjlighet att slå på förprogrammerade effekter och har samma velocitykurva som DX7, det vill säga max 109 – allt för puristerna. De moderna ljuden har skapats i Sverige och är till för att möta kraven på ett mer "proddat" sound live. 

  YC stage-keyboards har ett fantastiskt ljud och modern design. YC drivs av vår egenutvecklade Virtual Circuitry Modeling (VCM) orgelmotor, som återskapar individuella komponenters beteende för att återge klassisk orgelkaraktär och viktigast av allt – bra ljud. Allt kommer med akustiska/elektriska pianon och ikoniska FM-syntljud som har gjort Yamaha känt.

  Tre olika klaviaturer för modellerna: YC61 har 61 halvvägda så kallade waterfall-tangenter för orgelfokuserade spelare, YC73 har 73-tangenters vägda och balanserade tangenter för keyboardister, och YC88 använder en 88-tangenters vägda trippelsensor-action med syntetiska ebenholts och elfenben tangenter för pianister.

  Läs mer här >


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...