Jump to content
Annons
 • Hög kvalitet och lågt pris med Adam Audio serie T

  Med erfarenheterna från sina monitorer i toppskiktet har Adam Audio gjort en ny serie monitorer som höjer nivån för vad du kan vänta dig av monitorer i budgetklass.

  Nordic Audio

  adam-audio-t5v-t7v-t10s-bundle.jpg.5d41767008cb8e3ac76645a6851fc3a0.jpg
  Från höger i Adams serie T: femtummaren T5V, subbasen T10S och sjutummaren T7V.

  Sedan Adam Audio gjorde entré på marknaden har det nu gått två decennier. Då väckte de stor uppståndelse för sina monitorhögtalare med den så kännetecknande banddiskanten som har konstruerats för att återge ett stort frekvensregister och samtidigt klara kraftfullt ljud utan distorsion. Adam har under åren förfinat tekniken ytterligare och den nya diskanten U-ART (Unique Accelerated Ribbon Tweeter) ger ett klart och välbalanserat ljud samtidigt som den möjliggör studiomonitorer till lägre prislapp än tidigare. Den nya serien har fått namnet T och modellsiffran motsvarar tumstorleken på basmembranet – T5V, T7V, T8V samt subwoofern T10S.

  Ett mer stilrent utseende
  En skillnad mot Adams övriga monitorer är att T-seriens basportar sitter på baksidan. Det gör även alla kontroller såsom volymratt eller strömbrytare som i ärlighetens namn sällan behöver vara lättillgängliga. Det ger en snygg och stilren front med design som ofta återfinns på hifi-lådor. Inte ens en skruv är synlig runt membranen. Lådornas utseende smälter in fint oavsett om du har ett dedikerat studiorum eller har en mindre studiohörna i vardagsrummet eller sovrummet.

  Pålitlig frekvensåtergivning
  U-ART ger en jämn diskant som når upp till 25 kHz och har en något bredare spridning horisontellt. Den är kopplad till en waveguide med samma spridningskontroll som High Frequency Propagation (HPS) – samma waveguide som används i Adam Audios flaggskepp (S-serien). Du upplever en stereobild som tillåter dig att röra på huvudet medan du spelar på instrument eller manövrerar utrustningen runt dig. Det är även tacksamt för dig som inte sitter ensam och vill kunna jobba tillsammans med någon i studion.

  adam_ribbon.jpg.e3558759acfc88e47401e1fb4a24c069.jpg
  Adam Audios banddiskant U-ART.

  Den vertikala spridningen är däremot avskärmad och riktad. Det betyder att när monitorerna står i höjd med dina öron hör du ett tydligt direktljud utan att ljudet reflekteras mot till exempel skrivbord, golv och tak. Bas- samt övre diskantregistret kan justeras +/- 2 dB med switchar för att anpassas efter rummet, till exempel kompensera om monitorerna står nära en vägg.Baskonerna är av slitstark polypropylen och har en snabb respons som matchar diskanten. Du känner trycket när trumman slår och pianon och gitarrer har bett i attacken. För om något är bättre än ett stort och rakt frekvensregister så är det att faktiskt också kunna leverera registret med transienter och dynamik.

  På låg volym... och hög volym
  På tal om frekvensåtergivning behöver många närfältsmonitorer komma upp lite i volym för att låta som tänkt, men Adams T-monitorer behåller sin tydlighet över registret även när du spelar på låg volym. Borta är dagarna då du vred upp monitorerna på hög volym för att kunna höra och fokusera på detaljer i bakgrunden. Här kan du sänka volymen. Diskanten U-ART är tydlig men inte vass och du kan sitta längre med mixningen utan att bli trött i öronen. 

  Har du dessutom en sovrumsstudio som inte är så akustikbehandlad, då är det tacksamt att kunna lita på sin lyssning i låg volym när rummets efterklang inte blir lika framträdande.

  Monitorerna klarar även att spela starkt utan distorsion och kan med lätthet fylla upp vardagsrummets hembio ifall du vill det också.

  Det är 2 års garanti som standard på T-serien, men registrerar du dina studiomonitorer så får du ytterligare 3 års garanti, totalt 5 års garanti.

  Adam Audio T-serie:

  blatt_streck.png.4426156f85931b83cab4ec8d315642ba.pngT5V
  Passar dig som uppskattar att få mer bordsyta över till annat. Klarar basfrekvenser ner till 45 Hz. Lämplig för små rum där låga frekvenser lätt blir resonanta i rummet. Ett bra val även för dig som har större monitorer med mycket bas och vill komplettera med ett par närfältsmonitorer.

  Katie Gilchrest, sångerska och gitarrist i bandet High Priestess, spelar in och producerar med ett par T5V:

  T7V
  Klarar basfrekvenser ner till 39 Hz. Lämpliga för normalstora rum.

  Leon Kelly, inspelning- och mixtekniker från Brooklyn, NY, med sina nya T7V:

  T8V
  Klarar basfrekvenser ner till 33 Hz. Passar dig som vill kunna återge intensiv lågbas utan att använda subwoofer.

  Adam Audio T8V – en studiomonitor som är utformad för att föra noggrannheten och prispunkten för den prisbelönta T-serien till en helt ny nivå av SPL och low-end-förlängning:

  Alla modeller kan kompletteras med subwoofern T10S vars delningsfilter avlastar och är optimerat för T-monitorerna. Det ger ett komplett system som spelar med ett behagligt ljud mellan 28 Hz-25 000 Hz.blatt_streck.png.4426156f85931b83cab4ec8d315642ba.pngPriser (Prisjakt):

  Adam Audio T5V
  Adam Audio T7V
  Adam Audio T8V
  Adam Audio T10S

  Läs mer om Adam Audio serie T på tillverkarens hemsida >
  Hitta återförsäljare i Sverige via distributören Nordic Audio >


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...