Jump to content
Annons

Grillkeps

Medlem
  • Antal inlägg

    49
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Grillkeps

  • Födelsedag 1984-03-12

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala
  1. Tack! (Känner mig lite småkorkad... eh...) Lite trist att 7.4 typ kostar 1400 och 8 1500... men men, dom vet väl hur man gör affärer. Få vänta ett par månader till helt enkelt.
  2. Hej! Jag har i alla dagar kört protools på PC, men har nu tagit det modiga steget till Mac. Jag ångrar mig inte alls. Jag har en mbox mini med medföljande pt 7.1. Vad behöver jag nu för uppdatering för att kunna köra PT på min Macbook med osx leopard 10.5.6? Jag har ingen större möjlighet att i nuläget lägga ut 1500 på pt 8, även om jag hemskt gärna vill ha det. Tacksam för snar hjälp!
  3. finns det ingen uppgradering på Digidesigns hemsida?
  4. Music Production Toolkit utökar ju till 48 kanaler... vet inte om du får 48 bussar dock.
  5. Är luften verkligen frisk med tanke på anledningen till detta roliga bygge? 🙂😉 eh... en berättigad fråga. Får bygga ett pruttfilter också... melitta kanske?
  6. hahaha, det har du helt rätt i! Jag är skitnöjd faktiskt, ser fram emot att få sova gott med frisk luft...
  7. Bor i en korridor á fyra rum. Gemensam toa, gemensamt kök. Har ljudisolerat rummet någorlunda med hjälp av madrasser och svarta lakan över, vilket ger en mysig inspelningsmiljö. Häromdagen kom hyresvärden (efter klagomål) och tryckte upp en skruvmejsel i mitt ventilationsgaller. Efter lite juck släppte det igenom luft, och rummet blev trevligare att vara i. Men: Grannen fiser så det dånar. Efter tre mornar av hastigt uppvaknande klockan 6 på morgonen av hans kroniska magbesvär fick jag nog: Nu ska här byggas ljudfälla. Ryckte först bort gallret för att se hur det såg ut där uppe. Skabbigt. Sen blev det till att tänka ut nån konstruktion. Fick hjälp av min svåger Petter, han tänker bättre än jag. Spåna lite hit och dit och insåg ganska snabbt att det inte fanns någon som helst ekonomi för projektet = hundra spänn max. Inköp: Gaffatejp och liggunderlag á sammanlagt 99 kr. Fantastiskt. Sen blev det bara till att sätta igång. Eftersom ventilationsgången gick som ett vält ”L” så kändes det lika bra att bygga skiten i två delar. En som dämpade i själva gången och en som gick nedåt mot gallret till. Del 1: En uppklippt flaska päronsoda och lite liggunderlag. Drog en rulle inuti, en utanför och en lite spiral av liggunderlag innerst i nån naiv tro att det skulle göra skillnad. Så fick den vara klar. Upp i gången och lyssna. Petter fick gå in på toa och göra lite pruttljud. Ta ut, lyssna igen. Jo minsann, lite skillnad hörs minsann! Tog lite diskant, mer bas i prutten. Så blev det dags för nästa del. Del 2: Ljudfälla med "Labyrint" att gå vertikalt i gången. Tejpade ihop en lite låda av kartong och liggunderlag. Petter hade en fin idé om hur man kan bygga labyrinten, och tog fram en prototyp: Passade hur bra som helst, så vi gjorde fyra till. Sen en "rygg" på av kartong och liggunderlag. Klart! Bara att trycka upp i gången, och in på toa igen. Den här gången fick petter gasta och skrika också, som om magen blödde. Resultat: näst intill ljudisolerat. Skriket hörs, pruttarna hörs inte. Luften flödar fritt, ljudet stannar. Ett gott dagsverke.
  8. Jo. det är jag fullt medveten om. JAg testade det i höstas när jag skrev inlägget. Nu laddade jag ner senaste uppdateringen av TL Space, eftersom de hade märkt att windowsanvändare inte kunde ladda in nya impulsfiler. Nu installeras dom, men visas inte listan. jag blev så trött på skiten att jag inte orkade försöka mer.
  9. Digidesign är ju så kinkiga att man måste betala för att kunna koda mp3-filer...genom att antingen köpa licensen via digistore eller köpa music production toolkit där den följer med. Jag köpte toolkitet, och kan konstatera att itunes kodning av mp3filer låter bättre...
  10. Tja, jag stoppade in cdskivan och tryckte på installera... pluggen fungerar i sig, och på digidesigns hemsida säger de att man ska installera nya impulsfiler genom att öppna protools och installera dem genom pluggen i sig...så det försöker jag, men det misslyckas varje gång.
  11. jag köpte sovtek-rör för 1000 kr och satte i. Hela stärken lyfte, det blev bara så sjukt mycket bättre. Krispigare, tydligare, snyggare. Helt ärligt, lägg ut en slant. det är värt det.
  12. Har precis laddat ner circa en gb med impulsfiler till TL Space från Digidesigns hemsida. Men TL Space kan inte ladda en enda av dom. Nån som stött på liknande problem?
  13. Grillkeps

    Protoolstipsen?

    Kan bara hålla med, inte kul när protools tipsen faller bort, men den största skaran läsare är väl de som använder cubase och nu vill tidningen bredda sina tutorials med "nyare"/"Fräschare" produkter för att få mer nya läsare. Det är synd att det som får stryka på foten är det enda programet som man MÅSTE BETALA FÖR! " det enda programmet som man måste betala för" ... verkar som att du har missuppfattat saker och ting här... 🥰 Håller med, grymt tröttsamt att få hem tidningen och inte få några tips.. ni får allt bättra er lite på den punkten, Studio!
  14. No offense, men det är verkligen "generation gratis" som snackar... Jag ska ha gratis mobil, gratis minuter på den, gratis musik, gratis film, gratis bensin, gratis bredband, gratis dator, gratis operativsystem, gratis programvara, gratis sequencer, gratis pluggar, och helst gratis ljudkort också. Jag kör PT och köpte med stor glädje toolkitet. Bästa köpet jag gjort. Ser man till hur sjukt bra PT är och att jag inte betalat ett skvatt för det så är det inga pengar alls när man ser till vad jag får. Mina mixar låter bättre än nånsin, och de som tidigare lät skit räddade jag med den där brusreduceringpluggen. TLSpace låter bara hur skitbra som helt, likaså Smack. Jag är sjukt tacksam för att jag sluppit lägga ut en förmögenhet på min rigg. Jag har betalat för ALLT. Kör inga olagliga grejer. Och jag är stolt över att ha bidragit till att fler pluggar produceras. Det var dagens predikan. Amen.
  15. Jag insåg just att jag idiotförklarade mig själv. Det är alltså det den ratten är till för...man blir ju galen. har ju bara stått ut med eländet i fyra månader i tron att det var för att datorn var kaputt. Bedrövelsen är total. Allt jag behövde göra var att skruva på en ratt...måste börja läsa manualer...
×
×
  • Skapa ny...