Jump to content
Annons

AnthonW

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Hej, jag har ett digi 003 rack som ibland plötsligt slutar att starta och tvingar mig till att vänta för att starta om. Jag jobbar med ett pro tools som ofta hänger sig och tvingar mig till att starta om racket för att kunna starta pro tools igen. Detta innebär att jag ofta startar/stänger strömtillförseln till racket. För ca en manad sedan hande det for forsta gangen att under en omstart sa startade inte racket langre. (varken det dar klickande ljudet eller lamporna). Nu hande det precis igen. Och jag tvingas vanta 5-10 min for att kunna starta det igen. Nu min fraga. Ar detta nagot jag normalt borde oroa mig for? Eller ar det normalt? Har agt racket i 2 ar en det ar forst nu det har borjat gora sahar. Tack sa mycket for hjalp!
  2. god kvall studio forum! jag har en fraga riktad till dig har pa forumet som ar yrkes-kompositor eller -producent: nar du har en klient (mr x) som anlitar dig till att, lat oss saga, skapa ett sound track till en kortfilm, hur blev det sa att han valde just dig? ar det via ditt kontaktnat (ar det en kompis till en tidigare kund som helt sonika rekommenderat dig for mr x) eller har du fatt tillfalle att presentera ditt tidigare material i samband med att mr x har haft en casting/arbetsintervju? jag ar intresserad av att veta ifall det for musiker sker ungefar pa samma satt som for en skadespelare eller modell i jobbsammanhang, att man helt enkelt har sin portfolio som man presenterar nar arbetstillfalle uppstar och att man kanske eventuellt gor en demo for innan man blir anlitad. nog forstar jag att det varierar fran jobb till jobb, men ifall det i synnerhet ar sahar det fungerar finns det saledes nagot kontaktnat for att bli informerad for att kunna lamna in sitt material? foljdfraga: finns det eventuellt nagra etablerade argenturen for kompositorer och producenter? jag ar valdigt tacksam pa forhand och hoppas pa svar fran du som lyckats ta sig in pa arbetsmarknaden 🙂
  3. haha. ajaj, dagens missforstand helt klart. gor det! posta dina nya prylar!
  4. det ar roligt hur man tanker omika for jag ar speciellt nojd med de markerade tonerna utgenom laten. soundet ar ju inte av klassiskt orkester-atmosfar, utan snarare en liten 8-manna-orkester som star uppmickade i vardagsrummet. helcoolt! sen att soundet ar efter smaken, men att det later syntetiskt det tycker jag iaf inte! det sager jag inte for brist pa odmjukhet infor kritik, for kritik uppskattar jag, och din kritik ar kreativ var av god sort dessutom. nar det kommer till "out of the box" sa maste jag nog saga NEJ, det ar ju synful som verkligen ar "out of the box" har och leverar en synth (?!) pa mindre an 100 mb (?!) som spoar rumpan av manga 50-100gb-bibliotek nar det galler strak-ljudet. haha. it's on man.
  5. schysst! synful och EWs grejer ar ju lite olika beroende pa vilken approach man har. synful ar helt unikt med hur texturerade strakarna ar, och hur bra de later som solo. nagot som jag ALSKAR. a andra sidan, utan extraordinara reverbs och mixtekniker, ar det inte anpassat for bauta-domedags-orkester, sa som du far till det i EW. hur som helst, nu nar jag har synful har jag en privat violinist som spelar in i vilka latar jag vill, vilket ar fantastiskt!
  6. det later gott memphis! schysst sound. ar det efterarbetat nagot sepciellt? forutom reverb, hur mastrar du din mix? lagger upp mitt verk har som enbart audio ocksa. som sagt synful och lite omnisphere for atmosfar http://www.fileden.com/files/2009/10/21/26...udio%20site.mp3
  7. jag hittade riktigt trevliga grejer i ditt lilla bibliotek! ser fram emot "nya grejer"du slangt ihop, om nu detta var gammalt.
  8. jag tankte att jag ska dela med mig av mitt forsta synful-alster! for den som inte sett filmen farval falkenberg kanske det blir en spoiler. sa jag forvarnar den som planerat att se detta underverk till film! http://www.youtube.com/watch?v=3XNvqsoJIS0 jag hoppas det blir en trend och att fler kompositorer visar sina projekt har. ett studioforum-test pa varje strakinstrument som namnts i traden! edit: att tillagga att omnisphere har statt for en lag strak-pad, knappt horbar, i bakgrunden samt for atmosfaren slutet. allt horbart strak ar fran synful, vilket ju ar det intressanta i detta fallet.
  9. schysst! datorn i fraga ar dock ej uppkopplad, men utover ska jag lagga den sidan pa minnet!
  10. AnthonW

    Video i pro tools

    Vilket converter-program ska jag installera pa min mac i avsikt att kunna konvertera avi, mpeg och flertalet andra format till basta mojliga format for anvandning i pro tools? Vilket ar det basta och minst kravande video-formatet for pro tools? mp4? MVH
  11. problemet antar jag vara att du din kick-output lankad till sidechain-busen. ar det sa sa rekommenderar jag att andra sa att channel out pa din kick gar som vanligt ut i dina monitorer, medan du istallet bara skickar en separat bus till sidechainen. varfor sedan volymen sanks nar du spelar kick-sparet samtidigt som synth-sparet bor vara att du inte har gjort installningarna ordentligt i kompressorn (?) som du du sidechainat synthen med. se till att releasen inte ar for lang. juxa sedan med attack och release och aven din threshold tills du far ett fint svang. mvh
  12. ar det for ovrigt nagon som leker med synful nagonting har? jag har just laddat hem trialversionen och sitter och exprimenterar! det kravs lite tid for att fa det att lata som pa demosarna helt klart, men det ar riktigt cool teknik. ljudbiblioteket ligger pa mindre an 100 mb, vilket ar ett mirakel med tanke pa vad det kan prestera.
  13. ar det nagon som har nagra erfarenheter av project sam symphobia? det ska tydligen vara den nya skiten vad galler effektfull film-scoring! http://www.projectsam.com/uploaddir/demos_...washbuckler.mp3 det later RIKTIGT bra, eller vad tycker ni? jag kollar a andra sidan ocksa in synful som later fantastiskt! det har ett mer narvarande sound. mer latthanterligt nar man vill ha en fiol-slinga i sin poplat. de tva paketen och strakar lar inte komma bli ett bekymmer i framtiden? eller?
  14. lundin! perfekt! exakt nagot sadant jag letade efter.
  15. jo, ok, det ar ju en toppengrej iof. men... ok. om vi sager att man inte far det. du har en sampling av en violin-slinga sager vi. du kan inte dubba, och ljudfilen ar mono, eller iaf med liten stereobreddning. vad skulle du gora da?
×
×
  • Skapa ny...