Jump to content
Annons

axion

Medlem
  • Antal inlägg

    118
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Senaste profilbesökare

3 347 profilvisningar
  1. Tackar för svar. Ja det finns två typ av väggar som jag förstått de. 1. Vägg med så mycket massa som möjligt (homogen) 2. Massa-fjäder principen (som du visar i din bild). Frågan kvarstår fortfarande vilken som ljudisolerar bäst? Finns de ingen som har forskat kring detta? Skulle vara roligt att se olika typer av konstruktioner och tjocklekar och se hur mycket dom dämpar. Om man tex jämför din bild med en vägg av lättbetong som har en homogen konstruktion med en densitet av 600 kg/m3 och är 365mm tjock. Vilken vägg dämpar mest db?
  2. Yes det är jag medveten om men hur översätter man det så en annan förstår? 🙂 Vad har mest massa? Jag tänker att stenull inte har allt för mycket massa men det dämpar väl ändå rätt bra ner i basen? Är sugen att bygga i lättbetong men är osäker angående ljudisolerings förmågan.
  3. Har sökt och sökt men inte hittat någon info. Om det har avhandlats i en annan tråd ber jag om ursäkt. Jag söker egentligen bara info om vilken vägg som ger bäst ljudisolerings egenskaper? Rent generellt, förstår att mycket spelar in men om vi pratar om material och tjocklek/massa? Jag har en tanke om att blocka upp en studio med 400 alt. 480 mm Ytong lågenergi. Hur är en sådan vägg jämfört med en traditionell träkonstruktion med låt säga 95mm rockwool med dubbelgips på båda sidor? Tacksam för svar. Mvh Erik
  4. Tack för input 🙂 Nej det har du rätt i. Tips utöver blir kanske lite mer specifikt hehe. Har lite koll men är osäker på hur man gör vid fönstret. Det smidigaste hade ju klart varit att ha mixerbordet vid en långsida men ur lyssningssynpunkt är det ju ej det bästa som känt är. Väggen mot liverummet kommer att byggas en ny vägg innanför. Vet inte hur mycket det gör för ljudläck in i mixrummet men jag tänker att det kan inte bli sämre 🙂 Vill kunna sitta där inne när någon spelar utan att man stör sig allt för mycket.
  5. Ingen som har några idéer? Tänker att om jag sitter med ryggen mot ytterdörren och ansiktet fram mot fönstret? Problemet blir väl då att jag ej kan ha någon diffusor bak mig då dörren är där. En annan sak jag tänker man kan göra är att bygga en ny "vägg" framför fönstret av markisolerskivor. Tänker mig att man ställer dom upp så att det ej blir några räta vinklar. Dom är kanske för tunna? Tror dom är 5cm tjocka men dom är iofs väldigt kompakta.
  6. Hej. Har idag en replokal på drygt 30m2. Vägg i vägg ligger en lokal på ungefär 10m2 som jag har hyrt till att ha som lyssningsrum/mixrum. Behöver lite tips om vad man kan göra för att få ett hyffsat rum till lyssning av mix. Rummet är ungefär 2.5x4 meter. Har inte mätt exakt. Mer än uppskattning men kan mäta upp mer exakt om ni vill. Som ni ser finns det på ena långsidan en dörr som leder in i våran replokal/liverum. Den väggen har jag tänkt regla upp en ny vägg med isolering samt gips. sen är det väl inte optimalt med fönsterna. Antar att det är bäst att sitta mot fönsterna. Kan man bygga en ram med isolering som man hänger framför fönsterna tro? Jag behöver inte bry mig om att ljudisolera så det ej stör. Vill endast ha ett behagligt lyssningsrum.
  7. Hej. SÅ-.. Äntligen var allt klart. Tog lite tid att spela in men det blev fan så bra.Tycker jag i alla fall 😉 lyssna gärna. Jon Rinneby gjorde ett fantastiskt jobb. Yllet heter han här.
  8. Söker en DUKTIG mixare till mina nya låtar. Vill få ut det bästa möjliga av materialet. Bör ha erfarenhet av blues musik och arbetat med liveinspelningar. Trummor, gitarr, piano samt bas är inspelat live med läck mellan instrument. Pålagt är gitarrsolo, orgel, sång samt någon stämma på vissa låtar. Någon som kan och vill? Om möjligt så ser jag gärna att det kan vara klart tills nästa fredag utan att kompromissa med kvalitén. Hör av dig med idéer och prisförslag. Med vänlig hälsning, Erik Info@erikhorbergband.com
  9. Kul att höra. Ja man får hoppas de går att göra nått vettigt av de denna gången. Vi har inte varit så noga förr. Ska bli spännande sen när det är dags för mix. Ni får gärna tipsa om bra mixare. Erfarenhet inom denna musikstil är ett måste känns de som.
  10. Ja jag tycker också det blivit bättre. Kul att se att små förflyttningar av Mick kan göra sån skillnad. Har spelat in grunderna på fyra låtar. Ska spela in en femte också. Kan ladda upp en till om ni vill.
  11. Kanske ska förtydliga mig lite. Menade om jag ska bounca ner filerna. Kanske inte alla som pallar ladda ner alla filer.
  12. så.. nu har vi spelat in lite mer. gjort lite ändringar på mickplacering osv. tycker själv det låter jävligt nice. använde mig utav m/s mickning. länkar till filerna. den ena rumsmicken heter 8 och den andra heter kardioid. så ni vet vilken som e vilken 😉 http://speedy.sh/cmTpJ/you-came-over-filer.rar säg till om ni vill ha den som wave eller mp3. Då får jag fixa den imorgon eller nåt., fortfarande ingen sång och inget gitarrsolo. dock ingen sång som läcker denna gången 😉
  13. Ok ok. Där ser man. Har ju valt fel yrke de förstår jag ju nu 😉 Jaja de får ju kosta vad de kostar. Den här gången tänkte vi göra de bästa utav materialet.
  14. Ok. Jo alla är inspelade på samma sätt. 2 dagar då alltså. Vad innebär det i pengar ungefär. Förstår att det lär variera men på ett ungefär?
×
×
  • Skapa ny...