Jump to content
Annons

wqanis

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av wqanis

  1. wqanis

    Pearl KM8

    Hej! Är det någon som har koll på vad en Pearl KM8 är värd? \\Björn
  2. wqanis

    Fjädereko?

    Tack för dem länkarna... Ska väll se om man kan få ihop något..😄
  3. wqanis

    Fjädereko?

    Hej! Jag tänkte att jag skulle ge mig på att bygga ett fjädereko. Någon som vet var jag hittar ett schemma till de eller kanske till och med en byggsats, dock heller schemma. Försökte googla lite på de men hittade inget..
  4. SM58 lämpar väll sig mer till sång och är lite mer riktad än SM57:an, lite större frekvensområde också tror jag. Sm57:an är där väll å andra sidan mycket mid i men inte så mycke bas kanske.
  5. wqanis

    DJ

    Ville bara lägga till att de inte behöver vara så svårt. Själv spelar jag med Traktor DJ Studio 3 och en cd-spelare. Jag lirar bara på privata fester och ute på landet och det enda du behöver ha koll på är topplistan på rixfm också alla gamla godingar såklart. Jag och en polare startade upp i februari och vi har sen dess haft spelaningar ca varannan helg med allt från 60-200 pers i publiken. När man dessutom är ute på landet och spelar i nån maskinhall knösar de inte på drickat;P. Sen måste jag bara nämna att när mna väll är ute på de privata festerna är dina lampor halva grejen. Om man inte har råd med en massa DMX lampor se iallafall till att handla in ett par moonflowers, en 400W strob och en rökmaskin så har du kvällen räddad även om du inte har värsta klöset i högtalarna!
  6. Jag vill spela in min morfar men en stereo-micning på hans dragspel samtidigt som han sjunger. På hans sångmic ska jag köpa en preamp och sedan in me den och dragspelsmikrofonerna i mixern. på med lite reverb i mixern och sedan in i datorn. Frågan är vad jag skall ha för ljudkort till detta. Jag sitter nu på en bärbar där jag bara har en mic-ingång nämligen. Behringer FCA202 och UCA202 ser jag ingen skillnad på förutom kontakterna och högre samplingfrekvens på FCA202:an och det skiter jag i. Borde det inte funka med vilket ljudkort som helst med line in? Bara det har 44.1 kHz samplingsfrekvens och en hyfsad A/D-omvandlare. Vill helst ha ljudkort med firewire för högst 500kr.
  7. Okai, det blev kanske lite rörigt! Den egentliga frågan var, Istället för att köpa ljudkortet "FCA202"(Behringer) skulle jag inte kunna köpa vilket externt ljudkort som helst bara det har linje ingång? FCA202 har ju i vilket fall som helst obalnaserade ingångar och mjukvaran verkar inte vara något att hurra över. Kanske lika bra kunne köpa behringers andra kort "UCA202" eller vilket annat externt kort som helst? Har ni några förslag? Vill inte lägga mer än 500 kr! Sitter på bärbar så de skall vara ett externt gärna firewire.
  8. Hej! Jag hade tänkt göra en schysst inspelning med tre micar => in i datan på tre spår men nåntt flerspårsprogram bara, där hade jag sedan tänkt redigera det med massa effekter m.m. Så va de då så att det kostar mellan 2000-4000 kr att få tag i ett externt ljudkort(sitter på bärbar) med mer än 2 mic-kanaler och hyfsade micpreampar. Då tänkte jag att det ville inte jag lägga ut för att använda detta några enstaka tillfällen tills jag gått ut min utbildning och börjar jobba med detta mer proffesionelt. Eftersom jag redan har en schysst mixer(Behringer UB1204FX-Pro) kunna köpa en schysst micpreamp till sångmicen (typ ART Tube MP) och köra de andra micarna direkt på mixer med lite reverb. Köpa ett Behringer FCA202 ljudkort och allt är frid och fröjd. Nu får jag ju då en mix och inte på separata kanaler som jag ville ha men de ble ju billigare såhär. I vilket fall som helst så var den egentliga frågan: Duger inte ett helt vanligt externt ljudkort men line in? FCA202 har ju inte ens balanserat in så där kan de kvitta, och när jag läste manualen till kortet verkar det inte som de har någon speciell funktion eller någon vidare mjukvara. Man kanske kunnde köpa Behringers UCA202 istället eller det kanske finns något bättre förslag? Sångmicen jag ska använda till detta är (TSM MT87s MKII) såg på http:\\www.halmensmusik.se att den verkade passa med "ART Tube MP" så därför jag satsar på den. Hoppas på ett snabbt svar för jag skulle behöva grejer snarast och påbörja min lilla enkla inspelning. Som ni förstår vill jag inte lägga mer än en 500 kr på ljudkort eftersom jag köper preampen åsså. \\Björn
×
×
  • Skapa ny...