Jump to content
Annons

LIIKET

Medlem
  • Antal inlägg

    281
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av LIIKET

  1. Kan du inte bara automatisera upp oh:t under delarna där riden spelas och sänka det när crasharna kommer in. Det är lite jobb men jag tycker alltid att det brukar bli bäst i sånna här situationer. Ditt andra problem kan du väl bara lösa genom att lägga en monstersnabb kompressor på golvpukan och sidechaina den från virveln. 🙂

    Vilken jävla necrobump. Såg fel på datumet. 🙁

  2. Förstår inte riktigt vad du menar med I-Lok är snedvridet? Alla tillverkare vill väl värna om just sin produkt, så att den inte blir stulen? Och I-Lok är ett väldigt smidigt sätt att ha licensen på, det här med challenge-response är mycket tråkigare när man inte har internet där man är.

    Det snedvridna är att jag som legitim användare får betala priset för att andra piratkopierar. Challenge/response & serienummer är väldigt mycket smidigare i min värld och internet har man väl överallt genom 4g i telefonen.

  3. Jag tycker att man ofta måste reducera 1600 och 2000-4000. Kanske boosta lite högre upp för att kompensera. Ofta har riktiga gitarrspår också nån ringig frekvens som man måste döda. Distade gitarrer är ett fan att ha och göra med överlag, tycker jag och jag har nog aldrig blivit 100% nöjd med ett gitarrljud.

  4. +1 för det Claes sa. Jag tror att varenda modern DAW jobbar med 32bit float internt idag. Så länge du inte klipper mastern så kan man typ skita i resten. Vissa pluggar påverkas dock helt klart av nivån du matar de med. Speciellt när det handlar om analog emulering. Det första exemplet jag kommer på är waves cla76. Sätt kompressorn i off-läge så att den inte komprimerar, och mata den med en jävla input - distortion!

  5. Om jag räknar med luftspalt så blir ju resultatet helt klart bättre (http://www.acousticmodelling.com/mlink.php?im=1&s11=2&d11=240&v11=6000&s12=1&d12=280). Problemet är att jag inte vet vilka data jag ska räkna med när jag avser ställa absorbenterna i hörnen. Om jag använder mig av isolering som är 560mm bred och ställer den snett för att skära av hörnen så varierar ju luftspaltens storlek och krymper ju närmre kanten av skivan ljudvågen passerar. Jag antar att det inte är någon idé att sitta och fundera för mycket och bara ta fram arbetshandskarna och se hur fan det blir...

  6. Skivor/plattor med bra absorberande egenskaper och som är (eller i alla fall har varit) relativt enkla att få tag i här i Sverige är Isover Piano Ljudskiva c450, Isover UNI-skiva 33 och Paroc UNS 37.

    Tack för dina svar! Precis vad jag behövde. Jag räknade lite på Isover Piano men jag vet inte om jag gör något fel. De listar densiteten 13-15 kg/m3 vilket borde vara ungefär samma som 6000 Pa.s/m2 om jag inte misstar mig? Jag använde en hemsida för att räkna ut hur absorbtionskurvan skulle se ut om jag staplade två 120mm skivor: http://www.acousticmodelling.com/mlink.php?im=1&s11=2&d11=240&v11=6000 . Har jag gjort något fel eller, för den kurvan ser ju inte speciellt bra ut?

  7. Hoj! Jag är i läge att bygga basfällor. Jag har googlat runt och det verkar som att man bör använda sig av glasfiberskivor av hög densitet om man inte vill bygga metertjocka väggar av isolering. Var hittar jag det jag behöver? Vad använder ni för skivor för absorbtion av låkfrekvent bummel?

  8. Det är ren terror att mixa i hörlurar eller dåliga monitorer. Man måste springa runt och testlyssna i olika system mer än man mixar. Riktiga monitorer är det viktigaste man lägger pengar på när man ska skapa musik. Hyffsade monitorer har blivit jävligt billiga nu också. Jag skaffade nyligen ett par yamaha hs8 (~6000:-). De mixarna jag gör i dem översätter jävligt bra till alla system.

  9. Det är ju inte helt ovanligt att mixa in i kompression på masterbussen. Jag tycker att det är väldigt bra för att man får koll på sina transienter. Om man ser kompressorn ducka 8db på virveln och inget annars så kanske man borde fundera på att sänka/klippa virveln. Extremt exempel, men you get the drill.

    Och bara för att du mixar in i kompression på mastern så betyder det inte att du inte kan komprimera på både enskilda spår och grupper. På till exempel bas och sång så brukar i alla fall jag ofta använda flera olika kompressorer efter varandra.

  10. Att normalisera innebär ju bara att mixens högsta peak hamnar på en vald nivå. Ljudet förändras inte. Jag förstår inte vad du menar med att lägga dina filer dubbelt. Om du menar att du lägger in samma fil på två spår så är resultatet av det bara dubbelt så hög ljudnivå och ingen stereobreddning.

  11. Det enda du kan göra i cubase 5 är att flytta alla slag till gridet för hand. Det är jobb, men det får man leva med. Alt + Klicka precis innan transienten för att klippa. Alt+Ctrl för att flytta eventet. Repeat. Finns säkert några videos på youtube om du söker på "slip edit drums" eller något liknande.

    I PT finns beat detective för att automatisera processen, och logic har något liknande. Ödsla ingen tid på time stretching. Det är skräp för ändamålet.

  12. Jag tror inte du är tillräckligt på-läst för att göra ett sådant uttalande!

    "Intersample peaks" är det första du bör läsa på om, och det är bara ett litet tips.

    Visst kan en mastering-studio, eller vem som helst, sänka ett stereospår, men de eventuella fel och problem som redan ligger där följer också med, de försvinner liksom inte magiskt.

    Ligger du och pressar mot 0dbfs vid export/bounce/print, så är redan den eventuella skadan skedd.

    Och vad gäller gubbar som vägrar lämna 70-talet, här har du ett ordspråk att fundera över:

    "Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting"

    Oscar Wilde

    Och vad gäller före/inför EBU R 128, så sa Bob Katz:

    "I’ve realised that we have to get rid of the peak metering portion of all loudness meters because they still end up trying to get their peaks to full-scale. What we really need to end up using is a meter with just a single peak warning light, and this should be a true peak indicator which will include intersample peaks."

    Med ovan skrivet så tror jag du kunde ha haft nytta av 70-talet, och kanske några böcker, eller varför inte nyttja Youtube och Google lite mer?

    Jag är fullt medveten om vad intersample peaks är för något, och det finns plugins för att identifiera sådanna. Använd den där sidan google som du förespråkade för att hitta dem. Än så länge har jag inte behövt lägga lägga en mix lägre än ~ -1dBFS för att undvika dem, så det känns som ett jävligt kasst argument för att hålla mixens peak på -12 och allt vad folk skriver.

    Angående Oscar Wildes citat så har jag aldrig påstått mig veta allt. Du däremot gör utifrån ett skämtsamt inlägg antagandet att jag inte vet ett skit, vilket inte stämmer. Jag vet ärligt talat inte vad du vill få ut av ditt inlägg. Har du upplevt 70-talet själv? För när jag läser ditt inlägg så verkar du mer som en snorunge med ett starkt hävdelsebehov.

    • Gilla 1
  13. LIIKET: Texten behandlar Nautilus som är en champion i spelet League of Legends, och behandlar Lore, inte Gameplay. Om du läser den karaktärens bakgrundshistoria så förstår du nog 🙂

    Då förstår jag. Visste inte att det fanns människor som faktiskt läste Loren. 😄

×
×
  • Skapa ny...