Jump to content
Annons

martin_p

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tjena! Jag har funderat på att skaffa mig en Keyboard/Synt/Midiklaviatur rätt länge, någon av de tre sakerna alltså! Um, nu är det så att jag inte fattar skillnaden mellan dessa tre grejer! Vad kan man göra med en synt som man inte kan göra med en keyboard osv? Om någon skulle vara bussig att förklara skillnaderna kring dessa begrepp skulle jag vara grymmt tacksam!
  2. Mappade??? Vad betyder det? Hur löser man det i sånna fall?
  3. martin_p

    Yamaha Dtxploder

    Hej! Jag köpte nyligen ett yamaha DTXploder digitaltrumset men har fått lite problem med det. Jag kör på cubase SE och den ända trumsynten är LM-7 och när jag kopplar trummorna till ljudkortet och kopplar till LM-7an så funkar bara vissa av trummorna tex virveln medans inget annat registreras. Nån som haft något liknande problem och hur löste du det? 🙂
  4. martin_p

    Digitaltrummor?

    Jag funderar också på att köpa mig ett Yamaha DTXploder digitaltrummset! Kan dock inte ett skit om digitaltrummor (eller några trummor als för den delen, lirar vanligtvis gura) och undrar därför om det här setet är något att ha! Anledningen till att jag köper just digitaltrummor är för att jag vill koppla dem till mitt ljudkort och köra in det som midi direkt i cubase. En grej jag inte gillar med det här trummsetet är att virvlepaden känns så jävla fejk, vill helst ha en pad som känns som man spelar på en riktig virvel. nån som har bytt ut pads på det här setet nån gång och vet omman kan göra så eller inte? Sen är en annan grej jag hört om digital trummor är att billigare set inte ”hänger med” när man spelar snabbt! Har det här setet det problemet eller? Sista frågan, vad menas med triggning?
  5. martin_p

    Doubling?

    Ok! Då fattar jag, tack
  6. martin_p

    Doubling?

    Vad menas egentligen med "Doubling" vid inspelning. Är det att man ska koppiera ett ljusspår och dra det till en ny kanal eller ska man spela in på nytt? Snacka om nybörjar fråga(eller?) 😛
  7. martin_p

    Fattigt skitljud!

    Hej! Jag är något av en nybörjare när det gäller hemstudio och håller just nu på att spela in gitarren till en rocklåt jag håller på med. Det är så här va, jag har fått ett riktigt bra distljud i stärkaren och så men när jag sedan mickar upp det och spelar in det så får jag ett gittarljud som låter hur fattigt som helst. Det finns liksom ingen bas i det över huvudtaget. Jag har funderat över det här rätt länge och vill gärna skylla på att det är prylarna som är problemet snarare än att jag gör fel någonstans. Det ljudkort jag använder är ett Edirol UA-25. Och jag spelar in i Cubase se 3. Micken jag använder till förstärkaren är en dynamisk mick av märket superlux som jag köpte för 100 kr i en musikaffär(jag vill gärna tro att det är den som är problemet). Um, nu ska vi se jag måste komma på en fråga... ok, jag kör på samplingfrekvensen 44.1 och 16 bitars upplösning när jag spelar in, är det för lite? Funderar på att byta upp mig till en Shure SM57 på mickfronten, skulle det kunna påverka ordentligt? Kan det vara mina hörlurar som spökar och det är så att jag egentligen har bra ljud men bara inte vet om det 🙂 Skulle vara supertacksam om nån orkar svara på dom här nybörjar frågorna!
×
×
  • Skapa ny...