Jump to content
Annons

MrFlexx

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har kollat igenom forumet men hittar bara gamla trådar i ämnet. Jag är ute efter ett midiklaviatur med 76-tangenter som har aftertouch och gärna lite kontroller för att kontrollera filter i olika mjukvarusyntar. Priset ska helst inte ligga över 3000kr. En jag kollat på är CME UF70 Classic. Någon av er som har det eller har provat den? Mitt huvumål är att lägga lite snygga pianos, pads, använda Superior Drummer och spela in bas med Trilogy.
  2. MrFlexx

    Gitarrtråden

    Kan inte annat än att hålla med. Är dock lite småsugen på att sälja den...sugen?
  3. MrFlexx

    Gitarrtråden

    Gitarr: Tom Anderson Drop Top -91 Suhr Modern Toppar: Mesa Boogie Triple Rectifier Reborn Elmwwod M90 Bogner Ecstasy 101B Cornford Mk50 Marshall 25/50 Silver Jubilee Preamps: Triple Giant Lådor: Rectifier 2st 2x12 Elmwood 4x12 Bogner 4x12 Cornford 4x12 Marshall Silver Jubilee 4x12 Multieffekter: TC Electronics G-Major Rocktron Intelifex Pedaler: Suhr Riot Suhr Shiba Suhr Koko Boost BB Preamp TS-808 Eventide Timefactory Keeley 4 knob compressor Övrigt: Rocktron HushIICX Palmer PGA04 Torpedo Live
  4. MrFlexx

    Gitarr med Babyface

    Har ett litet problem som jag inte riktigt kommer till rätt med. När jag kopplar in gitarren i mitt Babyface för att spela in i Logic 9.15 så hör jag direktsignalen i bakgrunden även när jag kör med Guitar Rig, TH2, GTR3 eller Logic's egen Amp-modeling. Hur stänger jag av det ljudet? Har testat en massa i både Logic och i Totalmix (Babyface) och den ligger hela tiden där. Grymt irriterande.
  5. Har provat båda och tycker att East West Symphonic Orchestra Gold låter sjukt mycket bättre. Sen kan du även komplettera med East West Symphonic Orchestra Gold XP för ännu fler variationer. Körde själv med detta innan jag gick över till Symphobia.
  6. Vilket seriöst intryck Studio gör när det nu gått 3 dagar utan att man hört ett ljud från supporten angående mitt köp. Inte heller här på forumet verkar de ha lust eller tid att svara "ta hand som sina kunder". Har kollat mitt konto ännu en gång och pengarna är dragna och har inte kommit tillbaka till mitt konto. Vilken tur att jag inte fått tummarna loss för att prenumerera på tidningen,, vilket inte heller kommer att ske efter denna professionella kundhantering. Mycket besviken... 🙁
  7. Har precis betalt för 2st. pdf-filer. Har kollat på Swedbank och betalningen är registrerad. Trots detta så står det "Inväntar betalning". Trycker jag på knappen "Betala nu" så kommer följande meddelande upp "Transaction(156) is already in system" Har kollat och det finns inga filer att ladda ner. Tycker det är riktigt dåligt att man betalar 98kr för att sedan blir blåst. Kommer definitivt inte använda denna tjänst igen 😠
  8. Har iofs även funderat på en bärbar PC och denna kanske är bra till musik? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=629064
  9. Tanken är att ljudbiblioteken ska ligga på den interna disken och att jag använder en extern för audio Jag jämför eftersom jag funderar på att jag lika gärna kan vara mobil om nu MacBook Pro räcker till för mina behov. Om den inte räcker till så vet jag inte om en iMac är intressant eller inte. Vad är det för fördelar med den nya iMac jämfört med den om är ute nu...och även gentemot en vass PC? Har funderat på att kanske uppgradera min PC till en i7 Quad-core med 16gb ram. Men kanske en iMac eller MacBook Pro fungerar lika bra eller kanske t.o.m. bättre? Blir dyrare om inget annat...
  10. Jag går nu i valet och kvalet om jag ska skaffa mig en MacBook Pro. Jag kör PC idag, men har sneglat lite åt Mac ett bra tag och nu står valet i att uppdatera min stationära PC eller skaffa en MacBook Pro istället. Då jag inte är så insatt i Mac så har jag givetvis lite frågor kring detta. Kommer jag att klara mig på följande: 2,7 GHz Dual-Core Intel Core i7 8 GB 1333 MHz 500 GB (5400 varv/minut) eller måste jag gå på en: 2,0 GHz Quad-Core Intel Core i7 8 GB 1333 MHz 500 GB (7200 varv/minut) Jag kör följande program och pluggar: Cubase 5 (kommer att uppgradera till Cubase 6) Superior Drums 2.0 Omnisphere Trilian Stylus RMX Ivory East West Symphonic Orchestra Gold Waves Platinum Bundle Waves SSL 4000 När jag spelar in audio så är det bara gitarr och sång. Kör en del mastering när alla miditracks är klara i audio. Klarar dessa 2 MacBook Pro det jag är ute efter, eller ska jag hellre uppdatera min PC? Kan ju få sjukt bra grejer till PC för samma pengar som en MacBook Pro. Vad göra?
  11. Visst låter det kortet onekligen intressant...men den ligger också lite utanför den budget jag tänkt mig.
  12. Som jag skrev i min fråga så gäller det bara gitarr och sång...så 2 in/ut räcker väl iofs...men det kan ju alltid vara bra att ha någon extra in/ut. Verkar som att alla är överens om att RME är bäst. Någon som testat Babyface?
  13. Lätt att skratta åt andras okunskap. Men jag hade ingen aning om att det bara var DET som skilde de åt. Inte lätt att veta om kanske även är annorlunda preamps och/eller AD-omvandlare i de båda. Enligt de olika butiker jag talat med så ska tydligen både preampsen och AD-omvandlare i Babyface piska både FF400 och FF800, vilket jag egentligen inte vet om det stämmer eller inte. Kanske någon som vet?
  14. Nu är det dags för mig att skaffa ett nytt ljudkort och jag står lite i valet och kvalet om vilket det ska bli. De ljukort jag funderar på är följande: Focusrite Liquid Saffire 56 RME Fireface 800 RME Fireface 400 RME Fireface UC RME Babyface Jag är fullt medveten om att vissa av dessa kort körs över USB och andra via Firewire och det spelar ingen större roll för mig. Det som kommer att avgöra vilket kort som passar mig bäst är kvaliteten på preamps, AD/DA och även drivrutiner. Kör Windows 7 Pro 64-bit och Cubase. Någon som testat alla dessa kort eller som är väldigt kunnig om dessa och som kan ge en bra förklararing om för- och nackdelar mellan dessa kort? Jag kör en hel del midi som t.ex. Omnisphere, Trilian, Stylus RMX, Ivory, Superior Drummer 2 m.fl. och kommer att använda kortets preamps till inspelning av gitarr och sång.
  15. Jag kör med koaxial SPDIF och det har inte varit några problem tidigare. Ska jag testa det du skriver när jag kommer hem och hoppas att det fungerar. Men just nu är det svårt att vara positiv ;( Har nu provat att kolla utgångarna i M-Audio konsollen och det fungerar ändå inte. Jag tror att själva problemet är att jag inte kan installera M-Auio Bootloader. För när jag gör en manuel installation med "Lägg till ny hårdvara" så installerar windows först drivrutinerna för Firewire 410. Sen startar jag om datorn och Windows meddelar att den hittat en ny hårdvara. Här installeras drivrutinerna igen. Men när setup-programet i Windows 32-bit installerar, så installerar den först Firewire 410 drivrutinerna. Efter omstart så meddelar Windows XP 32-bit att den hittat ny hårdvara. Sen installerar den M-Audio Bootloader och därefter Firewire 410 drivrutiner igen. Så med andra ord så "bör" det ju vara detta som är problemet!? MEn hur ska jag gå tillväga för att kunna installera manuellt på samma sätt som setup-programet installerar?
×
×
  • Skapa ny...