Jump to content
Annons

Johan_P

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Johan_P

  • Födelsedag 1990-01-25

Om mig

  1. Har märkt att den pluggen gärna gör att mitt Live 8 hänger sig. Så det blev att ta bort den och sen har det flötit på bättre. Dessutom är det inte mycket mer än en brick-wall limiter (fatness) med filter/eq (color) och då funkar andra inbyggda pluggar (som körs native) lika bra.
  2. Två nya godingar inhandlade: iMac 27" (Core i7, 12 GB DDR3) och Apogee Duet 2.
  3. Johan_P

    Ableton i studion?

    En del hävdar detta, ingenting jag har någon direkt ståndpunkt i då jag inte sysslar så mycket med det. Tror säkert Live kan passa bra till det också dock.
  4. Johan_P

    Ableton i studion?

    Finns riktigt bra artister/producenter som proddar i Ableton Live, men det är ju allmänt känt att det kanske snarare är en sequencer som är ämnad för EDM än för traditionella inspelningar (även om det funkar jättebra med routingar etc. imo). Lyssna t.ex. på Mat Zo eller hans D&B-alias MRSA.
  5. Nä då, snarare komiskt att jag inte tänkte på att nämna samma sak. Hur som helst är det bara att lägga ett par minuter på http://www.rme-audio.com/ så har du svaret där. Tycker du om det analoga gränssnittet på Babyface tycker jag du ska köra det. Sen att preampsen i det kortet piskar FF400/FF800 låter jag vara osagt.
  6. Mitt RME Fireface 400 har funkat bra sen dag ett. Aldrig problem med drivrutiner eller liknande.
  7. Älskar denna idén. Lycka till med projektet!
  8. Det var en trevlig plugg får jag säga. Kommer ihåg man kunde skruva till sig schyssta grejer.
  9. Liknande sak hittar du ju i REX-loopar till Propellerheads Reason, och i andra program. Bland annat har Ableton Live en liknande funktion också: http://www.ableton.com/live-for-beat-creators Men ja, nu handlade det ju om Cubase så då får vi väl hålla oss till det antar jag 😉
  10. Det är ju inte programmet (Cubase) i sig som försämrar looparnas ljudkvalitet utan det är ju looparnas kvalitet i sig som spelar roll. De flesta sequencers är neutrala i sin output. Du får skaffa loopar med bättre kvalitet, helt enkelt. Det är alltid bra att använda samma bitdjup på looparna, ex. 24-bit. Lycka till.
  11. Verkar bli en skön studio, men jobba mer på er hemsida för det behöver den. Tycker ni borde skriva helt korrekt svenska för då får man som läsare ett mer seriöst intryck. Härlig byggtråd för övrigt! 😄
  12. Skoj läsning. Det gränssnittet verkar riktigt prisvärt och verkar passa perfekt till det jag gör (digital musikproduktion).
  13. Ser ut som ett seriöst bygge. Riktigt nice!
  14. Härligt. De monitorerna verkar riktigt bra, fast jag är nog mer intresserad av deras storebror. Du får gärna dela med dig av dina erfarenheter av Konnekt 6 🙂
×
×
  • Skapa ny...