Jump to content
Annons

spoxed

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

2 följare

Om spoxed

  • Födelsedag 1985-10-20

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Socialt

  • Skype
    enjazzed@hotmail.com

Senaste profilbesökare

4 064 profilvisningar
  1. Nu har jag fått det att funka, med att "dra" dem i i projektet. Tack för hjälpen dudes!
  2. EZ Drummer lopparna är midi spår , bara att dra in i projektet.Om du sedan vill ha dom i Wave format är det bara att Bounca ( vad det nu heter i Cubase ? ) "Dra" in dem i projektet. Vart dyker de upp? Ingenting spelas in om jag kopplar ett MIDIspår till ezDrummer och trycker record, om det var så du menade? Ingenting dyker heller upp om jag markerar ezDrummerns spår och trycker record. Tacksam för en till clarification här boys 😑 MVH Gustav
  3. Sitter i Cubase med ezDrummer och vill kunna få dessa loopar till wavefiler på ett wavespår (alternativt översatt till ett MIDI-spår) Hur gör man detta? Tack på förhand, Gustav
  4. Ställ ner latencyn via Edit --> Preferences [om i reason] genom att ställa ner buffringen för ljudkortet (t.ex. till 512 istället för förinställda 8k) 😆 Motsvarande görs i Cubase via Device Setup. Lycka till!
  5. Nån som har koll på när den kommer? Det ligger endast en BETA-version ute nu. Har nämligen problem med inspelning då det brusar oavsätt vad jag spelar in. Inte ett konstant brus men så fort man belastar IN med en mic eller gitarr etc. så brusar det :S Tack på förhand MVH, Gurra
  6. Jag har ett M-audio FireWire 410 tillsammans med Vissta 32-bit. Jag har aldrig haft problem med detta externa kort tidigare i XP men nu arbetar det under all kritik. Det brusar vid all inspelning, dock ej under uppspelning. Jag kör nu cubase sx3 och latencyn för kortet med 512 kb i buffert landar på ca 13ms, vilket är helt ok. Tilläggas skall är även att det är bara en BETA-drivis, och då jag har begränsad koll på vad detta faktum kan ställa till har jag svårt att avgöra om problemet ligger där eller någon annan stans. Men problemet kvarstår då det brusar då signal IN belastas. EDIT: En annan viktig sak är att de enheter, ex: piano som jag linar in i kortet och sedan kör direct monitoring funkar klockrent utanför cubase men så fort jag spelar in i Cubase så brusar det oavsätt ljudkälla som jag linar in. Är det Cubase SX3 som inte är kompatibelt med Vista? EDIT2: Provade även i Ableton Live men där är samma problem så att det skulle vara Cubase som inte klaffar kan man nog slå ur hågen. Alla är varmt välkomna att komma med ideér för detta problem. Tack på förhand. MVH Gurra
  7. Håller med tidigare skribent angående VOX ToneLaben. Har en själv och med man får skönt sound med det inbyggda rör-systemet. Pass på!
  8. Jaja. Alltså, det spelas in för fulla muggar, och jag kan ju lyssna på det jag spelat in via phonesuttaget. Jag brukar ju köra allt via en externmixer och sen in i ljudkortet. Förstärkning av signalen i ljudkortet kan jag inte svara för. Ljudkortet har inbyggd fantommatning och allt låter som det ska, väl inne i cubase. Btw, anledningen till att jag kör rakt in i ljudkortet är för att jag får en brusnivå som stör från subutgångarna från mixern. Alla audiospår jag kör via mixern brusar på ganska bra. Har inte vart så här innan. Förstår att det finns många faktorer som spelar in, men är det nåt man kan testa direkt. Har ett Behringer UB1622 FX-bord. Tack på förhand!
  9. Tror problemet ligger där tidigare talare nämde. Externmixern måste ha möjlighet att välja om du ska köra vissa kanaler sub (dvs in i datorn) eller bara main out (bara ut i monitorerna). Så alla spår som spelas upp i cubase går in i mixern och sen tillbaka ut, fast bara via main out. Därav hör du dem, fast de spelas inte in på nytt. Ska du spela flera instrument samtidigt måste du ha (rätta mig om jag har fel, men detta borde vara ett sätt) ett ljudkort där du kan välja att olika instrument går in på olika ingångar i ljudkortet.
  10. Hejsan. Har ett M-audio firewire 410 och Cubase SX. Jag kör in micarna rakt in i ljudkortet och alla annan audio via en externmixer vidare linat till ljudkortet. Alla audio inkl. micarna registreras och recordas i Cubase... Men jag kan inte höra ljudet jag splear in via phonesuttalet. Det är helt knäppttyst. Det är däremot inget fel på uttaget då audio jag spelar upp går ut där. Men "real life" så är det drygt att inte höra det man spelar in förutom den härliga ackustiken man bara kan få på 9.5 svettiga kvadratmeter i en 60-talskåk. Snälla hjälp. Äre mjukvarutrassel pga min okunnighet eller ska det vara såhär med externa ljudkort?
  11. Okej. Kruxet är att mina audiomixdowns får en smula låg ljudnivå. Och när jag höjer så kommer bruset fram tydligare. Kvalitén försämras onekligen. Kanske är nån kopplingsfråga.
  12. Okej. Ska pröva det där. Tackar! 10 minuter senare : winLame säger att den supportar .w64, men att filen är "malformed". Provar därför att exporta en "vanlig" wave-fil, vilket funkar bra. Däremot kommer inte mina MIDIspår med. Endast reason-knutna spår och audio-spår. Kan detta vara p.g.a. att jag inte valde .w64?
  13. Sitter med Cubase och reason uppe. När jag känner att jag är klar med själva inspelningen och lite smått. Vad är nästa steg? Hur går man vidare för att få en wavefil, alltså en samlad, av alla olika spår man spelat in (både midi och audio) ? Som ni förstår är jag ganska ny på ämnet, så jag är tacksam för alla svar.
  14. Klaviaturet är en Kurzweil stagepiano, 88 tangenters och ljudkortet firewire M-audio 410, där midisladdarna går rätt in i lådan. Ställde upp bufferten en smula också så jag höjde latencyn till 10ms. Lite mer att jobba på iaf. Jag har inte spelat in nånting med MIDI utan reason. Piano, stråkar och orglar tar jag direkt ut Kurzweilen och spelar in via audio-kanaler.
  15. Sitter med reason rewirat till cubase. När jag med klaviatur hämtar upp ljuden från reasons synthar får jag en kort fördröjning mellan anslag och ljud. Däremot när jag lyssnar på det jag spelade in klaffar allting. Har ett m-audio firew. 410 så latencyn ligger på ca: 5 ms, så där ligger inte problemet. Vet inte hur jag ska lösa problemet efteresom ibland, så funkar det utan dessa problem. Men jag gör nog nåt som skapar dessa problem, utan att vara medveten om det. 😉 Kan det vara några reasoneffekter jag lagt på som gör att det skapar en tom sekvens, eller är det några av alla dessa sladdar på reasons "baksida" som inte stämmer? Tacksam för all hjälp!
×
×
  • Skapa ny...