Jump to content
Annons

doggelito

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Att kalla det "effekt" var fel av mig. Jag menade precis som du skriver Gilbert processor(ing). Biran, det låter som om det jag befarade är sant då! 🙁 Om det är någon som har ett o2r-bord och vet med säkerhet hur det ligger till så hojta till!
  2. Hej, Nån som har en O2R? Kan man använda både t.ex. kompressor och gate på en kanalstrip? Jag har nämligen hört att man bara kan välja en "effekt" per kanal.
  3. Jag tror att de har bytts ut med åren pga. folk drar och sliter i myggan, så vilket märke myggorna är vet jag inte. Mottagarna däremot är av märket samson. Sen är det inte monitorerna som bråkar med rundgång utan PA:t, jag testade att vrida av monitorer helt men hade fortfarande rundgångar. Ny repning ikväll, ska testa några av tipsen ovan då! Återkommer med hur det gick! 🙂
  4. Tack för tipsen kajan, wonderboy och hegobald! 🙂 Rundgången kommer ur PA:t så att flytta/vrida högtalarna ska jag testa vid nästa rep! Kvalitén på myggorna är nog blandad tyvärr och säkert en av anledningarna till rundgången som blir och jag har påpekat precis som du skriver wonderboy att ha handhållna mickar när det går. Problemet är att de både sjunger och dansar och de fladdrar en hel del med armarna! 😛 Skulle en EQ på mastern var till stor hjälp tror ni? Och då dra ner den frekvensen som rundar eller blir det bara att någon annan frekvens börjar runda istället om man försöker höja volymen? Hegobald, jag ska kolla på filmen och se hur du gjorde! 🙂
  5. Hej, Jag behöver några fina tips för att motverka rundgång. Jag ska mixa en julshow med färdiginspelad musik + ett 10-tal sångare/sångerskor. Samtliga personer använder trådlösa myggor + trådlös mick vid solosång, men problemet är myggorna: Jag får inte upp tillräcklig volym i dem och det är inte alls speciellt högt. Har ingen aning men nivån ligger kanske på 85-90 db, ingen punkkonsert direkt! Rundgången är rätt låg, måste ligga nånstans i det lägre mellanregistret. Lokalen är en folkets hus lokal, typ 20x20 meter med infälld scen som är 10x6 meter. Någon som kan hjälpa mig att få ordning på detta?
  6. Tack för tipsen! 🙂 Denna verkar rätt intressant också: http://www.thomann.de/se/samson_s-com_4.htm
  7. Hello! Jag behöver handla 12 st kompressorer (av samma sort!) som ska användas för sång i musikal. Nån som kan rekomendera någon rätt billig variant, gärna någon som innehåller 4 st/enhet typ eller om det finns fler/enhet. /Dågge
  8. Hej, hej! Jag har liknande fundering som Icnirac så nån vänlig själ kanske kan svara åt oss båda! 😉 Jag har fram tills idag använt ett tc electronic konnekt 24d men orkar inte vänta längre på att stabila drivisar ska släppas (har väntat i 2 år nu!) så jag har bestämt mig för att införskaffa ett nytt kort. Jag har dock inte hängt med på ljudkortsmarknaden sen jag köpte konnektkortet så, vad finns att välja på? Jag kör PC med Vista (32) med Cubase studio 4 på. Jag kan tänka mig ett pris på mellan 5-10.000 kr. Enda kravet (nästan 🙂): Stabila drivisar för Vista!
  9. Oki, va trist! 😛 Om jag skulle byta, vad rekomenderar ni då?
  10. Japp, ett nForce 4 är det. Finns det något man kan göra då? Såg en annan sak som inte heller är bra (tror jag) när man läst andra trådar osv. och det är att ljudkortet delar samma irq som både nätverkskortet samt grafikkortet! Kan jag byta irq på mitt ljudkort (Texas Instruments 1394A, firewire)? Och hur gör jag det?
  11. Tja! Sen jag köpte mitt Konnekt 24D så har jag ständigt haft dropoutproblem, skittrist! 😉 Jag har försökt på alla sätt och vis få bort dem men utan resultat! Vid en buffert på 2048 (latency 46,5 ms) så funkar det skapligt!!!! Kul! 🙂 Men, en skum sak jag märkte nu i Cubase Studio 4 är att Vst Performance står på ca 50% men blinkar till och peakar till 100% var annan, var tredje sekund och detta utan att jag spelar upp en låt! Har har alltså öppnat ett projekt men gör ingenting förutom att titta på mätaren! Är det verkligen normalt? Ska den ligga på 50% och slå i botten även fast man inte gör någonting?!
  12. Har du fått fart på den? För att få ljud när du lyssnar på en t.ex. skiva så behöver du inte göra någon ändring alls i tc controlpanel förutom att se till att masterregeln inte är i botten! Däremot så lära i alla fall jag gå in i vanliga windows kontrollpanel under ljudinställningar och välja konnekt som ljuduppspelare (detta för att jag har ett inbyggt ljudkort igång samtidigt). Av någon anledning så lära jag dra upp wave-regeln också, för den var i botten när jag tittade (och precis som du inte fick något ljud först). Sen kan du ju även ladda ner senaste drivisarna om du inte gjort det, version 1.10 kom rätt nyligen. http://www.tcelectronic.com/Default.asp?Id=9368 Annars vete fan! Tråkigt nog så kan det ju faktiskt vara fel på den! Tråkigt när man köper nya prylar som inte funkar! Men tappa inte sugen, för du har köpt en riktigt bra produkt annars!
  13. doggelito

    Sample rate?

    Jag har inte hunnit testa att spela in något än i den högre frekvensen men jag upptäckte att mitt ljudkort halverar latencyn om jag ändrar från 44.1 till 96, det talar väl för att man ska köra i 96! (om man har latencyproblem förståss)
  14. Yoo! Jag har en mikrofon som heter Hebatoh MK51 men om man söker lite på nätet finns nästan ingen sida om den. Om man däremot kollar på en Nevaton MC51 så ser den exakt lika ut som min. Nån som har koll på kopplingen mellan de båda?
×
×
  • Skapa ny...