Jump to content
Annons

L.A.

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det bästa tycker jag är att inte beräkna hitpoints överhuvudtaget när man warpar, utan du skapar en ny hitpoint med musen, varje gång du ser ett otajt slag. Innan dess gäller det att skapa en hitpoint innan och efter så att du inte "flyttar" nåt annat och hitpointsen behöver inte vara exakt på slaget heller utan lite innan. Hur man får Cubase att göra exakt samma sak på flera spår vill jag också ha svar på? Annars kan du göra som jag, gör en mixdown av OH-kanalerna till ett stereospår. När man redigerar hitpoints så beräknar den ut dem automatiskt. Detta är ju smidigt som tusan och jag lägger bara till egna hitpoints där det behövs. Men som sagt vet jag inte hur jag ska kunna få alla trumkanaler att få exakt samma hitpoints på ett smidigt sätt. Att göra en stereomix av trummorna vill jag spara just till mixningen.
  2. Jag har flera trumspår som ska tajtas till. Problemet är att när man skapar hitpoints på t.ex. vänstra overheaden och "warpar" den så att det låter bra och ska göra detsamma på den högra overheaden så lägger sig hitpointsen efter den högra overheadens innehåll, vilket det ska göra. Detta medför att trumspåren hamnar lite ur fas med varandra. Jag vill att att alla andra trumspår ska ha hitpointsen på exakt samma ställe, relativt till det första spåret. Det närmaste jag har kommit är att skapa ett marker track från hitpoints på referensspåret och sedan får man lägga till hitpointsen på de andra spåren för hand. Detta är väldigt jobbigt eftersom det rör sig om flera hundra hitpoints per spår. Dessutom försvåras allt av att ritverktyget för hitpoints inte kan snappa till marker tracken i sample editorn. Nu har jag kört fast och behöver hjälp. 😉
  3. Ett billigt alternativ är att köpa hörselkåpor och sätta i några hörlurselement som man t.ex. kan ta ur några andra hörlurar som man inte använder. Fungerar faktiskt väldigt bra när man ska spela trummor t.ex.
  4. L.A.

    Linjedämpsats

    Mikrofonsignalen blir för stark innan den går in i mikrofonförstärkaren på ljudkortet så att signalen peakar innan omvandlarna. Ljudkortet saknar dämp-pad så då blir jag tvungen att skaffa en linjedämpsats. Nu är det så att jag inte hittar något sådant i Sverige och jag vill helst inte beställa från utlandet pga väntetid och fraktkostnaden. Det enda jag har hittat är från thomann http://www.thomann.de/thoiw5_artikel-197555.html Frågan är alltså: var hittar jag en dämpsats i Sverige?
  5. Lätt det var att hitta trumskinn när det tydligen heter "trum fällar" på svenska. 😛
  6. Det är sånt som står i länken jag är emot. 🙂 Fullt av ljudanalogier som fett, blött, koncentrerat osv, dessutom är det inga absoluta sanningar eftersom det är svårmätt. Vet faktiskt inte om man skulle få ett bra set genom att plocka trummorna efter egenskaperna som står skrivna i länken.
  7. jaså? så det är så det är!? 😆 klart att olika träslag ger olika ljud! Jag tror att du tolkar designval till att det bara är utseendemässiga designen jag menar. Men jag menar att när man väljer att tillverka en trumma så använder man olika träslag och tjocklekar för att det ska låta som man tänkt sig. Det är ju inte intressant för köparen om det är gjort av plast, trä eller eller metall bara det låter som man vill och känns bra att spela på. Att stirra sig blind på material och konstruktion är meningslöst enligt mig. ja jag hindrar inte dig att tycka så, men jag tycker däremot ( 🙂 ) att sånt är viktigt! Visst får man tycka olika. Jag blir bara lite nyfiken på hur du menar. Vad är det i materialet som gör att man måste köpa ett trumset? Om man t.ex. har förutfattade meningar om att den ena konstruktionen är bättre än den andra och ett visst träslag låter bättre än ett annat, då kommer man att missa väldigt många bra trummor som kanske skulle låta precis som man ville och kanske till och med kosta mycket mindre än trummor som man tycker ser bra ut på pappret.
  8. jaså? så det är så det är!? 😄 klart att olika träslag ger olika ljud! Jag tror att du tolkar designval till att det bara är utseendemässiga designen jag menar. Men jag menar att när man väljer att tillverka en trumma så använder man olika träslag och tjocklekar för att det ska låta som man tänkt sig. Det är ju inte intressant för köparen om det är gjort av plast, trä eller eller metall bara det låter som man vill och känns bra att spela på. Att stirra sig blind på material och konstruktion är meningslöst enligt mig.
  9. Det beror helt på vad man själv tycker låter bra. Själva trummorna skapar ljudklangen, dvs vad trummorna har för karaktär. Hur tjocka trummorna är och vad de är gjorda av för material är bara ett designval av tillverkaren och som trummis behöver man inte bry sig om det så länge man tycker att det låter och känns bra. Trumskinnen har också stor betydelse men de kan aldrig ändra på trummornas karaktär. Att trummorna är hela och symmetriska är också viktigt. Att stämma trummor är ju mest en smaksak. Man kan stämma trummor på så många sätt, t.ex. om man vill ha pitch bend eller inte, hur mycket man vill att de ska sjunga osv. Men alla trummor går att stämma så att de låter bra, frågan är bara om trummorna låter som man vill. Låter trummorna inte som man vill så är det bara att köpa ett annat trumset.
  10. L.A.

    Sampla trumset

    Tackar JonnyBoy. Nu är jag redo för att sampla. 🙂
  11. L.A.

    Sampla trumset

    Kan någon tipsa om en gratissampler och förklara kort hur jag ska sampla mitt trumset. Jag vet i princip hur jag ska göra men lite tips skadar ju inte. Om det låter kul så delar jag såklart med mig av samplingarna. Målet är inte att skapa några supersamplingar utan bara ett enkelt set som låter rått och som inte tar mycket minne.
  12. Varför skulle det inte vara ergonomiskt att vända sig om och ratta på effekterna för att sedan lyssna? Det tar bara lite längre tid men det är inte oergonomiskt.
  13. http://www.kagimedia.com/index.html har gjort ett par intressanta instruktionsfilmer och inspelning och mixning. Undrar bara om det är något att ha? Om någon har dessa filmer kan ni väl berätta lite om dem.
  14. L.A.

    Jag bygger studiobord

    Fast det är ju bättre, ur ergonomisk synpunkt, att ha skärmen lägre ner och inte högre upp. Jag skulle själv ha gjort en försänkning i skivan.
  15. Här kommer mitt försök. Skulle vara kul om du sjöng in den. 🙂 När skymningen faller Och solen går ner Skuggorna dansar Och månen den ler Drömmarna för dig bort Till en fängslande värld Så slut dina ögon Och börja din färd När gryningen nalkas Och solen den ser Skuggorna skingras Nu finns de ej mer Redo för en ny dag Efter vilan du haft Underskatta aldrig Drömmarnas kraft
×
×
  • Skapa ny...