Jump to content
Annons

dumbo

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag köpte ny gitarr för ett tag sedan och provspelade bland annat ett gäng olika modeller från Tanglewood. Jam har en modell för ca 3000kr (jag tror det är TW28STRDLX den heter), som jag tyckte lät bra för pengen. Det finns även en TW28STUSA för typ 2000kr som jag åxå tyckte lät bra för pengen, men inte lika bra. För min egen del blev valet en TW15NS, som jag tycker är mycket prisvärd. Den låter riktigt bra och den låter mycket dyrare än den är. Fast den kostar ju lite mer än din budget (ca 4500kr). Hade jag varit du skulle jag sparat lite till och slagit till på en sådan. Har svårt att tro att du hittar något bättre under 10000kr.
  2. Jag puffar lite på denna tråden... Jag är nyfiken på om fler har/använder Onyx Satellite. Det verkar ju onekligen väldigt prisvärt, men läser man på Mackies supportforum (bland annat) så är det en del som har problem. Det är ju såklart alltid folk som har problem men... Och här har jag inte hittat så mycket info... Sedan undrar jag om det jag läst om att Pre-amparna inte levererar 48V utan snarare runt 35 (och klarar inte leverera 10mA utan bara 6mA) är något verkligt problem. Hur många mickar kommer inte att funka pga detta? Finns det något annat i ungefär samma prisklass man bör titta på?
  3. Jo, det är klart jag förstår vart den ekvationen leder. Det är ju bara det att det, innan, är svårt att veta vad man själv ser som acceptabelt. De som säger att de billigare och enklare prylarna är kass, har de samma eller mycket högre ställda krav än jag har? Jag får väl fundera lite till, antar jag. Beställer man från tyskland så kostar ju inte en VTB1 SÅ mycket mer än en mixer köpt hör i sverige...
  4. dumbo

    SP B1 och Mixer/preamp

    Hej! Jag har, i dagsläget, en riktigt sur, billig dynamisk mick som jag använder för att spela in lite "på skoj" för att själv höra hur det låter när jag spelar. Och visst, det blir ju ljud av det, men det låter tämligen trist (tänk kakburk). Jag har därför bestämt mig för att jag ska skaffa en lite bättre/ganska bra mick istället. Jag kommer alltså, till en början, mest att spela in mig själv "rakt upp och ner" och känner att en kondensatormick väl är bäst för det, eller är jag helt ute och cyklar? Jag kanske bör tillägga att det handlar om sång och akustisk gitarr... Studio Project B1 verkar, vad jag lyckats utröna i forumet, det man bör kolla på i det billigare segmentet, men så måste jag ha fantommatning till den åxå och då undrar jag vad som är bäst, om man inte vill betala enorma summor. Den micpreamp jag har nu är en sunkig som sitter på ljudkortet (utan fantommatning dock) och ungefär vad som helst borde vara bättre (jag har även ett bättre ljudkort, men som saknar mickpreamp). Så jag har tittat lite på de mixers som finns i prisklassen runt 500kr. Dessa borde vara ett lyft och ger även möjlighet att mixa, vilket jag ibland skulle vilja ha möjlighet till... Kommer jag att få hjälpligt bra ljud med en sådan, eller bör man satsa på en VTB1 ändå? Jag vill alltså påpeka att det inte rör sig om inspelningar som ska göra anspråk på att vara "riktiga" studioinspelningar, utan bara lite "på kul" för mig själv, även om jag kanske kommer att göra lite flerkanal i framtiden.
  5. Eftersom jag är intresserad av att försöka lära mig spela lite piano så känns det som att vägda tangenter är att föredra. Jag har dock inte lyckats få testa någon klaviatur som har "semivägda" tangenter ännu, så jag vet inte hur stor skillnad det är, jämfört med icke vägda. Det kanske är "tillräckligt"? Sedan är ju det svåra att även om jag skulle uppleva något som tillräckligt bra just nu, kommer jag att göra det även om ett tag när jag blivit lite duktigare?
  6. Jag har sökt och läst runt lite här på forumet, men inte blir man mycket klokare av det. :-) Jag har funderat på att skaffa mig en midiklaviatur för att lite lättare kunna fixa till lite trummor och basgångar och kanske lägga på lite andra intrument på inspelningar jag gör hemma själv som en "kul grej". Inget sådär himla seriöst alltså... Samtidigt så har jag alltid tyckt att det skulle vara roligt att kunna spela lite piano... För att fixa det förstnämnda så duger det väl med "nästan vad som helst", skulle jag kunna tänka mig, men om man skulle vilja ta sina första staplande steg mot att lära sig spela piano, hur långt klarar man sig då på de lite enklare klaviaturerna? Jag har framför allt tittat på M-Audio Keystation 61es och 88es, som ligger bra till prismässigt. Jag har absolut inga höga ambitioner som att bli konsertpianist eller så, men undrar ändå om man kanske tröttnar på dessa billigare klaviaturer. Jag har ju läst en del om att det inte är så bra "känsla" i tangenterna och så. Då ska jag kanske tillägga att mina tidigare erfarenheter sträcker sig ungefär så långt som till något Technics Keyboard (anno 80-tal) som inte ens var anslagskänsligt, för läääänge sedan och att jag någon enstaka gång plinkat lite på något piano. Jag är således inte så himla kräsen just nu alltså. Är det dumt att köpa något sådant? Ska man istället spara sina slantar och kanske köpa ett sketbilligt digitalpiano som tex Casio PX100, som går på det dubbla ungefär (ca 4500kr på musikbörsen). Det känns ju iaf som att ett dylikt piano har bättre klaviatur än tex CME CMUF8 eller Keystation Pro 88, eller? Kommer man att sakna de två oktaverna från en fullstor klaviatur mycket om man köper en som har 61 tangenter itället? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...