Jump to content
Annons

attractor

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Du kanske skulle kolla in en John Hardy M-1 Personal Mic Preamp. Inte en rör-preamp, men den verkar ge ett riktigt fint transformator-sound att döma av de olika ljudklippen jag surfat in i.
  2. Vet inte riktigt vilken budget du har, men det finns en mic från Blue som heter The Mouse och ska vara speciellt bra på mörka/basiga manliga röster. Violet Design tillverkar samma mikrofon under namnet JZ-2 och den finns till ett väldigt trevligt pris på emusic.se
  3. attractor

    Ny mic!

    Jag är ute efter en mikrofon som gör sig bra på sång och framför allt den manliga rösten eftersom det är jag själv som ska sjunga i den. Sound-mässigt så är jag helt enkelt ute efter något högkvalitativt. Med det menar jag alltså inte high-tech utan bara att det ska låta kvalité =) Jag vill hellre ett lite dovare oldschool sound som tål lite EQ om det behövs, än en hypad mic med en tydligt färdigproducerad ljudprofil. Av det lilla man kan avgöra när man lyssnar på små mikrofontester på internet så har jag fastnat för Blue soundet. Skulle inte pengarna vara en lika stor faktor skulle jag nog köpt en Bottle Rocket Stage 2 med B0, B6 och B7 kapslarna. Med tanke på JZ-5:an som jag köpt är samma mikrofon som Blue:s Cactus har den alltså motsvarande B7 kapseln och är dessutom en mikrofon med rör-kropp. Dvs väldigt likt Bottle Rocket Stage 2 med B7 kapseln. Med detta i åtanke känns det som att mikrofonen jag köpt är det bästa jag kunnat hitta inom min budget.
  4. attractor

    Ny mic!

    Precis. Jag har kollat lite där jag med =) Vad gäller Babybottle och Dolly så finns det även en JZ version av den. JZ-6. Jag antar att det är av samma anledning som Dolly och JZ-1 till JZ-6 slutat tillverkas (om dom nu har det?!).
  5. attractor

    Ny mic!

    Ja. Jag tycker det verkar vara en riktigt bra mik men jag känner mig dock väldigt nöjd med mitt inköp. Angående JZ-5:an så är den, om jag har förstått det hela rätt, samma mikrofon som Cactus:en av Blue, dock tillverkad av Violet Design efter att Blue och den Lettiska fabrik som tidigare tillverkade deras mikrofoner hade sin dispyt 2004 (?).
  6. attractor

    Ny mic!

    Ja visst, så är det ju. Tyvärr kommer jag dock inte kunna utföra något jämförande test, utan jag får helt enkelt intala mig att JZ-5:an är bättre efter som den är dyrare, har valbar karaktäristik och är rörbestyckad 😄 Att intala sig detta blir dock inte så speciellt svårt nu när micken har kommit! (Ja, dom var stört snabba! Tack, emusic.) Jag har inte hunnit göra några ordentliga tester än, mer än för att se att den funkar, men byggkvalitén och designen känns verkligen som något utöver det vanlig och är jag utomordentligt nöjd. De enkla inspelningar jag gjort med micken hittills låter förstås väldigt bra jämfört mer mina andra mikrofoner, men jag vill inte uttala mig mer än så då jag inte hunnit göra några mer utförliga tester i någon passande inspelningsmiljö.
  7. attractor

    Ny mic!

    Tjenare nördvänner! Jag brukar inte post:a så ofta men senaste månaden har jag börjat hasa mig ner i prylträsket. Jag har framför allt funderat på att införskaffa en ny stormembransmik eftersom jag bara har en Studio Projects B-1 som jag inte riktigt känner levererar. Jag har kollat lite på AKG:s olika 414-modeller, Neumann TLM 102 & 103 och AT4047 & 4050 men blivit mer och mer intresserad av Blue:s mikrofoner. Av en slump fan jag att den numera nedlagda JZ-serien (1-6) av Violet Design - som tydligen ska vara desamma som de första Blue-mikrofonerna - reas ut och passade på att beställa en JZ-5. Är det någon som har testat den och har något att säga? Jag fick den för 9.000 vilket måste anses vara ett rätt bra pris då listpriser är ca 27.000. Det enda jag egentligen funderar över, eller känner mig tveksam till är ifall det möjligtvis hade varit bättre att köpa en beggad TLM 49 istället.
×
×
  • Skapa ny...