Jump to content
Annons

thomasengvall

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Någon som vet vilken typ av kabel jag ska använda för att koppla ihop TLA IVORY 5001 med Digi 002? Det finns nämligen två typer av utgångar, xlr och tele på min TLA. Men på digi 002:an är det tele in på 5 - 8. Är ingångarna balanserade på digi 002:an. Hur ska jag tänka? Patchkabel? Tele till tele? XLR till Tele? Obalanserat eller balanserat? Kan någon visa bild på hur kabeln ska se ut? Tack på förhand!
  2. Hej och tack för svar, Jag lyckas inte öppna upp V8 som ett program. Vid installationsprocessen får jag dock frågan om jag vill installera V6 V7 eller V8 sedan väljer jag vilka pluggar jag vill installera. Mitt Cubase SX är ju ganska gammalt men det borde väl fungera ändå. Sedan vet jag inte om det har med 32 eller 64 bitars att göra. Jag kan inget om det, men jag antar att jag kör 32 bitars.
  3. Hej, Jag tänkte installera en demoversion av ett Waves-plugin. Först har jag skickat en ILOK-licens från Waves hemsida till mitt Ilok-konto. Därefter har jag laddat ner licensen till min Ilok. Sedan har jag att via V8 ladda ner det Wave-plugin som jag skaffade licens till. Men när jag sedan startar mitt Cubase SX och ska öppna Waves-pluggen får jag följande meddelande: "WaveShell-VST is not compatible with current application. WaveShell-VST and the Waves Plugins can only run in applications that support VST shell Plugins (kPlugCategShell)." Men är det någon som vet varför det inte fungerar och hur man kan lösa problemet?
  4. Hej! När jag lyssnar på många proffsproduktioner så låter soundet luftigt och mjukt. Jag vet att det behövs en kedja av bra prylar, mick, preamp, ad-omvandlare etc. men vad är det exakt som gör soundet mjukt och luftigt? Är det någon hårdvarukompressor, viss preamp eller kan man t.o.m. lösa det med mjukvarupluggar? Ofta tycker jag att särskilt mitt trumsound kan bli lite vasst ibland men skulle även vilja få ett mjukare sound på sång och andra instrument också. Någon som har ett konkret svar? Tack på förhand.
  5. Vilken är den mest optimala / rekommenderade ljudinterface att ansluta en ISA One(eller ev ett ISA828) till? Jag vill ju inte att interfacet ska vara den "svaga" länken. Saffire Pro 24 via ADAT? DIGI9636 Hammerfall med ADAT, är det optimalt? DIGI 003? Eller måste jag köpa att köpa ett dyrt Apogee-ljudkort eller ProTools HD för att få maximal kvalitet av ISA? Någon som har några tankar?
  6. Äger ett RME DIGI9636 hammerfall. Hur ska jag ställa in det? Är det någon hörbar skillnad i "samplefrequenze" mellan 44,1 kHz och 96kHz? (Har förstått att datorn får kämpa mer vid 96kHz, men är det värt det?) 16 Bit eller 24 Bit? Vad ska jag köra på om jag inte vill tappa någon ljudkvalité? Vad är det man vanligtvis kör på i proffs-produktioner?
  7. När man spelar in sång, ska man spela in sången på en monokanal eller en stereokanal? Använder Cubase och har normalt sett alltid spelat in sången på en monokanal, sedan lagt på eq, kompressor, reverb och delay. Tills nu.... Då det slår mig att reverb och delay-effekter jobbar väl oftast i stereo och särskilt delay. Förlorar jag inte bredden då jag har kört i mono på sången Brukar givetvis panorera ut körsång och annat för att få bredd. Jag tycker också att karaktären på sångljudet ändras något när jag lägger den på stereokanal. Men hur ska jag tänka med lead-sången? Mono eller Stereo?
  8. Det är klart att det får kosta, men är det prisvärda prylar? Kan jag få samma ljudkvalité i ett RME FireFace, som då kostar betydligt mindre och ändå nå riktigt bra ljud?
  9. Ja detta känns som om det kan vara i rätt riktning....Tack för alla tips!
  10. Hej! Jag söker bra tips/rekommendationer på prisvärda studioprylar där jag kan nå riktigt bra ljud, toppkvalité? Tanken är också att studion ska vara av det mindre formatet, ev portabel(om man inte tummar på ljudkvalité) Kriterier: Vill helst ha ca. 12 kanaler, (Vill också kunna spela in trumset och liveupptagningar). Helst för PC och helst använder jag Cubase om inget annat program måste användas eller rekommenderas Plug ins? Ljudinterface? Preamps (är inbyggd kompressor viktigt?)? Monitorer? Mickar till sång, trummor, gitarr? Enkelt mixerbord, eller måste jag ha mixerbord? Något jag har glömt?
  11. Har funderat på att köpa Focusrite ISA one. Vad skulle vara ett rekommenderat ljudkort till denna preamp för att hålla samma nivå på länkarna i kedjan? Kan jag t.ex. använda RME Fireface 400 eller är det bättre med ett PCI-baserat ljudkort? Följdfråga 2: Ska man koppla vidare analogt från ISA one eller måste man köpa till kortet för digitala anslutningar och köra via ADAT?
×
×
  • Skapa ny...