Jump to content
Annons

avidya

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. jag använder ett creamware pulsar 2. det är bra för det klarar massa saker och de 6 processorerna på kortet avlastar datorn nåt enormt.. processormätarn rör sig knappat nånting i sonar oavsett vad jag gör även om jag har typ 20 inserteffeckter igång samtidigt 🙁 jättebra... annars tycker jag det är ett krångligt kort... platformen/programvaran till kortet är obegriplig och allt är bara en jävla röra med massa audiofil-termer som jag inte kan förstå...
  2. avidya

    dsp-effekter?

    jag har sett att vissa effekter i sonar 5 producer edition har en flashig text i hörnet där det står DSP. klarar olika effekter att tillämpa dsp-processorena på kortet olika bra? och i sådana finns det särkilda dsp-effekter. hurdan är skillnaden på effekterna som medföljer scope fusions platform i förhållande till sonars i kvalitet... har för övrigt ett creamware pulsar 2 (6 st dsp-processorer, sharc eller vad fan dom heter)
  3. avidya

    trummspåren peakar!?

    har mixat ned alla trummspår till ett ända efter en del labb med eq och inbördes nivåer. hursomhelst detta spår peakar något enormt uppemot 5 db ibland. men när jag mixar ned allting (gitarrer, bas och trummspår) så låter det skitbra och det peakar ingenting när jag importerar låten i sonar... vad fan är det som försigår egentligen?!?!?!?
  4. tack för tipset! jag har kollat upp en del recsensioner på dem nu och de är ju minst sagt lovordade. dom verkar vara mkt prisvärda. funderar starkt på att slå till på ett par sådana då min ekonomi/utrymme inte tillåter några monitorer för tillfället. tack för hjälpen
  5. Fast det finns ju framförallt två anledningar till varför man mixar med monitorer. Dels har man lättare att få till en mix som låter bra i många olika sorters system, från klockradion till den feta hi-fianläggningen. Det är främst därför monitorer som Yamaha NS10 varit så populära, de översätter bra till andra system. En annan anledning till att använda monitorer är att få en bättre detaljrikedom och på så sätt kunna bearbeta ljudet bättre. Vissa saker som du inte hör i din hemanläggning kanske kommer fram i andra anläggningar, även om det är en billig bilstereo. Men visst kan man göra bra mixar med en vanlig hemstereo, det blir bara otroligt mycket mer gissande. Ett bra komplement till en hifi-anläggning är ju ett par bra studiohörlurar för att få lite bättre detaljåtergivning. tack för ditt uförliga svar. 🙁 studiohörlurar lät intressant. känner du till några bra såna runt tusenlappen?
  6. jo det klart. men då kvarstår faktum att man lika gärna kan mixa med en bra hemstereo. för de flesta lyssnar inte på musik i monitorer. sm58? okej ska ta en titt på den. hur skiljer den sig från 57an?
  7. avidya

    mickar och monitorer?

    jag undrar om någon har något tips på en mick som är bra både för inspelning av sång samt uppmickning av gitarrkabinett. hade väl tänkt mig runt tusenlappen. jag undrar även över en annan sak. kan man inte mixa i sina hemstereo-högtalare. ärligare ljudbild kan man väl inte få för det är ju ur sådana musiken kommer att ljuda i färdigt tillstånd, inte i några flashiga monitorer för massa tusen.
  8. tack för den... jag tenderar alltid att glömma bort att felsöka i själva platformen för kortet... nu fick jag upp kortet till 192 ...
  9. jag har testat det också... fungerar inte det heller... jag har verkligen inte den blekaste vad fan det kan bero på... jag har inte satt in synkplate-kortet i datorn men det kan väl fan inte ha nån betydelse om man inte har en ad/da-konverter inkopplad eller likande?
  10. jajemän. endast pulsar 2 kortet finns med. till och med när jag kör en "waveprofile" så säger den att kortet bara klarar 44!?
  11. ah jag har ju det. det är det som är så märkligt.
  12. Jag har ett problem med sonar 5. Jag kan inte få upp samplingsraten över 44. Jag vet att kortet (creamware pulsar 2) stödjer 96 men det verkar inte som att sonar har rätt drivrutiner för kortet eller nåt? Vilket också är väldigt märkligt för kortet är överst på listan över kompatibla kort på cakewalks hemsida. Jag kör även ett soundblaster live blabla enbart som styrenhet för midimixerbordet och tänkte att det kunde vara frågan om nån krock eller liknande men så är inte fallet. Någon som har någon eventuell teori? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...