Jump to content
Annons

solkie

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. får resultatet 2628 på Geekbench test. Det är inte speciellt högt
  2. In/Out sample rate 44100 Default SR & Pitch conversion: High Quality Buffer size: 512 samples Input Latency: 13.7 ms Output Latency: 14.6 ms Driver error comp: 0 Overall Latency: 28.3 ms Är det inte väldigt hög latency för ett, kanske inte å dyrt ljudkort, som utlovar mkt låg latency? Det skumma är att nu när jag satte på studion så kan jag köra alla 10 spår samtidigt och CPUn visar ca 48% Vid live performance test 68 % Gjorde en omstart av systemet för att se om det blev sämre igen. Men det är lika bra igen. Mycket märkligt! Hur fasiken kan det komma sig att det fungerar bätte nu? Har inte gjort någon som helst ändring. Jag blir tokig, ska jag köpa en iMac för 15k? Tack för att du tar dig tid Linus
  3. Det är totalt 10 spår, varav alla ej spelas samtidigt. kick (sampler, EQ) sub-bass (operator)(kompressor, EQ) pickup-bass (sampler, EQ, kompressor) hi-bass (sampler, EQ, komprsseor perc1 (sampler,, kompressor) perc2 (sampler, kompressor) Nexus(synth) (iZotope trash, pingpong-deley, kompressor, AMP) pickup wooosh sound (operator, autofilter, reverb) Gladiator (synth)(kompressor) Gladiator (synth) (kompressor) Det är när de båda gladiatorerna, perc1, pickup bass & kick går i gång som cpu mätaren går till över 100 % Alltså fem st spår spelas samtidigt som det krackelerar. Gjorde Live 8 performance test och då gick cpu upp till 160 % Vad kan vara fel? Är det någon mer information ni behöver för att försöka förtså mitt problem? Tacksam för hjälp av er pikzel och Linus. Går i tankarna på att köpa en iMac så jag slipper detta problem.
  4. Hej. Min MacBook klarar inte av att spela upp mer än 5-6 spår i Live. Sedan så går CPU-mätaren upp till 160 % och allt låter som total misär. Tänkte höra om era åsikter, vad kan vara fel, då jag tror att datorn bör klara av mer än så. ---------- MacBook 13 2.1 Intel Core2 DUO 2.0 GHz L2-cache 4MB 4 GB DDR2 SDRAM 667 MHz Intel GMA 950 Ny HDD 7200 rpm (ej SSD) Mac OS X 10.6 (Darwin 10.0.0) Ljudkort: Infrasonic Deux (firewire) Ableton Live 8.2.1 (original) Behövs det mer specifikationer? --------- Batteriet är dött och laddas ej. Batteriet har fått sig en smäll och sitter inte riktigt som det ska. Dock så går datorn att använda. ¤ Kan det vara så att det är batteriet som ställer till det? ¤ Finns det något program som kontrollerar statusen på datorn? Hjälp skulle uppskattas enormt då detta är extremt jobbigt att arbeta med.
  5. Medföljande B-DJ. Men funderar lite gran på Numark CUE, kanske lättare med pluggar där.
  6. solkie

    Behringer BCD2000

    Hejsan har införskaffat en BCD2000. Jag undrar vilka pluggar man kan använda till den? Har testat A0 Audio Flanger VST v2.0 men den vill inte fungera. Någon som har ett förslag? Tack
  7. Tack för det snabba svaret! Jo jag har kollat där men det står att det inte finns någon ljudenhet. Jag avaktiverade det integredarde ljudkortet som för övrigt suger balle. Saken hör till att jag har fått det och funger, sen la det av.
  8. Hejsan. Har ett Behringer F-Control fca202 kort som strular. Har installerat drivarna och datorn säger att allt är prima. Kan ändra latency i programmets fönster. Men när jag ska spela upp ett ljud i Winamp eller ska starta Cubase blir det problem. När jag öppnar Cubase så får jag felmeddelandet: "ASIO MME Driver: An active audio port could not be found. Errorcode: FE1-E-0600" Fick ett felmeddelande i Winamp också men jag minns inte vad där stog. Någon som har en idé på vad som kan vara galet? Tack på förhand!/T Edit: Fick fram ett svar genom google. Men det hjälper inte mig, kravet är bla. "Windows XP SP" för mitt ljudkort. -- I think that Service Pack 2 might be the problem. The following is a repost from Digidesign's website. "Digidesign has officially qualified Windows XP Service Pack 2 with Pro Tools|HD, HD Accel, Digi 002, Digi 002 Rack, and Mbox systems only. Although you may be able to use Service Pack 2 with Digi 001 and Pro Tools LE 6.4, it has not been tested and is therefore not officially qualified with Digi 001." You might want to try uninstalling SP2 to see if you can get it to work that way. I hope this helps.
  9. solkie

    CD NUMARK TT-1610

    Hejsan, funderar smått på att köpa mig ett mixerbord och cd spelare, sedan jag var hemma hos en kompis och mixade lite, skoj som bara den. Något man ska tänka på? Funderar på två sådana här: CD NUMARK TT-1610 Hur fungerar det, repas inte skivorna av nålen? Nån som har tips på ett billigt mixerbord?
  10. Vilken bra idé till tråd och vilka söta djur ni har. Hur gör jag för att lägga upp bilder på mina sötnosar? Testade att lägga upp de på putfile och sen använda mig av "IMG" taggen här, men det funkade ej. Hjälp mig gärna
  11. Funderar på att läsa en liknande utbildning i Varberg vid LBS skolan. LBS För er som undrar om det finns fler skolor. krissman> Skulle du vilja berätta lite om skolan och utbildningen du läser? Samt om du vet om det finns fler skolor i landet som har denna typen av utbildningar. Tack/T
  12. Bidrar med en längtan. Vill ha sommar nu! Sol, värme och festivaler 😄
  13. Okej tack för hjälpen, ska kolla där.
  14. Har kopplat in den via usb. Men hur väljer jag preset 4? Och om fallet skulle vara på att det är fel på inställningarna i mitt klavitur, hur gör jag då?
×
×
  • Skapa ny...