Jump to content
Annons

pegusp

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det verkar inte bara vara jag som har haft det här problemet iaf.. länk
  2. Jag vet inte.. Kan det inte vara så att Sonar bara skapa en grov tempvågform. Det känns som att det är preampet ändå. Jag kan påverka grejen lite genom att mixa input gain och tube drive. Preampet har ju två ingångar och de kanalerna delar på ett rör tror jag, om det kan ha något med det att göra. Jag tror inte det händer med softwaresynthar. Måste testa med en annan linebox och med någon intern grej, typ synth.
  3. Den vänstra bilden är under inspelning. Jag tog bilden med print scrn knappen och klistrade in den i paint. I och med att man stoppar inspelningen försvinner den inspelade vågformen i en sekund och sedan kommer den högra bilden..
  4. pegusp

    knasiga vågformer

    Jag har ett problem som jag behöver hjälp att reda ut. När jag spelar in genom mitt kassa preamp (alto mictube) i Sonar5 som ser vågformen i kanalen jättefin ut under det att jag spelar in. När jag sluter inspelningen så ändras dock vågformen och ser väldigt "fel" ut. Har bifogat en länk till en bild om någon är intresserad att kika på det. bildlänk Vardör ser det ut på det här viset? Är det det dåliga röret i preampen? Felet spegelvänds när jag spelar in på den andra kanalen.. Är det något jag kan göra själv för att fixa det?
  5. Kan förtydliga att jag alltså använder ch12 i Sonar för att sända ljud internt mellan kanaler. Gör jag fel här eller hur bör man göra? Juli@ kortet fungerar så att kanal ch12 är de analoga in och utgångarna och ch34 är de digitala. När jag skickar från ch12-ut till ch12-in ska kortet internt dirigera ljudet utan att man behöver kablar baktill. Hjälp snälla!
  6. pegusp

    Problem med Juli@

    Har plötsligt råkat ut för ett problem som äter upp mig! Min setup är ett Juli@-kort och Sonar 5.01 (jag har ingen extern mixer alltså). Problemet är att Sonar verkar skita i vilken enhet som är ljudut-standardenhet i fliken ljudegenskaper i windows (xp sp2). Eller så är det windows som inte berättar det för Sonar.. Jag har alltid haft ch34 som standardenhet och sedan valt att monitorera (?) till ch12 så att ljudet allttid går till förstärkaren i vardagsrummet först och även till förstärkaren vid datorn. I Sonar har jag för att kunna spela upp och in software-synthar gjort följande: 1: skapat ett midi-spår och ett audio-spår. 2: valt min plugg i respektive spår och låtit audio-spåret spelat upp på kanal ch12. 3: skapat ett nytt audio-spår och valt ch12 som ljud-in och sedan låtit det spåret spela upp på masterkanalen. Detta måste jag göra eftersom det inte går att spela in på den kanal som spelar upp softsynthen. Jovisst det går på midi-kanalen men jag vill ju spela in som wav. Det som plötsligt har hänt är att jag inte kan skicka ljud mellan audiokanalerna. Den första kanalen behåller sin rätt att spela upp ljudet även med ch12 som val ut (trots att inget ljud ska höras då pga standardenhetgrejen...) och att kanal två lämnas tyst. Saken är den att jag precis installerat om datorn. Innan såg allt likadant ut och då fungerade det ju! Ljuddrivrutinerna går ta bort och installera igen men det gör ingen skillnad. Ingen skillnad på ASIO eller WDM-läge. Winamp gör precis som jag vill dvs spelar på ch34 och tystnar när jag väljer ch12 i waveout.
  7. Hallå! Förlåt om man väcker liv i en avdankad tråd här men jag har precis läst igenom hela med stort nöje! Står i startgroparna till att köpa en likadan setup. Jag kommer då få "problemet" att kunna sända ut mitt ljud till förstärkaren i data/studio-rummet. Jag vet precis vilka kablar jag behöver - 1st BALANSERAD mono-tele(hane)-->1st Rca(hane) per kanal. Nu postar jag en bild med en xlr-kontakt som exempel men idén är samma... Råkar det vara så att pinne 2 ligger på spetsen av en balanserad mono-tele? Inte kan man ha sådan tur att det skulle fungera att köpa en mono-tele till rca i butiken (eftersom pin 1 och 3 då sluts till varandra som på bilden). Man kan ju alltid göra kabeln själv tillslut.. Min slutliga undran är dock om det är ok att koppla så här? Är inte en balanserad signal för stark (+4db?) för att kopplas in en förstärkare? Kan man ställa utgångarna på Juli@-kortet så att signelen blir rätt (-10db). Är det bara att sänka ljudet i volymkontrollen i xp och vara försiktig med volym ratten på förstärkaren? Kommer allt att brinna upp? Undrar om Micke fick allt att fungera till slut...
  8. Oj märkte att monitorutgångarna på det kortet också är balanserade... Jag trodde att det var rca-kontakterna på kortet man menade. De är digitala utgångar?
  9. Ok! Jag kan även tänka mig ett M-audio Audiophile 192 som jag ser har två balanserade in, två ut och två monitor-utgångar. Kan man välja att de monitor-utgångarna ger ljud från masterkanalerna i Sonar (som jag kör) eller loopar de bara ut ljudet som för tillfället trillar in på kortets ljudingångar? De måste väl ändå ge hela mixen ut eller vad har man de annars till?
  10. pegusp

    Hur koppla Esi Juli@

    Funderar på att köpa ett nytt ljudkort och ett paket med mik+preamp (Studio projects B1 + VTB1). Har funderat på ESI Juli@ som jag tycker passar in. Har även kollat på E-mu 0404 och lite på Terratec Phase 22. Grejerna kommer användas i min "hemmastudio". Just nu håller jag på för att det är skoj men vill gärna ha grejor som går att använda ett tag. Kommer nästan uteslutande spela in en kanal åt gången (tipsa gärna om något som är micpreamp och linebox samtidigt, alltså tvåkanaler!) så kortet behöver inte ha fler än två ingångar.. Eftersom jag gärna vill köra balanserat från micpreampen in i ljudkortet (ej på 0404?) så undrar jag hur jag ska koppla upp mig till förstärkaren vid datorn? Jag vill ju gärna höra vad jag spelar liksom! Kan de balanserade utgångarna även kopplas rakt in i line-in på stereon med adapter till rca? De vanliga rca-kontakterna på Juli@ är ju bortkopplade när jag switchat till den balanserade sidan av kortet... Förstärkaren har inte digital in.
×
×
  • Skapa ny...