Jump to content
Annons

GruGloG

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag skulle nog kallat det för ett dsus47 lite beroende på vad det har för funktion i låten vad som kommer efter o.s.v Agående lite speciella fingersättningar i skalor så är det t.ex ess-dur jag kommer att tänka på där du börjar med pekfingret (eller, du och du, jag gör så iaf )
  2. men shit eller!?!?! Var du i Köpenhamn igår eller? 😄 Så GRrrrrrrrymmmt bra konsert ju!! 🙂 Eller vad säger du? Vart stod du? Jajemän, hehe, helt sjukt bra. Dom köttade verkligen på, lukathers gitarrsolo efter kingdom of desire måste vara det sjukaste jag någonsin sett. Jag stog typ i m itten kanske 7-10 meter från scenen, vilket tryck, det var så man blev rädd så bra det var 😄. Jag gillade när mike porcaro skulle presentera lukather 😛
  3. Tvärtom. Jag tycker att Johannes Cornell recension (med milt våld) tar upp en aspekt av bandet Toto. Nämligen att måhända har de skrivit en del riktigt bra poplåtar, men tyvärr lyckas de inte framföra dem på ett sätt som attraherar fler än musikermusiker som framförallt uppskattar musikernas individuella prestationer. Sedan undrar jag vad du menar med Jeff Porcaro vs punk? 😉 Ja fast nu skrev jag ju faktiskt att just den här recencenten faktiskt hade substans i sin kritik. Sen kan jag inte hålla med dig om att dom spelar sin musik på ett sätt som bara skulle uppskatta s av musikmusiker för deras inviduella skicklighet (även om t.ex lukatathers galna solo ikväll var riktigt skoj att lyssna på) då jag tycker att dom verkligen myntar uttrycket samspelta. Det är ju inte så att jag skulle dö för att se en solokonsert med Greg Philliganges, utan för mig är TOTO verkligen ett band som vet hur man öser brallorna av en publik live även utan tekniskt halvt omöjliga nummer (även om du inte bara menade att dom var tekniskt skickliga, förhoppningsvis). Angående Jeff Porcaro vs punk är det ett mycket fint citat av nyss nämnde om dåtidens så kritikerrosade punkrock och mot hela den samlade musikkritikerkåren, som skulle kunna ligga till grund för iallafall några av den tidens sågningar av TOTO, hur det än är med den saken så är det ett otroligt välfolmulerat citat om du kan hitta det någonstans 🙂. För att gå över till kvällens show så var det så otroligt ösigt så att det var nästan osannolikt, även om ordet tryck inte är det ord de flesta kommer att tänka på när dom tänker TOTO så måste jag säga att jag har svårt att tänka mig en konsert där bandet spelar med mer tryck än vad de gjorde ikväll, helt sanslöst. Mer TOTO till folket 😄!
  4. Vi lever i en tid av radiomusik, fast vad som spelas på radio speglar ju inte direkt hela allmänhetens musikpreferenser (mer ungdomar/barn i yngre tonåren, sorgligt men sant), så det är nog ingen fara med rocken som den ser ut i dag. Fast den lite äldre rocken såsom Jimi Hendrix och company finns ju bara kvar genom gamla inspelningar (nästan), fast det är väl en del av tidens gång antar jag.
  5. Fast att dra in en recension från en svensk journalist i en diskution om man vad tycker om TOTO är väl inte sådär jätterelevant då den svenska journalistkåren aldrig har varit särkilt objektiv i resencioner mot TOTO (tänk Jeff Porcaro vs punk). En lite notis när det gäller det är att i deras recensionernästan alltid står att TOTO skulle vara dåliga därför att dom är överproducerade och att dom skulle överdriva genom att bara vilja visa upp sin musikaliska förmåga vilket förutom att det är fel (inte att dom skulle vara grymt bra producerade för det är mera en sanning än en åsikt) inte har så mycket med deras musik att göra utan mer deras sound o.s.v. Just den här recensionen fokuserade i alla fall en del på att han inte gillade musiken, men kolla tillexempel in några recensioner om deras senaste skivor för att förstå vad jag menar. Bara 2 dagar kvar till Köpenhamn nu 😱
  6. När dom tog bort livemusiken gjorde dom någonting dåligt till någonting ännu sämre, och idag finns det nog inte en enda låt (sanningen att säga har jag inte hört alls många i år) i schalgerfestivalen som är ren dynga(20000 miljoner radiotechnolåtar med trummaskiner som bankar på varje slag, ungefär lika kul som att höra på när Bert Karlsson utvecklar sina tankar om det intelektuella med att driva Fame Factory).
  7. GruGloG

    GULD!

    JAAA!!! Fast det usch va nervöst det var.
  8. Självklart , biljetterna till köpenhamn har en säker plats i mitt kassaskåp 😄
  9. Hela Laserdance inlägg i TOTOtråden e underbart skojjigt 😏
  10. Jag tillhör dom inbitna TOTOälskarna som i stort sett gillar allt dom gör och är därför inte speciellt objektiv i synen på dem men jag måste säga att jag inte förstår hur man kan klanka ner på dem för att dom är tajta eller gör perfektionist musik (lyssna förresten på the refereeman från den japanska utgåvan av nya skivan för motsatsen till polerad västkustrock 😎) då det är det alla musiker i grunden strävar efter (iallafall att vara tajta, har någon någon gång hört talas om ett band som VILL vara otajta 😏?). Tack o hej för mig.. För övrigt börjar jag bli lite ledsen över att jag inte har några biljetter till Köpenhamn än :'(.. Hoppas det finns kvar några stycken iallafall ^^.
  11. GruGloG

    Toto

    Har hört tre hela låtar från FiB och smakprov från resten, och jag säger er, detta kommer bli en av deras bästa skivor någonsin. Alla TOTO-älskare borde som jag skutta som gaseller till skivbutiken den 10 februari och kasta sig över disken för att få tag i ett exemplar. Ni som inte gillar TOTO borde nog kolla in det ändå, där finns något för alla smaker (förutom för dom som tycker att TOTO är själlöst, tråkigt etc. etc. för er kan man nog aldrig få att ändra åsikt 😕).
×
×
  • Skapa ny...