Jump to content
Annons

Dweeze

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Dweeze

  1. Hej! Jag har lackat om en hel del gitarrer. Tog kontakt med en snubbe som hade en billackeringsverkstad. Gjorde allt underarbete själv sen hjälpte han mig med lacken. Det jag rekommenderar är att du använder cellolosa lack. Vet ej om det går att få tag på mer, men jag tror det.. Tänk på att du ska ha många lager lack och att slipa med väldigt fint sandpapper mellan varje lager. Vissa av mina gitarrer ångrar jag att jag lackat om, de skulle inbringat ett betydligt högre samlarvärde om de hade fått behålla sin originallack, men det är ju bara viktigt om man skulle vilja sälja och det rör sig om lite unika instrument. En "Les Paul" modell kan nog vara lite knepig att få snygg, du har ju sargkanter som man måste vara väldigt varsam med. Men go for it, om du har tiden och tålamodet. Det tar tid om du vill få det snyggt!
  2. Grymt bra! Kul att det fortfarande finns musiker som behärskar ett "riktigt" instrument. Tycker inte det finns mkt att klaga på men skulle uppskatta en riktig livetrummis när den ska skeppas ut i handeln! 😳 Skulle lätt kunnat platsat på Steve Vai´s Passion & Warfare platta från förr. Såg att du använde JJ Labs stärkare, har själv sneglat lite på dom på avstånd, men har hittills aldrig testat. Vad kan den jämföras med? Engl, Hiwatt? Vilken modell kör du?
  3. Dweeze

    antivirusprogram

    Kör AVG free edition. Är gratis och fungerar utmärkt utan att suga musten ur datorn som Norton, Panda och de andra monstren. Har provat de flesta och detta funkar perfekt ihop med musikproduktion
  4. Dweeze

    Motu 896 HD?

    Är det verkligen ingen som har någon erfarenhet av Motu 896 HD? 🙂
  5. Dweeze

    Motu 896 HD?

    Jag funderar på att byta ut mitt M-Audio Delta 1010 till något bättre. Har kollat lite på Motu 896 HD och det verkar vara ett hyggligt ljudkort (iaf på papper). Är det någon som har erfarenhet av att köra detta på Windows XP? Hur är de inbyggda micpreamparna mm.? Har även sett att det går att köpa till ett PCI kort, vad behövs det till om man vill köra firewire? Alla tips välkomna tack!
  6. Ja, det blev en del experimenterande innan det blev bra. Slutade med en AKG C3000 till melodiregistret och en Studio Projects C1 till basen ( blev en hel det klickljud som kom in där). Hängde en SM 57:a över, och detta funkade. Var ganska lätt att hitta en juste balans när man hade 3 olika ljudkällor att välja mellan. Tack för hjälpen!
  7. Tack för snabbt svar. Vilken typ av mickar ska jag använda? Stormembrans mickar eller dynamiska typ SM-57?
  8. Dweeze

    Mickning av dragspel?

    Har ev. åkt på att spela in dragspel inom kort.. Har genom åren spelat in de flesta instrument men detta är något helt nytt för mig 🙂 . Någon som kan guida mig i detta ämne. Tar tacksamt emot alla förslag.
×
×
  • Skapa ny...