Jump to content
Annons

MagnusGr

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Själv väntar jag mest på följande: Trans-Siberian Orchestra - Night Castle James Newton Howard - The Happening John Williams - Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull Ska bli intressant att höra Metallicas nya också, tack vare Rubin
  2. Jepp, ljudkortet är invalt som in/utkälla. Är en ny iMac i aluminium ja.
  3. Har precis inhandlat ett sådant här ljudkort och jag har såklart problem.. Det knäpper. Alltid. Får knäppar enbart genom att lyssna på musik i iTunes, så det är inte ens värt att spela in något i Logic, där det är samma effekt... Har skickat iväg mail till Terratec, men jag tänkte höra om ni kanske hade några tips 😮 Kör en iMac, 2.4Ghz, 2Mb Ram Drivisarna är uppdaterade med senaste.
  4. Hej och hå Efter 10 år av mycket strul med PC har jag tänkt att ta klivet över till Mac.. Efter lite surfande blev jag väldigt sugen på en ny iMac, då de verkade ha nog med prestanda och var grymt snygga! Men saken är den att man måste köra med Firewire ljudkort eftersom de inte har några extra PCI platser, men efter att ha kollat på några forum verkar det som att väldigt många har problem med firewire porten och just iMac.. Är det någon här som kör med firewire och iMac? Är det problem? Vore grymt tråkigt om allt föll på att Apple inte kan ha en fungerade firewire port nu när de vägrar ha en pci plats ledig... 😉 Mac Pro är lite i dyraste laget, annars kunde man ha kört på en sådan.
  5. För det står "Status: Mottagen" under orderhistorik, jag antar att det står "Skickad" eller nåt liknande om de skickat den? Eller?
  6. Beställde en mikrofon i tisdags, betalningen gick ut på onsdagen... Men inte skickar de något. (Varan finns på lager). Börjar ta lite väl lång tid nu tycker jag. 😆 Email vill de inte svara på heller.
  7. Argh, teknisk är jag då inte.. 😱 Har kopplat telekablarna in i mixern, men det ljuder inte så mycket. För några år sedan körde jag ProTools + JV-1010, och där har jag för mig att man kunde välja ljud från synten ur en lång lista inne i ProTools, men jag kanske minns fel.. Hjälp, hjälp.
  8. Ah, så ja. Nu går MIDI-meddelandena igenom, tusen tack. Och sen ljudkablarna då? Ska de gå från output 1 in i mixern?
  9. Jag hittar inge input/output någonstans känns det som. Under "MIDI Interface communication" hittar jag inget i alla fall. Under "Song settings" och "MIDI options" finns dock: Instrument without MIDI through function: No Output Det ger utslag på transportpanelen så att man ser vilka ackord som spelas.
  10. Hej Är ganska ny inom området och skulle behöva lite hjälp... Har sökt men inte riktigt funnit det jag behöver. Har införskaffat mig en Roland JV-1080 och nu skulle jag behöva lite tips på hur jag får det hela att funka. Har kopplat MIDI-klaviaturen till MIDI-in på mitt Audiophile ljudkort, och från MIDI-out till MIDI-in på Rolanden. MIDI signaler går in i datorn men går inte vidare till synten, hur ordnar jag detta? (Testade att köra klaviaturen direkt in i synten och då lös i alla fall MIDI message). Och hur ska jag koppla in Rolanden i mixerbordet? Från vilka utgånger till vilka ingångar? (Har ett Phonic MM1002). Använder en PC och Logic.
  11. Ännu en fråga... Det går inte att koppla Yamaha:n till en förstärkare och yttre högtalare eller? 🙂
  12. Hejsan Var idag ute och provade ett par stagepianon. Han som jag pratade med i butiken tyckte att jag först skulle testa en Casio (Privia) vilket jag var tveksam till då jag bara hört skit om dem, men jävlar vilken känsla i klaviaturen det var! Mycket överraskad. Knappast nåt jag skulle kalla 'leksak' som så många andra verkar göra. Sen provade jag en Yamaha P70 (då de inte hade P60 längre), och där blev jag faktiskt besviken efter allt gott jag hört om Yamaha, tangenterna kändes mycket lättare och oskönare att spela på. (Nu utgår jag från att P60n har ungefär samma keybed..) Tycker även att ljuden var jämlika, Yamaha var absolut inte överlägsen på något sätt i alla fall. Det enda negativa jag hittade med Casion var att det brusade i hörlurarna när jag drog på lite volym... vore ju inte så kul om alla enheter är så? Det är mitt största bekymmer... Nu till priserna... Yamaha P60 kan jag få för 6 995:- inklusive ställ och Casion går för 5 995:- inklusive ställ. Vad tror ni om livslängden på dessa apparater? Är ju inge kul om de pajar efter ett år eller två. Och så var det bruset på Casion... kan detta tänkas finnas med på alla ? Vilken tror ni på?
  13. Måste bara lägga min röst på Danzig - Danzig från 1988. Underbar produktion. Sånt skönt 'basic' ljud. Trummor, gitarr, bas, sång. Oerhört raka låtar. Mer sånt här. Rick Rubin är en liten favorit.
  14. Tori Amos - The Beekeeper min favorit från 2005. Låten "Toast" är så bra som musik kan bli.
×
×
  • Skapa ny...