Jump to content
Annons

Notknäckaren

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Notknäckaren

  1. Då ska du defenitivt kolla in videosektionen på www.warbeats.com
  2. Ja då är problemet sannolikt det att din konverterade fil saknar filminformation och bara innehåller ljudinformation. Kolla konverteringsinställningarna innan konvertering. Konverterar du från först QickTime -> xvid till mpeg? Det är isåfall ingen bra idé. Vid konvertering ska du undvika att dels gå från xvid till mpeg av bildkvalitetsskäl, dels flera konverteringssteg (typ 3 ggr) av samma skäl. Har du laddat hem ANV så konvertera enligt mitt förra inlägg eller välj .wmv eller .avi format och ställ in bildformatet till Original så kommer det att funka.
  3. Any Video Converter är busenkelt så det kan du gott ladda hem tycker jag. Vad gäller vilket filformat som är lämpligt så beror det ju på vilken utkvalitet du vill ha på slutprodukten. Formatet i sig är egentligen inte så mycket att hänga upp sig på utan det som är viktigt är vilken kvalitet formatet stödjer vad gäller bitrate och khz. Andra saker att tänka på är vilket bildformat som konverteringen resulterar i såsom 4:3 eller 16:9. Alla sådana här parametrar ser du i förväg (och kan dessutom ändra på själv om du vill) i Any Video Converter (ANV). ANV har olika defaultformat som du kan välja på. För högsta kvalitet så välj DVD video PAL Movie (*.mpg) och hämta sedan upp denna film i Movie Maker. Testa gärna att konvertera en liten kort filmsnutt med olika defaultinställningar. Du kan ju snabbt kolla resultatet genom att öppna och kika på den konverterade filmen för att avgöra vilket format som ger bäst kvalitet.
  4. Det är för att Windows Movie Maker inte stödjer det filformatet. Egentligen är det inget konstigt. Det finns en mängd olika filformat och Microsoft som utvecklat Windows Movie Maker har helt enkelt valt att inte inkludera stöd för QuickTime formatet. Varför kan man fråga sig? -Ja det har möjligtvis att göra med att det är konkurrenten Apple som ligger bakom QuickTime. Oavsett vilket är detta inget att hänga upp sig på utan då konverterar man bara QuickTime filmen till ett annat format som Windows Movie Maker klarar av. Du ska få ett bra tips på en mycket bra filmkonverterare här: Any Video Converter. Laddas hem från http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/
  5. -Självklart går det men då får du kapa i filmens tidslinje, där du vill sticka in stillbilden, lika lång tid som du vill att stillbilden ska visas. I annat fall kommer filmen att dels bli så mycket längre som den summerade tiden som dina stillbilder i filmen upptar, dels osynkad med musiken. Alltså vill du ha in en bild någonstans i ett filmklipp börjar du med att dela filmklippet i två delar om du anser att du måste det (det finns en funktion för detta i Windows MovieMaker). Sedan lägger du in stillbilden mellan klippen och bestämmer hur lång tid du vill att stillbilden ska visas genom att dra i bildens högerkant. Låt säga att du vill visa bilden i 2 sekunder. Därefter drar du i filmklippet genom att dra i filmklippets högerkant och tar bort 2 sekunder.
  6. Den är inte blå. Det är DUsom ÄR BLÅÖGD!
  7. Det förvånar mig inte ett ögonblick att du tyckte den var fin.
  8. ...och så här ska det låta när du är färdig med grunden. Basexempel.mp3
  9. Ja ungefär så och i två lager ja men...om vi skiter i melodin och håller oss till ackord ur exvis C-dur skalan som har tonerna: C,D,E,F,G,A,B och tar de 3 grundackorden i den skalan som är C-dur,F-dur och G-dur. C-dur innehåller tonerna C,E,G tillsammans (rotnoten är C) F-dur innehåller tonerna F,A,C tillsammans (rotnoten är F) G-dur innehåller tonerna G,B,D tillsammans (rotnoten är G) Ackord (3 takter med 4 slag i varje takt) : | C C C C | F F F F | G G G G | Bas: | C.......... | F......... | G.......... | Med detta som grund. Kan också tillägga att basen lägger du i samma oktav som ackorden.
  10. Observant jäkel du 😉 Ska bums rätta till felet. Rotnoten i C ackordet är noten C.
  11. Inte specifikt direkt för melodin kan ju spelas av ett basinstrument. Sedan är det ju olika inom vilken gengre det handlar om. Men för att göra det enkelt och utgå från en slags grund att stå på om du har en ackordföljd i din musik så kan det vara lämpligt att låta basen följa denna på något sätt. Då är en bra början att plocka ut varje rotnot för resp. ackord i slingan och spela varje sådan not med sin bas när ackordet spelas. Ex.vis har du ett C-dur ackord så slå an ett C ur C-dur skalan på din bas. Då har man skelettet som man sedan kan bygga vidare på enligt den modell jag skrev ovan under "Göra basgången mera intressant". När du är klar kommer du att höra att basen på sätt och vis också blir att följa rytmen. Prova får du se i något musikskaparprogram. Det funkar faktiskt och ofta låter det bra också!
  12. Basen fungerar som ett klister mellan trumdelen och den musikaliska delen i en låt pga av att den ofta spelar efter bastrummans rytm eller med samma groove. Grundregler för basen: 1. Ska följa ackordföljden och spelas i samma skala. 2. Enklast sättet är att basen följer följden i ackordens rotnot. Sammanfattningsvis: a. håll dig inom skalan och b. följ ackordgången! Göra basgången mera intressant: 1. Kan göras genom att följa kicken vilket förändrar groovet i låten. 2a) Addera variaton eller/och betoning (accenten) för att sätta ytterliggare piff på basslingan. Ett trick är att utgå från noten i basslingans första slag i varje takt och lägga till en not som ligger två halva tonsteg under första slagets not i slutet på takten. 2b) Lägga till ghost (16 delar) noter med lägre velocity efter. Ghost note = kort repetition av föregående not. 2c) Lägga till ett fill in för att accentuera slutet av exempelvis en fyra takter lång fras. Se då till att du arbetar med a) toner ur samma tonskala som ackorden och att du kanske går upp och sedan lite ned med alla toner ur samma skala.
  13. Kör du med Windows XP så har du också Windows Movie Maker som är ett alldeles ypperligt verktyg. Det är superenkelt att komma igång i det och har nästan ingen inlärningströskel alls. Med programmet kan du göra precis allt det där som du efterfrågade. Här är en video, i ett helt annat ämne än musik, som är gjord i Windows Movie Maker.
  14. Intressant aspekt men du får nog precisera dig lite tydligare om du vill att jag ska fatta.
  15. Tack så mycket och tack för dom goda råden 🙂 Jag ska försöka gå vidare enligt din modell men det kan ta lite tid för jag behöver läsa in mig lite mer på vad som är karaktäristiskt för en refräng och kanske lyssna in mig på några låtar. Behöver också låta dina råd sjunka in ordentligt då jag känner att jag inte riktigt är med till 100% på hur du menar...men som sagt får det sjunka in så fattar jag nog efter ett tag. Tack så mycket 🙂
  16. Tack ska du ha 🙂 -Jag har faktiskt inget behov av att sjunga utan det som styr mig är behovet att lära mig göra lite musik och förhoppningsvis bli bättre på det efter mina egna förutsättningar. Först och främst ska det låta bra i mitt öra, i andra hand låta bra i andras öron. Skulle det bli aktuellt någon gång att spela in sång så får nog någon annan stå för rösten men jag håller med dig lite...kan Dylan så borde det ju gå🙂 Hur som helst så ska jag försöka göra en treminutare av min lilla låt. Men just nu vet jag inte hur melodin ska fortsätta utan att förlora grunden i melodin. Sedan vilka instrument jag ska komplettera med, om jag överhuvudtaget ska ha med något mer instrument. Trummor känndes absolut inte meningsfullt att inkludera i låten. Tycker väl inte heller att basen skulle göra någon större nytta heller faktiskt. Det är inte så lätt som man skulle vilja att det skulle vara 🙂
  17. Det var väl lite så jag gjorde trots att jag inte kan sjunga alls 🙂 Har en hemskt röst tycker jag själv. Jag gjorde ungefär som du skrev fast istället för att sjunga så nynnade jag fram melodin, eller kanske mera doade fram den och översatte den till toner i G-dur skalan.
  18. Kul att du tyckte den var ok 🙂 Roligt att få någon slags respons och då helst positiv sådan 🙂 Sånt blir man uppmuntrad av och då känns det som om man är inne på rätt linje. Man vill ju inte att lyssnaren ska börja skratta i alla fall. Av den anledningen känns det som om harmonierna i en låt är viktiga att hålla sig till även fast stycket jag gjorde är enkelt och amatörmässigt i grund och botten. Som jag skrev i mitt inlägg tidigare så blev jag nöjd över vad jag lyckades åstadkomma för att för egen del uppnå någon slags tillfredställelse. Är ju i 40+ åldern och började med musik i samma ålder och med tanke på det så känns det stimulerande att det går att lära sig förstå "lite" av musikens språk trots att man börjat sent i livet. Betänk att jag faktiskt fick börja på en 6-årings nivå. Eftersom jag alltid har betraktat mig (och gör väl forfarande) som en notanalfabet och faktiskt även som omusikalisk. Utifrån det så får jag gå den hårda vägen, i musikens virrvarr, för att försöka få ett grepp om några, för mig använbara regeler som hjälper mig på vägen i mitt taffliga skapande...och det är väl på det sättet introt på min sk. ballad 🙂 kom till när jag igår lekte lite med FL Studio i min laptop. På någon halvtimme så var jag klar och det enda jag gjorde var att tillämpa dom regler jag tillgodogjort mig. Svårast var det ju med melodin för där finns egentligen inga regler som går att tillämpa.
  19. Möjligt att detta inlägg ligger i fel forum. Hur som helst så... För några år sedan började jag att lära mig spela piano efter att hela livet gått med en önskan om att kunna läsa noter och förstå mig på musikens språk. Har alltid betraktat mig som en musikalisk analfabet men gav mig fanken på att jag måste väl kunna lära mig något litet i alla fall och sedan se vad det leder till. Köpte mig då ett keyboard och lite senare även ett digitalpiano. Började sedan med att ta lite pianolektioner men har mestadels övat på egen hand. Teori via nätet och i böcker och praktik i dator och på piano. Att lära sig noter är inte så svårt men att spela efter noter i rätt tempo är en helt annan sak. Första tiden ägnade jag mig mest åt melodispel för att träna upp kopplingen mellan notläsning-hjärna-fingrar. Här krävs det enormt mycket övning och säkert en hel del medfödd talang och jag inser att jag aldrig kommer att bli någon virtuos men med tålamod och träning märker jag att jag hela tiden utvecklas. Detta är verkligen stimulans för själen. Som grabb gillade jag även rytmer väldigt mycket och när radion var på där hemma så kunde jag inte låta bli att trumma med fingrarna på bordskanten eller på något annat. Mor och Mormor blev ibland tokiga över detta och bad mig: -Snälla sluta med det där trummandet hela tiden! Det gick inte att helt låta bli 🙂 Rytmkänsla har jag nog mer av än renodlad musikalisk talang. Har haft det på känn liksom och därför införskaffade jag mig ett digitaltrumset för snart ett år sedan, för att se hur jag kunde utvecklas på detta instrument. Där går det mycket bra tycker jag själv och man får hela tiden mycket bra feedback på att man utvecklas snabbare på trummor än på piano. Under resans gång har jag då och då ägnat lite tid åt att försöka lära mig använda FL Studio. Fick upp ögonen för detta program som jag tycker är helt suveränt. Är absolut ingen expert på FL Studio men har skrapat mycket på programmets många ytor och förstår hur kraftfullt det är. Efter ytterligare en tid fick jag för mig att det vore kul att kunna spela in lite egna trumkomp på datorn och kanske även lägga på lite eget pianospel ovanpå. Införskaffade mig därför ett externt ljudkort, EZ drummer och ett par enkla monitorer. Cubase LE följde med ljudkortet och programmet funkar fint när man vill spela in sig själv med ett instrument. Några månader senare införskaffades även en elgitarr och en liten multieffekt dessutom. Basen då? -Nej den får vara för där tror jag nog att datorn gör ett lika bra jobb som en riktig bas. Nu hade jag allt för att börja skapa egen musik:) Whoooops!!!? Skapa egen musik? -Jag vill, jag vill, jag vill...men hur gör man?🙂 Det är något helt annat och ett nytt ämne än att lära sig noter och lära sig ett instrument lite halvtaskigt. En helt annan aspekt i musikskapandet skulle man kunna säga. Hur som helst så har ovanstående gjort att jag har fått ett stort behov av att utvecklas vidare och det ena leder till det andra och plötsligt står man där med helt andra och lite större mål än vad man hade från början. Från början var det just att lära sig spela piano efter noter och nu är målet att kunna skapa musik och blanda instrument och i harmoni med varandra dessutom så att det låter bra i mina öron och förhoppningsvis i andras öron också. Vad är bl.a. viktigt att kunna förstå lite bättre då? -Jo betydelsen av hur skalor och ackord hänger ihop i sitt sammanhang. Sagt och gjort. Ut på Internet, Youtube...lite böcker...lite övningar...lite forum och så mitt första staplande försök efter "konstens alla regler" att göra en enkel snutt med en enkel, simpel melodi i G-dur. Bifogar filen med detta inlägg. Notknäckaren.mp3 22 takter lång. Bara två instrument och en liten effekt på melodin. Målet var att få det att låta bra och att det ska vara harmoniskt. Jag är nöjd med resultatet men frågan är om du är det? Lyssna gärna. Melodin är simpel och jag kan nog inte åstadkomma så mycket mera melodi än så här just nu i alla fall för jag har upptäckt att det är svårare att skapa en bra melodi en att skapa musik i harmoni. Det krävs talang för det och det har jag inte men det roliga är att jag har lärt mig mycket under resans gång.
  20. Verkar som om du försöker med att lägga in ett sample (ljudklipp) i samplern i samma pattern som beatet på 8 takter. Stämmer det? Isåfall om du gör så, så måste klippet vara lika långt i antal takter som beatet. Om det är det så behöver du inte ändra något i samplets channel settings. Kan rekommendera en sida www.warbeats.com som är otroligt bra om du snabbt vill komma in i FL Studio. Kolla tutorialvideona, ställ frågor i forumet. När du kollat videona så kommer du att förstå bättre hur bra och kraftfullt FL Studio faktiskt är.
  21. Öppna pianorullen och lägg in synthen där fr.o.m takt 3 istället för att använda pattern.
  22. Är det någon som vet vilken originalartist (grupp) som är kända för det här riffet? Jag har hört det så många gånger men kan inte placera det. Kolla länken och efter exakt 1 min kommer riffet som pågår ca 10 sek. Låter som Van Halen men är det dom och vad heter låten?
  23. Jo då nu har jag läst på i manualen om både cursor och punch out. Problemet har inget med detta att göra! Men nu har jag löst det 🙂 Jag noterade att varje gång som inspelningen avbröts skrevs det på disken. Jag undrade varför? Slog på inspelningen flera gånger och satt och tittade på skärmen. Såg då att mätaren för ASIO Time Usage slog i taket så att ASIO Overload visade rött varje gång som inspelningen avbröts. Det verkade som om det var någon slags "polling" som slog ut inspelningen. Detta poblem kännde jag igen sedan tidigare då jag råkat ut för det i något annat sammanhang på någon annan dator. När man får uppfattningen att det ligger någon slag "polling" bakom som stör ut så stänger jag alltid av nätverkskorten i datorn. Sagt och gjort denna gång också...jag stängde bara av det trådlösa nätverkskortet i min dator och inspelningarna fungerar nu klockrent:) Så till alla med samma problem prova med att stänga av det trådlös nätverkskortet. Samma sak gäller för både trådlöst och icke trådlöst. Om det inte hjälper med att stänga av det trådlösa så prova även med att inaktivera drivrutinerna för nätverkskortet i Enhetshanteraren.
×
×
  • Skapa ny...