Jump to content
Annons

Notknäckaren

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Intressen
    Musik, foto & filmskapande, motorcykelåkning, astronomi.

Socialt

  • Skype
    bikeguy@live.se
  1. Då ska du defenitivt kolla in videosektionen på www.warbeats.com
  2. Ja då är problemet sannolikt det att din konverterade fil saknar filminformation och bara innehåller ljudinformation. Kolla konverteringsinställningarna innan konvertering. Konverterar du från först QickTime -> xvid till mpeg? Det är isåfall ingen bra idé. Vid konvertering ska du undvika att dels gå från xvid till mpeg av bildkvalitetsskäl, dels flera konverteringssteg (typ 3 ggr) av samma skäl. Har du laddat hem ANV så konvertera enligt mitt förra inlägg eller välj .wmv eller .avi format och ställ in bildformatet till Original så kommer det att funka.
  3. Any Video Converter är busenkelt så det kan du gott ladda hem tycker jag. Vad gäller vilket filformat som är lämpligt så beror det ju på vilken utkvalitet du vill ha på slutprodukten. Formatet i sig är egentligen inte så mycket att hänga upp sig på utan det som är viktigt är vilken kvalitet formatet stödjer vad gäller bitrate och khz. Andra saker att tänka på är vilket bildformat som konverteringen resulterar i såsom 4:3 eller 16:9. Alla sådana här parametrar ser du i förväg (och kan dessutom ändra på själv om du vill) i Any Video Converter (ANV). ANV har olika defaultformat som du kan välja på. För högsta kvalitet så välj DVD video PAL Movie (*.mpg) och hämta sedan upp denna film i Movie Maker. Testa gärna att konvertera en liten kort filmsnutt med olika defaultinställningar. Du kan ju snabbt kolla resultatet genom att öppna och kika på den konverterade filmen för att avgöra vilket format som ger bäst kvalitet.
  4. Det är för att Windows Movie Maker inte stödjer det filformatet. Egentligen är det inget konstigt. Det finns en mängd olika filformat och Microsoft som utvecklat Windows Movie Maker har helt enkelt valt att inte inkludera stöd för QuickTime formatet. Varför kan man fråga sig? -Ja det har möjligtvis att göra med att det är konkurrenten Apple som ligger bakom QuickTime. Oavsett vilket är detta inget att hänga upp sig på utan då konverterar man bara QuickTime filmen till ett annat format som Windows Movie Maker klarar av. Du ska få ett bra tips på en mycket bra filmkonverterare här: Any Video Converter. Laddas hem från http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/
  5. -Självklart går det men då får du kapa i filmens tidslinje, där du vill sticka in stillbilden, lika lång tid som du vill att stillbilden ska visas. I annat fall kommer filmen att dels bli så mycket längre som den summerade tiden som dina stillbilder i filmen upptar, dels osynkad med musiken. Alltså vill du ha in en bild någonstans i ett filmklipp börjar du med att dela filmklippet i två delar om du anser att du måste det (det finns en funktion för detta i Windows MovieMaker). Sedan lägger du in stillbilden mellan klippen och bestämmer hur lång tid du vill att stillbilden ska visas genom att dra i bildens högerkant. Låt säga att du vill visa bilden i 2 sekunder. Därefter drar du i filmklippet genom att dra i filmklippets högerkant och tar bort 2 sekunder.
  6. Den är inte blå. Det är DUsom ÄR BLÅÖGD!
  7. Det förvånar mig inte ett ögonblick att du tyckte den var fin.
  8. ...och så här ska det låta när du är färdig med grunden. Basexempel.mp3
  9. Ja ungefär så och i två lager ja men...om vi skiter i melodin och håller oss till ackord ur exvis C-dur skalan som har tonerna: C,D,E,F,G,A,B och tar de 3 grundackorden i den skalan som är C-dur,F-dur och G-dur. C-dur innehåller tonerna C,E,G tillsammans (rotnoten är C) F-dur innehåller tonerna F,A,C tillsammans (rotnoten är F) G-dur innehåller tonerna G,B,D tillsammans (rotnoten är G) Ackord (3 takter med 4 slag i varje takt) : | C C C C | F F F F | G G G G | Bas: | C.......... | F......... | G.......... | Med detta som grund. Kan också tillägga att basen lägger du i samma oktav som ackorden.
  10. Observant jäkel du 😉 Ska bums rätta till felet. Rotnoten i C ackordet är noten C.
  11. Inte specifikt direkt för melodin kan ju spelas av ett basinstrument. Sedan är det ju olika inom vilken gengre det handlar om. Men för att göra det enkelt och utgå från en slags grund att stå på om du har en ackordföljd i din musik så kan det vara lämpligt att låta basen följa denna på något sätt. Då är en bra början att plocka ut varje rotnot för resp. ackord i slingan och spela varje sådan not med sin bas när ackordet spelas. Ex.vis har du ett C-dur ackord så slå an ett C ur C-dur skalan på din bas. Då har man skelettet som man sedan kan bygga vidare på enligt den modell jag skrev ovan under "Göra basgången mera intressant". När du är klar kommer du att höra att basen på sätt och vis också blir att följa rytmen. Prova får du se i något musikskaparprogram. Det funkar faktiskt och ofta låter det bra också!
  12. Basen fungerar som ett klister mellan trumdelen och den musikaliska delen i en låt pga av att den ofta spelar efter bastrummans rytm eller med samma groove. Grundregler för basen: 1. Ska följa ackordföljden och spelas i samma skala. 2. Enklast sättet är att basen följer följden i ackordens rotnot. Sammanfattningsvis: a. håll dig inom skalan och b. följ ackordgången! Göra basgången mera intressant: 1. Kan göras genom att följa kicken vilket förändrar groovet i låten. 2a) Addera variaton eller/och betoning (accenten) för att sätta ytterliggare piff på basslingan. Ett trick är att utgå från noten i basslingans första slag i varje takt och lägga till en not som ligger två halva tonsteg under första slagets not i slutet på takten. 2b) Lägga till ghost (16 delar) noter med lägre velocity efter. Ghost note = kort repetition av föregående not. 2c) Lägga till ett fill in för att accentuera slutet av exempelvis en fyra takter lång fras. Se då till att du arbetar med a) toner ur samma tonskala som ackorden och att du kanske går upp och sedan lite ned med alla toner ur samma skala.
  13. Kör du med Windows XP så har du också Windows Movie Maker som är ett alldeles ypperligt verktyg. Det är superenkelt att komma igång i det och har nästan ingen inlärningströskel alls. Med programmet kan du göra precis allt det där som du efterfrågade. Här är en video, i ett helt annat ämne än musik, som är gjord i Windows Movie Maker.
  14. Intressant aspekt men du får nog precisera dig lite tydligare om du vill att jag ska fatta.
×
×
  • Skapa ny...